Televisio


May


ALKUPERÄINEN NIMI Haruka
ENSIESIINTYMINEN Jakso #277: "Matkalle näytöstyyliin"
KOTIKAUPUNKI Petalburg City, Hoenn

May aloitti seikkailunsa Hoenn-alueella, kun hänen isänsä Norman patisti hänet lähtemään. Aluksi May ei ollut yhtään innostunut Pokémoneista, vaan meni matkalle ihan vain seikkailumielellä (ja kenties taustalla oli myös hänen isänsä tahto). Mayn pyörä tuhoutui Pikachun ukkosiskussa, joten May päätti lähteä Ashin matkaan ja jatkaa seikkailuaan jalan. Hän valitsi Torchicin aloitus-Pokémonikseen.

Mayn oli tarkoitus otella Ashin tavoin Hoennin salipäälliköitä vastaan, mutta huomasi myöhemmin, että hän oli enemmän kiinnostunut contesteista. Contesteista hän löysi intohimonsa ja niinpä Pokémonien kouluttaminen painottuikin pelkästään contesteihin. Tämän innostuksen kautta May on voittanut monia kilpailuja, mutta samalla hankkinut itselleen monia kilpailijoita.

May on herttainen ja ystävällinen tyttö, mutta joskus myös hieman hajamielinen ja edelleen hieman naiivi Pokémoneja kohtaan. Silti hän tulee toimeen Pokémonien kanssa ja on ystävystynyt useiden kanssa, kuten legendaarisen Manaphyn kanssa. Toisinaan hänestä nähdään myös räväkämpi puoli, esimerkiksi kinastellessaan veljensä Maxin kanssa.

SAAVUTUKSET

HOENN
Hoenn Grand Festival ~ Top 8
KANTO
Kanto Grand Festival ~ Top 4
JOHTO
---


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Blaziken
Blaziken kehittyi Mayn Combuskenista otellessaan Rakettiryhmää vastaan Mayn osallistuman contestin väliajalla. Blaziken on ehdottomasti Mayn vahvimpia Pokémoneja saamansa runsaan kokemuksen takia. May onkin käyttänyt Blazikenia rankoissa otteluissa, muun muassa Ashin Sceptilea vastaan. Lisäksi May on suunnitellut käyttävänsä Blazikenia tulevissa contesteissaan, joissa sen menestys on varmasti taattu kokemukseensa nähden. Koska Blaziken on kehittynyt Mayn aloitus-Pokémonista, on se ollut Mayn seurana pisimmän aikaa, ja sillä ja Maylla syvä ja katkeamaton ystävyyssuhde.
--81 jaksoa-->--109 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #467: Täydeltä laidalta (Battle Frontier-kausi)


Glaceon
Glaceon kehittyi Mayn Eeveestä, kun May vieraili Sinnoh-alueella. Kehittymistä ei varsinaisesti nähty, mutta Mayn matkatessa Snowpoint Cityn Ice Rockin läheisyydessä Eevee kehittyi Glaceoniksi. Myöhemmin May tapasi Ashin kumppaneineen Sinnohissa, ja osallistui Glaceonilla Wallace Cup-contestiin, jonka avulla ylsi finaaliin asti. Finaalissa Glaceon kuitenkin hävisi Dawnin Piplupille. Ottelu oli varsin tiukka, ja May hävisi vain muutamalla pisteellä. Näin ollen Glaceonia ei kannata aliarvioida. Kehittymisen myötä Glaceonista muodostui itsevarmempi ja hyökkäävämpi Pokémon, joka tahtoo määrätietoisesti menestyä kouluttajansa rinnalla.
--Korkeintaan 110 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #544: Täysi ruokasota! (Battle Dimension-kausi)


Wartortle
May otti mitä todennäköisimmin Squirtlen mukaansa lähtiessään matkalle Johto-alueelle. Jossain vaiheessa matkan aikana Squirtle kehittyi Wartortleksi. Wartortle nähtiin ensimmäistä kertaa, kun May osallistui Sinnohin Wallace Cup-contestiin ja käytti Wartortlea kisan ensimmäisellä kierroksella. Ujosta Squirtlesta on kasvanut itsevarma ja loistelias Wartortle.
--Korkeintaan 135 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #545: Sankarien vastaanotto! (Battle Dimension-kausi)


Munchlax
Munchlax oli jo ensikohtaamisesta lähtien melkoinen syöppö, ja sitä syytettiin muiden kouluttajien Pokéblockien ahmimisesta. May uskoi Munchlaxin syyttömyyteen ja kun hän huomasi, että Munchlax oli ainoa, joka piti Mayn itse tekemistä Pokéblockeista, hän halusi ehdottomasti pyydystää sen. Mayn heittäessä Poké-pallon Munchlaxia kohti, tämä söi sen, mutta imeytyi silti pallon sisään ja näin May sai sen pyydystettyä. Huolimatta ahmatin luonteestaan Munchlax on vahva ja erittäin osaava Pokémon, joka on pärjännyt loistavasti contesteissa kuin niiden ulkopuolisissakin tapahtumissa. May otti Munchlaxin mukaan matkustaessaan Johto-alueelle, ja nähtiinpä se kouluttajansa seurassa myös Sinnohissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #394: Marjaisa kokemus (Advanced Battle-kausi)


Beautifly
Beautifly kehittyi Mayn Silcoonista, ja samalla täytti yhden Mayn hartaimmista toiveista: saada Beautifly, joka on kaunis Pokémon ja näin ollen täydellinen Pokémon-contesteihin. May on kouluttanut Beautiflysta melkoisen contest-konkarin, jonka plakkarissa onkin useita hyviä sijoituksia contesteissa. Beautifly on ottanut osaa myös muihin kisoihin, kuten PokéRinger-lentokisaan. Kun May lähti Kantoon, hän jätti Beautiflyn kotiinsa, mutta oli ottanut sen jälleen mukaansa niin Johtoon kuin Sinnohiinkin.
--10 jaksoa-->--4 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #304: Seeing Is Believing! (Advanced-kausi)


Skitty
Kun May kohtasi Skittyn ensimmäisen kerran, se oli sairas ja pahoinvoiva. Lääkkeen ja nokosten ansiosta Skittyn olo parani, ja siitä ilmeni täysin uusi puoli: energinen ja leikkisä Pokémon. Skitty joutui Mayn Poké-palloon vahingossa sen leikkiessä sillä, ja May päätti lopulta pitää sen itsellään. Skittyllä on tapana ilmestyä itsestään Poké-pallosta ja alkaa jahdata häntäänsä väsyksiin asti. May näki Skittyssä potentiaalia contesteihin, ja onkin kouluttanut sitä parhaansa mukaan, vaikka kissa-Pokémonin keskittyminen toisinaan herpaantuukin eikä yhteistyö aina suju. Tästä huolimatta Skitty on pärjännyt contesteissa kiitettävästi. May jätti Skittyn hetkeksi kotiinsa, mutta se oli hänen mukanaan jälleen Sinnohin Wallace Cupissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #323: Paljon melua Skittystä (Advanced Challenge-kausi)


Venusaur
Venusaur kehittyi Mayn Bulbasaurista, kun May matkusteli Johto-alueella. Tätä ennen Bulbasaur oli ollut professori Oakin luona "varastossa". Johto-alueen matkansa aikana May sai Bulbasaurinsa kehittymään jopa kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä, eli ensin Ivysauriksi ja lopulta Venusauriksi asti. Venusaur nähtiin ensimmäisen kerran pikaisesti, kun May käytti sitä Sinnohin Wallace Cup-contestissa. Venusaur on ehdottomasti yksi Mayn tiimin voimapesäkkeistä.
--Korkeintaan 60 jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #546: Kaverusten kahnaus! (Battle Dimension-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Ivysaur ja Bulbasaur
Mayn Ivysaurista ei tiedetä juuri mitään, koska sitä ei ole koskaan varsinaisesti näytetty animessa. May otti Bulbasaurin mukaansa Johto-alueelle, missä se kehittyi kahdesti, lopulta siis Venusauriksi asti. Tämä todistaa sen, että Mayn on täytynyt omistaa Ivysaur jossakin välissä, vaikkei sitä konkreettisesti olekaan missään vaiheessa nähty.
--Korkeintaan 60 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
May joutui matkallaan Skarmoryn nappaamaksi, ja päätyi salaiseen paikkaan, jossa kohtasi useita ruoho-tyypin Pokémoneja. Siellä May ystävystyi lempeään Bulbasauriin. Muut ruoho-Pokémonit käyttäytyivät kuitenkin vihamielisesti Mayta kohtaan. Bulbasaur puolusti uutta ystäväänsä ja sai tilanteen rauhoitettua. Kun Mayn oli aika lähteä, päätti Bulbasaur lähteä hänen mukaansa. Bulbasaur oli erittäin sydämellinen Pokémon, joka hyödynsi rauhallisuuttaan contesteissa ja menestyi loistavasti. May jätti Bulbasaurin hetkeksi professori Oakin luokse hoitoon, missä sen ja Ashin Bulbasaurin välille kehkeytyi pienoinen romanssi. Myöhemmin May otti Bulbasaurin matkaansa Johtoon, missä se kehittyi kahdesti - eli lopulta Venusauriksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #349: Ruohohysteria! (Advanced Challenge-kausi)


Squirtle
May ystävystyi Squirtlen kanssa ollessaan Kantossa professori Oakin luona Ashin ja kumppaneiden kanssa. Squirtle oli tarkoitus antaa jollekin aloittelevalle kouluttajalle, mutta se ei suostunut menemään professorin Poké-palloon, joten Oak antoi sen liittyä Mayn joukkoon, jonka kanssa oli jo ystävystynyt. Squirtle oli pieni, nuori ja kokematon, mutta innostui contesteista niin, että osallistui niihin suurella antaumuksella ja antoi aina kaikkensa. Squirtle oli hieman ujo ja yliherkkä, mutta pystyi silti kukistamaan suuriakin vastuksia. Mayn ollessa Johto-alueella Squirtle kasvoi niin, että onnistui lopulta kehittymään Wartortleksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #410: Oikea aika ja oikea tapa (Battle Frontier-kausi)


Eevee
Eevee kuoriutui munasta, jonka May sai kasvatuskeskuksesta. Vastakuoriutuneen tavoin Eevee oli leikkisä ja energinen Pokémon, mutta osasi myös keskittyä Mayn kouluttamiseen ja oli innokas oppimaan aina enemmän ja enemmän contesteista. Eevee suoriutui kokemattomuudestaan huolimatta loistavasti useissa contesteissa, ja todisti myös kykenevänsä moitteettomaan yhteistyöhön sekä kouluttajansa että muiden Pokémonien kanssa. May piipahti Johton matkaltaan sivureitille Sinnohiin, missä Eevee kehittyi Glaceoniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #434: Aikamatka kaiken parantaa (Battle Frontier-kausi)


Combusken ja Torchic
Combusken kehittyi Mayn aloitus-Pokémonista, Torchicista. Kehittymisen jälkeen Combusken sai kiinnitettyä Mayn aiemmin hieman harhailevan huomion. May hoksasi, että Combusken olisi oiva valinta contesteihin. Kehittymisen jälkeen Combusken oli aluksi hieman agressiivinen Pokémon, joka ei juurikaan välittänyt muusta kuin itsestään. Mayn kouluttamisen kautta siitä tuli kuitenkin rauhallinen ja lempeä Pokémon, ja se otti osaa moniin contesteihin hyvin tuloksin. Myöhemmin tämä kokemus auttoi Combuskenia kehittymään Blazikeniksi.
--81 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #358: Kiivastuneet Shroomishit (Advanced Challenge-kausi)
Torchic oli Mayn ihkaensimmäinen Pokémon. Hän valitsi sen aloitus-Pokémonikseen professori Birchin labrassa. Torchic oli kokematon eikä siltä löytynyt juuri ollenkaan kiinnostusta ottelemiseen. Sillä oli tapana vaellella siellä täällä tietämättömänä siitä, mitä tehdä seuraavaksi. Tämän lisäksi Torchicilla oli taipumusta ajautua pienoiseen (tai vähemmän pienoiseen) paniikkiin vaaran uhatessa. Kun Mayn huomio alkoi kiinnittyä enemmän Beautiflyhin, Torchic koki, että jäi vähemmälle huomiolle. Niinpä se päätti näyttää, että siitäkin löytyy ytyä. Vähitellen Torchic onnistui vahvistumaan ja lopulta niin paljon, että se kehittyi Combuskeniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #277: Matkalle näytöstyyliin (Advanced-kausi)


Silcoon ja Wurmple
Silcoon kehittyi Mayn Wurmplesta samaan aikaan kun Rakettiryhmän Jessien Wurmple kehittyi Cascooniksi. Silcoon oli Mayn hallussa vain vähän aikaa eikä se tehnyt juuri mitään. May kuitenkin iloitsi, koska Silcoon oli jo askeleen lähempänä tavoitetta: kaunista Beautiflyta. Eikä aikaakaan, kun Silcoon onnistui kehittymään loisteliaaksi Beautiflyksi.
--10 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #300: Corphish kuivalla maalla (Advanced-kausi)
Kun May päätti ryhtyä koordinaattoriksi, hän meni katsomaan contestia Rustboro Cityssä. Siellä hän näki kauniin Beautiflyn ja halusi sellaisen ehdottomasti itselleen. Toive alkoi käydä toteen, kun May kohtasi myöhemmin villin Wurmplen, jonka onnistui pyydystämään samaan aikaan, kun Rakettiryhmän Jessiekin pyydysti itselleen Wurmplen. Wurmple oli erittäin ahne, ja söi usein oman ruokansa lisäksi myös muiden ruuat, ja tämän jälkeen ryhtyi laiskalle ruokalevolle. Loppujen lopuksi Wurmple kuitenkin vahvistui niin, että kehittyi Silcooniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #290: Wurmple mielessäin (Advanced-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.