Televisio


Professori Oak


ALKUPERÄINEN NIMI Dr. Yukinari Okido
ENSIESIINTYMINEN Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI Pallet Town, Kanto

Professori Samuel Oak on Pallet Townin johtava Pokémon-asiantuntija. Hän asustaa laboratoriossaan Pallet Townissa ja pitää huolta useiden kouluttajien Pokémoneista, myös Ashin Pokémoneista. Professori Oak on erikoistunut tarkastelemaan ihmisten ja Pokémonien välistä yhteyttä ja sitä, kuinka kouluttajat kommunikoivat Pokémoniensa kanssa.

Professori Oak aloitti matkansa tavallisena Pokémon-kouluttajana, mutta jo silloin tarkasteli Pokémonien piireitä ja saattoi piirtää näitä muistiin. Ollessaan 10-vuotias, professori Oak kohtasi Celebin, jonka kanssa koki aikamatkailun ihmeen. Tämän jälkeen hän luopui Pokémon-kouluttajuudesta ja ryhtyi Pokémon-tutkijaksi, lopulta asettuen Pallet Towniin ja perustaen perheen sinne. Gary Oak on professori Oakin lapsenlapsi, ja vaikka hän toivoo Garylle aina kaikkea hyvää, tuppaa hän silti viettämään Ashin kanssa enemmän aikaa.

Professori Oak on arvostettu ja tunnettu Pokémon-tutkija, ja hänen tietämystään kunnioitetaan. Toisinaan professori Oak saattaa käydä hajamieliseksi ja hölmönlaiseksi, erityisesti silloin, kun hän on päättänyt kokeilla jotain uutta hänelle ennestään tuntematonta asiaa.

SAAVUTUKSET
Professori Oak on tunnettu ja arvostettu tutkija Kanto-alueella. Hän on saavuttanut miltei legendaarisen aseman Pokémon-tutkijoiden ja -professoreiden joukossa.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Rotom
Professor Oak saapui Decolore-saaristoon tapaamaan Ashia ja tämän ystäviä, ja kertoi heille, että tahtoi pyydystää Rotomin tutkiakseen sen kykyjä ja ominaisuuksia. Läheisellä saarella hylätyt kodinkonelaitteet houkuttelivat luokseen kolme Rotomia. Professori Oak epäonnistui ensimmäisessä pyydystysaikeessaan, ja kaiken kukkuraksi Rakettiryhmä saapui paikalle häiriköimään tuttuun tapaansa. Pahamaineinen jengi nappasi yhden Rotomin mukaansa, mutta professori Oakin onnistui pelastaa se yhdessä Ashin kanssa. Tämän jälkeen Rotom liittyi ilomielin pelastajansa Oakin joukkoon. Se tykästyi nopeasti uuteen omistajaansa, ja antaakin Oakille näpäköitä sähköiskuja osoittaakseen kiintymyksensä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #789: Napatapa Rotom! (Seikkailut Unovassa ja kauempana-kausi)


Dragonite
Dragonite on professori Oakin voimapesäke. Se nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Ash ystävineen ja Oak kutsuttiin katsomaan Dr. Yungin luomia Mirage-Pokémoneja. Professori Oak aavisteli ongelmia syntyvän, joten hän otti Dragoniten mukaansa. Ja ongelmia tosiaan syntyi: Dr. Yungin luoma Mirage-Mewtwo kävi voimakkaaksi ja alkoi rettelöidä, joten professori Oak lähetti Dragoniten otteluun kuvajaista vastaan. Vaikka Dragonite on erittäin voimakas Pokémon, Mirage-Mewtwo oli sille liian vahva vastus ja lopulta se hävisi taistelunsa.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Mirage-Pokémonien herra (lyhytelokuva)


Pidgey
Professori Oakin Pidgey nähtiin ensimmäistä kertaa, kun hän käytti sitä ottelussa Rakettiryhmää vastaan. James oli naamioitunut professori Oakiksi, ja hänet oli paljastettava keinolla millä hyvänsä. Pidgeytä käyttämällä professori Oak antoi myös opetuksen: Pokémonin koko ei vaikuta sen voimiin, ja Pidgey oli loistava esimerkki tästä, päihittäen Rakettiryhmän leikiten, vaikka onkin kooltaan varsin minimaalinen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #247: Will the Real Oak Please Stand Up? (Master Quest-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Charmeleon
Ollessaan nuori, professori Oak omisti Charmeleonin. Kohdattuaan Celebin ja matkustaessa tämän kanssa läpi aikojen, professori Oak kohtasi Iron Masked Marauderin, joka tahtoi Celebin itselleen. Oak käytti Charmeleoniaan ottelussa vihollista vastaan, ja se päihitti tämän Sneaselin. Tämä tapahtui kuitenkin 40 vuotta sitten, eikä Charmeleonin olinpaikasta tai mahdollisesta olemassaolosta tiedetä tällä hetkellä mitään.
Ensiesiintyminen: Pokémon 4ever - Matka aikojen halki (elokuva)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.