Televisio


Misty


ALKUPERÄINEN NIMI Kasumo
ENSIESIINTYMINEN Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI Cerulean City, Kanto

Misty, nuorin neljästä sisaresta, on kiintynyt erityisesti vesi-Pokémoneihin. Hän varttui Cerulean Cityssa ja omistaa siskojensa kanssa paikallisen Pokémon-salin. Hän kasvoi kuitenkin aina siskojensa varjossa, joten hän päätti lähteä salilta seikkailemaan - pyydystämään vesi-Pokémoneja ja kouluttamaan niitä. Ashin hän tapasi, kun Pikachu tuhosi Mistyn pyörän vahingossa ukkosiskullaan. Misty liittyi Ashin seuraan odottaen todennäköisesti korvausta pyörästään - tosin saatuaan uuden pyörän Misty oli kuitenkin surullinen joutuessaan jättämään rakkaan ystävänsä.

Misty oli alkuun oikea tuittupää, ja saattoi sanoa vastaan pienimmästäkin kommentista. Lisäksi hän saattoi olla arvaamaton, erityisesti kohdatessaan inhokkejaan: ötökkä-Pokémoneja. Ajan myötä Misty kuitenkin leppyi, varsinkin saadessaan Togepin ja yrittäessään olla mahdollisimman hyvä äidillinen esimerkki pikkuiselle.

Misty seikkaili Ashin seurassa Johto-alueelle saakka. Sen jälkeen hänet kutsuttiin takaisin Cerulean Cityyn hoitamaan salia. Siellä hän edelleenkin näyttää vesi-Pokémontietämyksensä otteluissaan. Toisinaan Misty tekee nopeita visiittejä Pallet Towniin tapaamaan Traceyta, ja tilanteen mukaan myös Ashia.

SAAVUTUKSET
Misty on Cerulean Cityn salijohtaja, mikä jo itsessään on melkoinen saavutus. Ashin kanssa matkustaessaan Misty kuitenkin osallistui moniin pienempiin kisoihin, joista voitti muutamia. Suuressa Whirl Cup-turnauksessa Misty ylsi parhaan kahdeksan joukkoon.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Azurill
Azurill kuoriutui munasta, jonka Tracey antoi Mistylle. Muna oli peräisin Traceyn Marillilta. Azurill on rauhallinen ja leppoisa Pokémon, joka tulee toimeen Pokémonin kuin Pokémonin kanssa. Se osoitti olevansa myös melkoinen taistelija otellessaan Rakettiryhmää vastaan. Mistyllä on tapana kantaa Azurillia käsissään samalla tavalla, kuin aikoinaan Togepia. Azurill onkin ikään kuin ottanut Togepin paikan Mistyn vauva-Pokémonina, ja Mistyn tavoitteena onkin näyttää hyvää esimerkkiä vauvelille.
Ensiesiintyminen jaksossa: #409: Suunnitelmia (Advanced Battle-kausi)


Caserin (Luvdisc)
Misty hankki Luvdiscinsa, Caserinin, Kanto-alueella samaan aikaan kun hänen siskonsa Daisy hankki toisen Luvdiscin, Luverinin. Sisaruksilla oli aikomus käyttää molempia Luvdisceja vesinäytöksissään. Caserin oli täysin rakastunut Luveriniin, mutta tämä ei ollut huomaavinaan. Kun Butch ja Cassidy hyökkäsivät aikomuksenaan napata Luvdiscit, Caserin päihitti heidät sankarillisesti ja vihdoin Luverin huomasi tämän. Yhdessä niitä on hyödynnetty hienoissa vesinäytöksissä Ceruleanin salissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Luvdisc is a Many Splendored Thing
(Pokémon Chronicles-spesiaalit)


Corsola
Nähdessään professori Elmin Corsolan Johton Whirl Islands-saaristossa, Misty halusi ehdottomasti itselleenkin oman. Whirl Islandseilla Misty tapasi perheen, joka kasvatti Corsoloita uusiokäyttääkseen niiden koralleja koruteollisuudessa. Villi Corsola eksyi tilalle etsiessään ystäväänsä, ja vapautti samalla kaikki tilan Corsolat. Kun Corsolat saatiin kerättyä takaisin talteen, Misty sai tilaisuuden pyydystää tämä villi Corsola - ja onnistui. Corsolasta tuli hetkessä yksi Mistyn käytetyimmistä Pokémoneista, ja se saikin kokemusta monessa ottelussa Johto-alueella. Corsola on hieman itsepäinen ja agressiivinen, mutta silti luotettava toveri.
Ensiesiintyminen jaksossa: #215: A Corsola Caper (Master Quest-kausi)


Gyarados
Mistylla oli pelko Gyaradoseja kohtaan, kun sellainen melkein söi Mistyn tämän ollessa pieni. Tullessaan kuitenkin salijohtajaksi, Misty oli kovan paikan edessä. Ceruleanin salin Magikarp oli kehittynyt Gyaradosiksi ja aiheutti kaaosta salissa. Misty ei saanut Gyaradosia aisoihin, ennen kuin puolusti tätä häiriköiden hyökkäykseltä. Näin Misty onnistui lopulta ansaitsemaan Gyaradosin luottamuksen ja sai sen palaamaan Poké-palloonsa. Tämä oli suuri harppaus Mistylle ja vahvensi Mistyn asemaa salipäällikkönä. Misty on kyseisen tapahtuman jälkeen käyttänyt Gyaradosia säännöllisesti niin saliotteluissa kuin niiden ulkopuolella.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Cerulean Blues (Pokémon Chronicles-spesiaalit)


Psyduck
HopHopHop Townissa, Kantossa, olevassa Pokémon-keskuksessa huolehdittiin kroonisesta päänsärystä kärsivästä Psyduckista. Brock halusi tehdä hoitaja Joyhin vaikutuksen, ja otti Psyduckin hoiviinsa. Kun päänsärystä ei tullut loppua, Brock turhautui ja luovutti Psyduckin Mistylle. Misty yritti vältellä Psyduckia, mutta lopulta pyydysti sen vahingossa, kun tämä nokki maahan pudonnutta Poké-palloa. Psyduck on hidas ja hajamielinen Pokémon, joka ilmestyy silloin tällöin itsestään Poké-pallostaan ulos Mistyn suureksi harmiksi. Psyduck on siinä mielessä erikoinen Pokémon, että se osaa käyttää psyykkisiä kykyjä, jos sen päänsärky on tarpeeksi voimakas. Tämä on auttanut Mistyä useassa kiperässä tilanteessa. Yleensä Psyduck ei tosin tajua maailman menosta mitään: se on aina hämillään ja käyttää hyökkäyksiäänkin usein vahingossa. Vaikka Psyduck tuottaa Mistylle aika ajoin harmaita hiuksia, on heidän välillään syvä yhteys, eikä Misty ole missään vaiheessa halunnut luopua Psyduckista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #027: Hypno ja nokkaunet (Indigo League-kausi)


Politoed
Misty käytti Poliwhirliaan ottelussa vastustajan Poliwrathia vastaan Blackthorn Cityssä. Misty hävisi ja alkoi miettiä pitäisikö Poliwhirlin kehittyä. Kun Misty antoi Poliwhirlinsä hoitaja Joylle parantaakseen sen, Poliwhirl nappasi Ashin King's Rockin matkaansa ja kehittyi Politoediksi kulissien takana - Mistyn suureksi iloksi. Kehittymisen myötä Politoed sai paljon enemmän voimaa ja Misty käyttääkin sitä useissa otteluissaan. Politoed on hyväntuulinen ja innokas Pokémon, joka tekisi mitä vain miellyttääkseen kouluttajaansa.
--41 jaksoa-->--96 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #249: Outrageous Fortunes (Master Quest-kausi)


Staryu
Staryun voisi nimetä Mistyn tunnus-Pokémoniksi. Se on ollut Mistyllä aivan alusta saakka ja hän käyttää sitä yhä yhtä aktiivisesti otteluissa ja niiden ulkopuolella kuin alkuaikoinakin. Staryu on osoittanut olevansa erittäin voimakas Pokémon, sillä se on pärjännyt ottelussa kuin ottelussa moitteettomasti. Staryun loistavat uintitaidotkin ovat olleet hyödyllisiä tietyissä tilanteissa. Toisinaan Staryu tosin saattaa käydä hieman kömpelöksi. Vaikka Staryu on ilmeetön, Misty kertoo aistivansa sen tunteet. Staryun ja Mistyn välillä onkin katkeamaton side.
Ensiesiintyminen jaksossa: #006: Clefairy ja kuukivi (Indigo League-kausi)


Starmie
Starmie on toinen Mistyn alkuperäisistä Pokémoneista Staryun rinnalla, tosin Starmie ei ole saanut niin paljon aikaa parrasvaloissa kuin aiempi kehitysmuotonsa. Starmie omaa samanlaisia piireitä kuin Staryu, mutta on kenties hieman vahvempi kuin lajitoverinsa. Tästä huolimatta Misty on käyttänyt Starmieta harvoin otteluissa. Starmie on ollut hyödyllisempi tehtävissä, jotka ovat vaatineet esimerkiksi uimista. Misty on jättänyt Starmien myös hetkeksi Ceruleanin salille kesken matkansa, mutta on myöhemmin noutanut sen takaisin joukkoonsa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #007: Cerulean Cityn lumpeenkukat (Indigo League-kausi)


Horsea
Misty kohtasi haavoittuneen Horsean Porta Vistalla, Kantossa. Horsea yritti varoittaa Mistyä tulevasta vaarasta. Misty ei aluksi ymmärtänyt varoitusta, mutta sai kokea sen pian itse, kun Tentacool-lauma hyökkäsi kaupunkiin. Horsean avulla Misty sai tilanteen rauhoitettua, ja myöhemmin Horsea liittyi Mistyn joukkoon. Horsealla oli vaikeuksia otella maanpinnalla, joten sen takia sitä nähtiin vain harvoin. Myöhemmin Kanto-alueella Horsea alkoi sairastua, koska ei päässyt uimaan kunnolla. Tämän vuoksi Misty päätti viedä sen Ceruleanin salille, missä se pystyi vapaasti uimaan vesialtaissa. Myöhemmin Misty palasi Ceruleaniin johtamaan salia ja otti Horsean jälleen joukkoonsa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #019: Tentacool ja Tentacruel (Indigo League-kausi)


Goldeen
Goldeen on yksi Mistyn ensimmäisistä Pokémoneista. Goldeen on kala-Pokémon, eikä sillä siten ole juurikaan ollut mahdollisuuksia pärjätä maanpinnalla. Tämän vuoksi Goldeenia nähdään melko harvoin otteluareenalla. Goldeen on kuitenkin nappivalinta, kun Misty tarvitsee apua uimiseen tai jonkin asian paikantamiseen veden alta. Vähäisen ottelumäärän takia Goldeen ei ole saanut juurikaan kokemusta ja kuuluukin kenties Mistyn heikoimpiin Pokémoneihin, vaikka yhteiseloa Goldeenin ja Mistyn välillä onkin kertynyt. Kaikesta huolimatta se on tärkeä lisä Mistyn joukkoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #002: Pokémon hädässä! (Indigo League-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Togetic ja Togepi
Togetic kehittyi Togepista puolustaakseen Togepi-joukkoa Mirage Kingdomissa. Togetic oli Mistyllä vain hetken aikaa, koska pian hätätilanteen selvittyä, Togetic päätti jäädä Mirage Kingdomiin pitämään huolta lajitovereistaan. Misty hyväksyi Togeticin päätöksen, ja heidän tiensä erkanivat pitkän, yhteisen matkan jälkeen.
--269 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #321: Togepi-kangastus (Advanced Challenge-kausi)
Togepi kuoriutui munasta, jonka Ash löysi Kanto-alueelta. Ash, Misty ja Brock kinastelivat siitä, kuka olisi paras henkilö hoitamaan munaa. Hälinän keskellä muna kuoriutui, ja Togepi näki ensimmäisenä Mistyn, jonka leimasi heti äitihahmokseen. Näin ollen Togepi liittyi Mistyn joukkoon. Togepi ei ollut ottelija-tyyppiä, mutta puolusti usein itseään ja Mistyä hyökkäämällä salaa Metronome-liikkellään. Togepi oli kuin vastakuoriutuneet yleisesti: leikkisä, utelias ja hieman ilkukurinenkin, ja se usein karkaili vaikka minne. Togepi kehittyi pitkän etapin jälkeen Togeticiksi Mirage Kingdomissa puolustaakseen lajitovereitaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #050: Kenelle Togepi kuuluu? (Indigo League-kausi)


Poliwhirl ja Poliwag
Poliwhirl kehittyi Poliwagista, kun Misty otteli Ashia vastaan selvittääkseen, kuka saa pitää juuri pyydystetyn Totodilen. Misty hävisi, mutta huomasikin pitävänsä uudesta Poliwhirlistään enemmän kuin Totodilesta, koska tämä oli kehittynyt nimenomaan auttaakseen Mistyä, joka puolestaan antoi osviittaa Poliwhirlin ja Mistyn läheisistä väleistä. Poliwhirliä käytettiin melko harvoin - kuten Poliwagina ollessaan - mutta se sai silti paljon kokemusta esimerkiksi Whirl Cupissa. Blackthorn Cityssä Misty otteli erästä kouluttajaa vastaan ja hävisi Poliwhirlillään. Mistyn miettiessä pitäisikö Poliwhirlin kehittyä, Poliwhirl oli jo itse napannut King's Rockin Ashin laukusta ja kehittyi sen avulla Politoediksi.
--41 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #153: The Totodile Duel (The Johto Journeys-kausi)
Misty tapasi Poliwagin Orange Islands-saaristossa, kun Ash ja Tracey sairastuivat villin Vileplumen Stun Sporen vaikutuksesta. Poliwag, ystävällisenä Pokémonina, auttoi Mistya etsimään vasta-ainetta pojille, ja lupautui lopulta liittymään täysivaltaisesti Mistyn joukkoon. Poliwagia ei käytetty usein otteluissa, sillä se oli kömpelömpi maalla kuin vedessä, mutta se onnistui silti kehittymään Poliwhirliksi ottelussa Ashin Bulbasauria vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #112: The Stun Spore Detour (The Adventures in the Orange Islands-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.