Televisio


Paul


ALKUPERÄINEN NIMI Shinji
ENSIESIINTYMINEN Jakso #471: "Kun Pokémon-maailmat kohtaavat"
KOTIKAUPUNKI Veilstone City, Sinnoh

Paul on itsekeskeinen ja jopa ärsyttäväkin kouluttaja. Hän on kotoisin Veilstone Citystä, mutta on ehtinyt seikkailla jo monella eri alueella. Paul ei ole erityisen huolehtiva kouluttaja - hän huolii vain voimakkaat Pokémonit, ja ottelee vain hyviä kouluttajia vastaan. Paulilla on tapana luopua mielestään heikoista Pokémoneista. Paul näyttää harvoin tunteitaan, ja siksi hänestä välittyykin melko brutaalin ja kylmän kouluttajan kuva.

Tavattuaan ensimmäisen kerran Ashin, hän vaati 3 VS 3 ottelua. Ash oli tosin hukannut Pikachun, ja etsi tätä, joten ei voinut otella. Tämäkös otti Paulia päähän, ja siitä lähtien hän on ottanut Ashin silmätikukseen ja haukkunut tätä heikoksi kouluttajaksi. Ash on huomannut Paulin olevan erityisen vahva kouluttaja, mutta ei silti hyväksy hänen koulutusmenetelmiään.

Paul on yksinäinen oman tiensä kulkija, joka arvostaa itsensä lisäksi vain muutamia muita kouluttajia. Sinnoh Liigan jälkeen Paulin katkeruus Ashia kohtaan heikentyi roimasti, kun Paul joutui hyväksymään tappionsa Ashia vastaan. Paul onnistui löytämään kouluttajan, jota voi kunnioittaa ja joka _ehkä_ on samalla viivalla hänen itsensä kanssa.

SAAVUTUKSET
Sinnohin lisäksi Paul on todennäköisesti kerännyt myös kahdeksan salimerkkiä niin Kanto-, Johto- kuin Hoenn-alueillakin, koska hän on osallistunut jokaisen alueen Liigaan.

SINNOH
Sinnoh Liiga ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Electivire
Electivire kehittyi Paulin Electabuzzista juuri ennen Sinnoh Liigan alkua. Kehittymisen myötä Electiviresta tuli entistäkin pelottavampi vastus kelle tahansa kouluttajalle, ja se on todennäköisesti pitänyt paikkansa yhtenä Paulin käytetyimpänä, ja vahvimpana, Pokémonina. Paul käytti Electivirea liigaottelussaan Barrya vastaan, ja päihitti tämän leikiten. Myös ottelussa Ashia vastaan Electivire tuntui olevan niskan päällä, kunnes lopulta hävisi Ashin Infernapelle.
--50 jaksoa-->--Korkeintaan 132 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #652: Paul vastaan Barry! (Sinnoh League Victors-kausi)


Aggron
Aggron kehittyi Paulin Laironista juuri sopivasti ennen Sinnoh Liigan alkamista. Laironina ollessaan siitä ei juuri ollut vastusta kenellekään, mutta Aggron onkin toista luokkaa. Brutaalin voimansa ansiosta Aggron onnistui päihittämään useita vastustajia liigassa, ja myös ottelussa Ashia vastaan se aiheutti harmia useille Ashin Pokémonille. Yllättäen se kuitenkin hävisi Ashin Infernapelle.
--Korkeintaan 58 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh League Victors-kausi)


Gastrodon
Gastrodon on uusi lisäys Paulin Pokémon-joukkoon, ja se nähtiin ensimmäistä kertaa Sinnoh Liigassa ottelussa Ashia vastaan. Paul käytti sitä ottelussa Ashin Staraptoria vastaan, joka lentotaidoistaan huolimatta oli pulassa Gastrodonin kovassa käsittelyssä. Myöhemmin Ash lähetti Buizelinsa ottelemaan, joka myös oli lähellä hävitä Gastrodonin strategisille hyökkäyksille. Yhtäkkiä tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen ja Buizelin onnistui päihittää Gastrodon. Gastrodon osoitti silti olevansa taktinen ottelija, jolla on tärkeä paikka Paulin joukossa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh League Victors-kausi)


Drapion
Drapion on myös uusi lisäys Paulin kokoonpanoon, ja pelottava sellainen. Drapion tunnetaan aggressiivisena ja väkivaltaisena Pokémonina, joka ei vähästä hätkähdä. Tämä todistettiin Paulin ja Ashin välisessä liigaottelussa, jossa Paul lähetti Drapionin ensin Ashin Buizelia vastaan. Hyökkäysten ja väistelyn lopputuloksena Buizel lopulta hävisi. Seuraavaksi Drapion näytti voimansa Ashin Staraptoria vastaan, joka sekin hävisi Drapionille alta aikayksikön. Ash päätti seuraavaksi antaa Torterran päättää Drapionin voittoisa taival, mutta toisin kävi - Drapion voitti senkin ja osoitti siten olevansa miltei voittamaton Pokémon. Myöhemmin Ash lähetti Gliscorin Drapionia vastaan ja uuvuttavan taistelun jälkeen Drapion viimein joutui luovuttamaan. Tällainen taidonnäyte kertoo kuitenkin sen, että Drapion on yksi Paulin vahvimmista Pokémoneista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh League Victors-kausi)


Ninjask
Paul pyydysti Ninjaskin juuri ennen kuin kohtasi Chimcharin. Tämän jälkeen Ninjaskia ei nähty pitkään aikaan, kunnes kaikkien yllätykseksi Paul käytti sitä pitkän tauon jälkeen Sinnoh Liigassa ottelussa Ashia vastaan. Ninjask on salamannopea Pokémon, ja Ashin Pokémoneilla oli vaikeuksia pysyä sen tahdissa. Nopeutensa vuoksi Ninjaskin onnistui päihittämään Ashin Gliscor. Lopulta Ashin Infernape pääsi niskan päälle ja tyrmäsi Ninjaskin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #519: Kunnian kenttä (Diamond and Pearl-kausi)


Froslass
Froslass on tuoreempi lisäys Paulin Pokémon-tiimiin, mutta silti se on erittäin kyvykäs ja osaava. Froslass osaa käyttää hyökkäyksiään strategisesti, esimerkiksi luomalla lumimyrskyn, jonne piiloutua ja hyökätä sieltä käsin. Froslass otteli Ashin Pikachua vastaan Sinnoh Liigassa, ja oli voitokas, kunnes Pikachu onnistuikin löytämään Froslassin heikon kohdan ja lopulta voittamaan tämän.
Ensiesiintyminen jaksossa: #655: Vanhat vastustajat vastakkain! (Sinnoh League Victors-kausi)


POKÉMONIT VARASTOSSA

Torterra
Torterra on kehittynyt Paulin aloitus-Pokémonista, Turtwigista, ja on siten Paulin pitkäaikaisimpia Pokémoneja. Vaikka Torterra onkin ollut Paulin raskaan kouluttamisen alla jo pitkään, on se säilyttänyt lempeän ja rennon asenteen. Torterra osaa kuitenkin olla melko agressiivinen ottelija, ja omaakin varsin vahvoja hyökkäyksiä, joilla päihittää mikä tahansa vastustaja. Ystävällisen luonteensa Torterra kuitenkin paljasti, kun se auttoi Ashin Grotlea hallitsemaan hidastunutta nopeuttaan.
--??? jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Ursaring
Metsässä eksyneenä Ash kumppaneineen kohtasivat vihaisen Ursaringin, joka alkoi jahdata heitä takaa. Paul käytti Chimchariaan Ursaringin pysäyttämiseen ja päätyi pyydystämään sen. Todettuaan sen olevan tarpeeksi voimakas, Paul päätti pitää sen tiimissään. Ursaring on Paulin kouluttamisen myötä oppinut useita voimakkaita taktiikoita, joita onkin hyödyntänyt otteluissaan. Jo metsässä kohdattu agressiivisuus on säilynyt Ursaringin luonteessa, ja se onkin melko brutaali ottelija.
Ensiesiintyminen jaksossa: #474: Kuin yö ja päivä (Diamond and Pearl-kausi)


Weavile
Paul pyydysti Weavilen kauan sitten seikkaillessaan Kanto-, Johto- ja Hoenn-alueilla. Weavile nähtiin ensimmäistä kertaa Paulin otellessa Cynthiaa vastaan. Weavile hävisi hetkessä. Myöhemmin Paul käytti Weavilea pyydystääkseen Gliscorin, ja tämän jälkeen hän on käyttänyt sitä muun muassa otteluissa Ashia vastaan, joissa Weavile on näyttänyt todelliset kykynsä ja päihittänyt useita Ashin Pokémoneja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Honchkrow
Murkrow oli kehittynyt Honchkrowiksi kenenkään tietämättä juuri ennen Veilstonen saliottelua. Juuri kehittyneenä Honchkrow oli herännyt paljon voimaa ja päihittikin salipäällikkö Maylenen helposti. Honchkrow on tärkeä osa Paulin tiimiä, koska se osaa hyödyntää myös ilmatilaa hyökkäyksissään. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että Paul osallistui Honchkrowlla Sinnohin PokéRinger-kisaan, tosin häviten Ashille. Myöhemmin Honchrow on nähty lukuisissa otteluissa, joista osa on ollut Ashia vastaan. Menestys on ollut vaihtelevaa.
--Korkeintaan 25 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #534: Johtajatason ratkaisu (Battle Dimension-kausi)


Magmortar
Paulin Magmar kehittyi Magmortariksi ennen suurta otteluaan Ashia vastaan. Magmortar on siten kerännyt paljon voimaa ja osaa useita vahvoja tuli-tyypin liikkeitä. Magmortar dominoi ottelua Ashia vastaan pitäen pintansa monta Ashin ketterää Pokémonia vastaan. Myöhemmin Paul käytti Magmortaria Sinnoh Liigassa ottelussaan Barrya vastaan, jossa Magmortar jälleen osoitti ylivoimaisuutensa ja päihitti Barryn Pokémonit leikiten. Magmortar on ehdottomasti yksi Paulin tiimin tärkeimmistä voimavaroista.
--Korkeintaan 64 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #599: Mestarien mittelö (Galactic Battles-kausi)


Gliscor
Gliscor oli suuren Gligar-parven johtaja. Paul kohtasi sen kylässä lähellä Veilstone Cityä. Gliscor oli kuin vangittuna kylässä, sillä tuuli oli kuljettanut sen sinne, ja pian koko Gligar-joukko alkoi villiintyä kylässä. Pysäyttääkseen joukon, Paul pyydysti joukon johtajan, Gliscorin, tarkasti sen vahvuudet ja hyväksyi sen tarpeeksi voimakkaana joukkoonsa. Gliscoria nähtiin muutaman kerran ottelussa Ashia vastaan, mutta sittemmin Paul on todennäköisesti jättänyt sen Reggien luokse harjoittelemaan ja vahvistumaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #532: Muutoksen tuulet puhaltavat (Battle Dimension-kausi)


Nidoking
Paul käytti Nidokingiään ensimmäisen kerran ottelussa Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Nidoking otteli Registeeliä vastaan. Vaikka Nidoking omaakin useita voimakkaita hyökkäyksiä, se lopulta hävisi ottelun eikä pärjännyt legendaariselle Registeelille. Paulin tämänhetkisessä tiimissä ei ole tilaa Nidokingille, joten se on todennäköisesti jätetty Reggien luokse "varastoon".
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Hariyama
Paul käytti Hariyamaa ensimmäisen kerran ottelussaan Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Useita voimakkaita liikkeitä omaavana Hariyama otteli loistavasti, mutta ei kuitenkaan pärjännyt Brandonin ylivoimaiselle Regirockille. Hariyama oleskelee tällä hetkellä todennäköisesti Reggien luona vahvistumassa, sillä Paul ei pysty kantamaan mukanaan kuin tietyn määrän Pokémoneja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Lairon
Lairon oli yksi Paulin uusista Pokémoneista, joita hän käytti ottelussa Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Laironin voimasta, hyökkäyksistä ja persoonallisuudesta ei juurikaan tiedetty mitään, sillä Brandonin Regice päihitti sen hetkessä. Lairon majaili hetken aikaa todennäköisesti Reggien luona, mistä Paul sai sen kutsuttua helposti otteluihin jos tarve sitä vaati. Pienoiset ottelukokemukset olivat kuitenkin tarpeeksi, sillä Lairon kehittyi Aggroniksi juuri ennen Sinnoh Liigaa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Magmar
Paul pyydysti Magmarin juuri ennen Veilstonen saliottelua. Hän käytti sitä onnistuneesti ottelussa Maylenea vastaan. Myöhemmin Magmar nähtiin ottelussa Battle Frontierin Brandonia vastaan, mutta se hävisi nopeasti tämän Regirockille. Magmar oli jo ennen kehittymistään varsin voimakas Pokémon, jonka avulla Paul ansaitsi muutamia salimerkkejä. Kokemuksen myötä Magmar onnistui kehittymään Magmortariksi juuri sopivasti ennen suurta ottelua Ashia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #534: Johtajatason ratkaisu (Battle Dimension-kausi)


Murkrow
Paul pyydysti Murkrown seikkaillessaan Kanto-, Johto- ja Hoenn-alueilla, ja tämän vuoksi se oli yksi Paulin pitkäikäisimmistä ja käytetyimmistä Pokémoneista. Murkrow tosin nähtiin ensimmäistä kertaa vasta Paulin otellessa Pokémon-mestari Cynthiaa vastaan Sinnohissa. Murkrow hävisi heti huolimatta siitä, että se osasi useita voimakkaita lentoiskuja. Myöhemmin Murkrow kehittyi Honchkrowiksi Paulin kovan koulutuksen alla, juuri ennen Veilstonen saliottelua Maylenea vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Electabuzz ja Elekid
Electabuzz kehittyi Paulin Elekidistä kaksoisottelussa: Paul & Ash vastaan Dawn & Conway. Vaikka Electabuzz olikin tullut voimakkaammaksi kehittymisen myötä, Paul päätti jättää sen hetkeksi aikaa veljensä Reggien luokse treenaamaan. Ashin vieraillessa Reggien luona Ashin Pikachu ja Electabuzz sopivat erimielisyytensä ja ne tulivat ystävällisemmiksi toisiaan kohtaan. Paul oli ottanut Electabuzzin taas joukkoonsa Pastorian saliottelua varten ja se oli siitä lähtien tärkeä osa Paulin joukkoa. Myöhemmin Electabuzz kehittyi Electivireksi juuri ennen Sinnoh Liigaa.
--50 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #520: Ryhmähenki haisee! (Diamond and Pearl-kausi)
Elekid oli yksi Paulin tiimin ensimmäisista nähdyistä Pokémoneista, sillä hän käytti sitä ensimmäisessä ottelussaan Ashia vastaan. Elekid otteli Pikachua vastaan ja ottelu päättyi tasapeliin. Elekid oli yksi Paulin käytetyimmistä Pokémoneista, ja hän käytti sitä esimerkiksi ensimmäisessä saliottelussaan Roarkia vastaan. Jo siinä Elekid todisti olevansa tavanomaista voimakkaampi päihittäen molemmat Roarkin Pokémonit heikkouksistaan huolimatta. Paul käytti Elekidiä myös kaksoisottelussa Ashin Chimcharin rinnalla. Tässä ottelussa Elekid vahvistui niin, että kehittyi Electabuzziksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #470: Eron kaksi astetta (Diamond and Pearl-kausi)


Chimchar
Kun Paul kohtasi Chimcharin, tämä oli joutunut Zangoose-joukon hyökkäyksen kohteeksi. Chimchar selviytyi tilanteesta ja Paul vaikuttui sen voimista, ja pyydysti sen tiimiinsä. Alkuinnostus kuitenkin lopahti äkkiä, kun Paul huomasi Chimcharin olevan todellisuudessa heikko ja pelokas otteluissa. Aikaisempi voimannäyte oli johtunut vain Chimcharin Blaze-kyvystä. Pettymys kärjistyi lopulta siihen, että Paul luopui Chimcharista Ashin silmien edessä. Tällöin Ash ehdotti Chimcharille paikkaa joukossaan, johon Chimchar suostui, ja näin tuliapina liittyi Ashin joukkoon ja jätti Paulin taakseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #471: Kun Pokémon-maailmat kohtaavat (Diamond and Pearl-kausi)


Azumarill
Paul oli pyydystänyt Azumarillin otellakseen sillä ensimmäisessä saliottelussaan Roarkia vastaan, ajatellen vesi-Pokémonin pärjäävän Roarkin kivi-Pokémoneja vastaan. Azumarill oli kuitenkin melkoinen pettymys, sillä se ei pärjännyt ottelussa laisinkaan, vaikka tyypiltään olisikin ollut niskan päällä. Pettyneenä ja turhautuneena Azumarillin suoritukseen, Paul luopui siitä ja antaen sen pois pienelle pojalle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #483: Menneestä tulevaan (Diamond and Pearl-kausi)


Stantler
Ollessaan jumissa metsässä, Paul kohtasi villin Stantlerin. Chimcharin avulla hän pyydysti sen, ja tarkisti sitten Stantlerin tiedot ja voimakkuuden PokéDexistään. PokéDex ei antanut Paulia tyydyttäviä tuloksia, ja hän totesi Stantlerin olevan liian heikko. Tämän vuoksi hän vapautti sen takaisin luontoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #474: Kuin yö ja päivä (Diamond and Pearl-kausi)


Starly (3kpl)
Paul pyydysti matkallaan Sinnohin alkutaipaleilla kaikkiaan kolme Starlya. Ensimmäiset kaksi hän vapautti heti tarkistettuaan PokéDexistä niiden tiedot ja ajatellen niiden olevan liian heikkoja. Kolmannen Starlyn Paul piti itsellään pidempään, koska se osasi Aerial Ace-hyökkäyksen, toisin kuin kaksi edellistä Starlya. Paul käytti tätä Starlya ottelussa Ashin Starlya vastaan ja voitti. Voitosta huolimatta Paul ei pitänyt Starlya veroisenaan ja luopui siitä kuten kahdesta aiemmasta Starlystaan.
Ensiesiintymiset jaksossa: #471: Kun Pokémon-maailmat kohtaavat (Diamond and Pearl-kausi)


Grotle ja Turtwig
Grotle kehittyi Paulin aloitus-Pokémonista, Turtwigistä. Grotlea ei ole koskaan konkreettisesti näytetty animessa, mutta Paulin on täytynyt omistaa jossakin välissä Grotle, koska hänen Turtwiginsa on kehittynyt lopulta Torterraksi asti.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
Turtwig oli Paulin aloitus-Pokémon. Turtwigistä ei tiedetä juuri mitään, koska se nähtiin vain Paulin muistojen kautta, niin sanotussa "flashbackissa". Siinä Turtwig katsoi Paulin kanssa Reggien ottelua Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Tämä tosin vahvisti sen seikan, että Paulin ja Turtwigin välillä oli jo alkuvaiheessa syvä yhteys. Jossakin vaiheessa Turtwig kehittyi kaksi kertaa, lopulta siis Torterraksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.