Televisio


Ritchie


ALKUPERÄINEN NIMI Hiroshi
ENSIESIINTYMINEN Jakso #80: "Ystävä hädässä"
KOTIKAUPUNKI Frodomar Town, Kanto

Ritchie on nuori Pokémon-kouluttaja Kantosta. Hän on kaikinpuolin samanlainen kuin Ash - lempeä, innokas ja itsepäinen, ja tietyiltä määrin jopa samannäköinen! Juuri samankaltaisuutensa vuoksi Ritchie löysi Ashistä heti hyvän ystävän, mutta samalla myös varteenotettavan kilpailijan.

Ritchie nauttii Pokémon-otteluista ja uusista ystävistä, ja hän on erittäin huolehtivainen Pokémoneistaan. Hänellä on tapana antaa Pokémoneillensa lempinimet ja merkata Poké-pallonsa, jotta hän tunnistaisi omat Pokémoninsa niiden mahdollisesti erkaantuessa.

Ritchie ja Ash joutuivat ottelemaan toisiaan vastaan Indigo Liigassa toistensa suureksi hämmästykseksi. Lopulta Ritchie veti pidemmän korren, kun Ashin Charizard ei suostunut tottelemaan tätä. Ritchie jatkoi liigassa seuraavaan otteluun, mutta hävisi sen. Liigan jälkeen Ritchie jatkoi matkaansa Kantossa, mutta käväisi kääntymässä Whirl Islands-saaristossa tapaamassa hyvää uutta ystäväänsä Ashia.

SAAVUTUKSET

KANTO
Indigo Liiga ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Pikachu (Sparky)
Sparky, Ritchien Pikachu, on Ritchien eniten käyttämä Pokémon. Ei ole tietoa, onko Sparky vai Zippo-Charmeleon Ritchien ensimmäinen Pokémon, mutta tästä huolimatta Sparky on pysynyt Ritchien joukossa pitkään. Pieni otsatöyhtö erottaa Sparkyn muista Pikachuista, kuten Ashin Pikachusta. Sparky on yllättävän voimakas Pokémon, joka osaa pitää pintansa tukalassakin tilanteessa. Ennen kohtaamistaan Ashin kanssa Ritchie piti Sparkya Poké-pallossa, mutta myöhemmin Sparkyn on nähty olevan ulkona pallostaan Ritchien rinnalla, Ashin Pikachun tavoin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #080: Ystävä hädässä (Indigo League-kausi)


Charmeleon (Zippo)
Ritchien Charmeleon, Zippo, kehittyi Charmanderista jossakin vaiheessa ennen kuin Ritchie tapasi Ashin Whirl Islands-saaristossa. Kehittymisen myötä lempeästä ja rauhallisesta Charmanderista oli kasvanut vahva, rohkea ja päättäväinen Pokémon. Toisin kuin Ashin Charizard, Zippo on hyvin lojaali Ritchieta kohtaan ja tottelee jokaista käskyä. Zippo on Ritchien Sparky-Pikachun ohella yksi Ritchien käytetyimmistä Pokémoneista, ja se onkin ollut Ritchien joukossa aivan hänen seikkailunsa alusta saakka.
--Korkeintaan 143 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #223: A Parent Trapped! (Master Quest-kausi)


Butterfree (Happy)
Ritchien Butterfree, lempinimeltänsä Happy, nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Ritchie tapasi Ashin Kantossa ennen Indigo Liigan alkua. Ritchie käytti sitä otellakseen tihutyötä tehnyttä Rakettiryhmää vastaan. Happy osoitti olevansa varteenotettava vastustaja, ja Ash saikin kokea tämän liigaottelussa Ritchietä vastaan. Happy päihitti Ashin Squirtlen leikiten, mutta hävisi lopulta Ashin Pikachulle. Ritchie käytti Happyä myös seuraavassa liigaottelussaan, mutta sen jälkeen siitä ei ole juurikaan kuultu.
Ensiesiintyminen jaksossa: #080: Ystävä hädässä (Indigo League-kausi)


Pupitar (Cruise)
Ritchien Pupitar Cruise nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Ritchie teki pikavisiitin Whirl Islands-saaristossa. Hän käytti sitä taistellakseen Ashin rinnalla Rakettiryhmän Butchia ja Cassidyä vastaan. Cruise oli voitokas ja osoitti olevansa varsinainen tehopakkaus. Cruise nähtiin myös myöhemmin taistelemassa Rakettiryhmän muita jäseniä vastaan estääkseen pahamaineisen jengin epämääräiset aikeet. Cruise on taitava Pokémon ja erittäin tärkeä osa Ritchien Pokémon-tiimiä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #222: The Mystery is History (Master Quest-kausi)


Taillow (Rose)
Ritchien seikkaillessa Kanto-alueella, hän piipahti matkallaan professori Oakin luona. Oak oli kuitenkin kadonnut, ja etsintöjen auttamiseksi Ritchie käytti uusinta lisäystään: Rose-Taillowta. Rosesta olikin suunnaton apu professorin löytämiseen, kuten myös Rakettiryhmän päihittämiseen, tämän taitavien lentokykyjen ansiosta. Tämän jälkeen Rosesta ei ole juurikaan kuultu. Tracey mainitsi Ashinkin omistavan Taillown, johon Ritchie kommentoi sanomalla, että heillä näkyy olevan tapana pyydystää samoja Pokémoneja.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Oaknapped (Pokémon Chronicles-spesiaalit)


ENTISET POKÉMONIT

Charmander (Zippo)
Ei ole tietoa, oliko Zippo-Charmander Ritchien aloitus-Pokémon, mutta niin tai näin, se oli silti Ritchien joukossa aivan alkumetreiltä asti. Zippo oli lempeä, kuuliainen ja lojaali Pokémon, eikä tahtonut kenellekään pahaa. Pokémon-otteluissa se teki silti aina parhaansa. Ritchie käytti Zippoa myös liigaottelussa Ashin Charizardia vastaan, mutta kutsui sen takaisin (häviten yhden kierroksen). Ritchie silti päihitti Ashin. Myöhemmin Zippo-Charmander kehittyi Charmeleoniksi jossakin välissä ennen Ritchien visiittiä Whirl Islands-saaristoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #080: Ystävä hädässä (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.