Televisio


Jessie


ALKUPERÄINEN NIMI Musashi
ENSIESIINTYMINEN Jakso #2: "Pokémon hädässä!"
KOTIKAUPUNKI ?, Kanto

Jessie on peräisin pienestä perheestä. Hänen äitinsä, Miyamoto, oli Rakettiryhmän jäsen ja mysteerisesti katosi tehtävässään etsiä Mew. Jessie laitettiin asumaan köyhään sijaisperheeseen, kunnes hän lähti Pokémon-hoitokouluun. Sieltä hän tosin reputti, eikä päässyt koskaan valmistumaan. Hän kokeili opiskelua myös Pokémon Tech-koulussa, jossa tapasi Jamesin. Sielläkään eivät opinnot tuottaneet tulosta, ja myöhemmin, yhdessä Jamesin kanssa, Jessie liittyi Bridge Bike-jengiin. Jengin jälkeen Jessien ja Jamesin tiet erosivat, kunnes he kohtasivat toisensa jälleen liityttyään Rakettiryhmään.

Siitä lähtien Jessie on ollut aktiivisesti mukana Rakettiryhmässä, vaikka melkoisia esteitä on täytynyt ylittää. Jessie on selkeästi pienen ryhmänsä johtaja-asemassa, ja hänet usein nähdään komentelemassa Jamesia ja Meowthia. Pieniltä raivokohtauksilta on vaikea välttyä. Jessie on erittäin tarkka ulkonäöstään ja on toisinaan jopa pinnallinen. Jos joku haukkuu hänen ulkonäköään - tai vielä pahempaa: tuhoaa hänen hiuksensa - hän ajautuu silmittömän raivon valtaan.

Jessien ulkokuori on melko räväkkä ja raivoisa, mutta kyllä häneltä herkempikin puoli löytyy - varsinkin kun kyse on söpöistä Pokémoneista. Jessie pitää myös Pokémon-contesteista, joihin hän onkin osallistunut monta monituista kertaa. Hoennissa ja Kantossa voittoja ei juurikaan tullut, mutta Sinnohin contesteissa hän ylitti itsensä.

SAAVUTUKSET
Jessie on rikollisuuden lomassa ottanut aktiivisesti osaa contesteihin, sekä toisinaan kauneuskisoihin kohtalaisella menestyksellä.

SINNOH
Sinnoh Grand Festival ~ Top 4


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Wobbuffet
Jessie sai Wobbuffetin vaihtamalla Lickitunginsa siihen - vahingossa. Wobbuffetin alkuperäinen omistaja, Benny, oli valmis vaihtamaan Pokémoninsa pois johonkin uuteen. Jessien törmättyä vaihtomaattiin hänen Lickitung-pallonsa joutui koneeseen ja hän sai vastineeksi, ja tietämättään, Wobbuffetin. Siitä lähtien Wobbuffetista tuli kuitenkin Rakettiryhmän keulakuva - kuin neljäs jäsen ryhmään. Wobbuffetilla on tapana ilmestyä itsestään Poké-pallosta vääriin aikoihin aikoihin, mikä saa Jessien tulistumaan. Tästä huolimatta Wobbuffet on Jessielle erittäin läheinen ja saa kadotessaan Jessien huolestumaan kovasti. Wobbuffet ottelee harvoin, mutta silloin kun se ottelee, se ei koskaan hyökkää ensin, vaan pelkästään puolustaa. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut ottelu- ja contest-menestykseen negatiivisesti - päinvastoin! Jessien lähtiessä Unovaan, jätti hän Wobbuffetin Rakettiryhmän tukikohtaan, mutta otti sen takaisin joukkoonsa Kalos-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #148: Tricks of the Trade (The Johto Journeys-kausi)


Gourgeist
Tihutöidensä ohessa Jessie päätyi Gourgeist-festivaaliin, missä tapasi Count Pumpkan: miehen, joka omisti Pumpkaboon, joka puolestaan oli erittäin rakastunut Jessien harvinaiseen, Super Size-kokoiseen Pumpkaboohon. Pumpka ehdottikin Jessielle vaihtoa, jossa Jessie vaihtaisi Pumpkaboonsa miehen Mawileen. Jessie kieltäytyi ensin, kunnes muisti Mawilen onnistuvan kehittymään mega-evoluutioonsa, ja lopulta suostui vaihtoon. Jessien Pumpkaboo ärtyi kouluttajalleen, koska tämä suostui vaihtoon niin herkästi. Vaihto suoritettiin, ja yllättäen Jessien Pumpkaboo - nyt siis Count Pumpkalla - kehittyi Gourgeistiksi. Tämän nähtyään Jessie katui vaihtoa ja pyysi, josko osapuolet voisivat vaihtaa uudestaan päikseen. Count Pumpka suostui, koska tämän Pumpkaboo ei ollutkaan enää kiinnostunut juuri kehittyneestä Gourgeistista. Jessie sai siis omansa takaisin, tällä kertaa varttuneempana ja vahvempana Gourgeistina, ja edes Ashin Pikachulle häviäminen (jälleen kerran) ei Jessien mieltä lannistanut, sillä hän sai ystävänsä takaisin rinnalleen.
--70 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #885: A Festival Trade! A Festival Farewell? (Kalos Quest-kausi)


POKÉMONIT VARASTOSSA

Frillish
Kun Rakettiryhmän Unovan suunnitelmat menivät puihin, palasivat he hetkellisesti Kanto-alueelle. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun Jessie ja James palasivat takaisin Unovaan häiritsemään Ashia ja Pikachua. Jessie paljasti pyydystäneensä Frillishin, joka on oiva lisä pahamaineiseen jengiin. Frillish osaa useita erikoisia liikkeitä, ja esimerkiksi Mist-hyökkäyksen avulla Rakettiryhmä pystyy tekemään tuhojaan salassa katseilta. Frillish osaa myös muita vahvoja hyökkäyksiä ja on ketterä liikkeissään. Kyvyistään huolimatta Frillish joutuu usein nielemään tappionsa otellessaan Ashin, tai muun "hyviksen", Pokémoneja vastaan. Kun Jessie lähti Kalosiin, jätti hän Frillishin pomonsa Giovannin luokse.
Ensiesiintyminen jaksossa: #770: Uusia paikkoja, tuttuja kasvoja! (Seikkailut Unovassa-kausi)


Woobat
Woobat oli Jessien ensimmäinen pyydystys Unova-alueella. Hän pyydysti sen ollessaan luolassa näköpuheluyhteydessä Giovannin kanssa, miettimässä Rakettiryhmän seuraavaa liikettä. Woobat on ollut oiva apu Rakettiryhmän uusiin määrättyihin tehtäviin, paikantaen asioita yläilmoista tai pöläyttäen hiekkaa tai pölyä niin, että Rakettiryhmä pääsee näkymättömästi pakoon. Woobat on osoittanut olevansa myös melko voimakas ottelija, vaikka onkin toistaiseksi otellut melko vähän - ja harvoin paha voittaa hyvää vastaan. Woobat jäi Giovannin hoiviin, kun Jessie lähti Kalos-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #661: Tavatkaa Iris ja Axew! (Black & White-kausi)

Seviper
Seviper oli Jessien ensimmäinen Pokémon-pyydystys Hoenn-alueella. Jessie oli vaikuttunut Seviperin kyvyistä päihittää Ashin Treecko, ja halusi sen oitis itselleen. Seviper oli kuitenkin viisas ja pääsi aina karkuun Jessieltä. Lopulta Jessien onnistui pyydystää Seviper, kun se haukkasi kunnon palan Jessien hiuksista ja tästäkös punatukka raivostui, päihittäen käärmeen omin kätösin ja lopulta pyydystäen sen. Seviper on ollut Jessien käytetyin Pokémon otteluissa ja contesteissa niin Hoennissa kuin Sinnohissakin. Jessiellä ja Seviperilla on viha-rakkaus-suhde, sillä molemmat ovat samankaltaisia jurrikoita. Yhdessä Jessie ja Seviper ovat silti verraton pari! Tästä huolimatta Jessie joutui jättämään Seviperin Rakettiryhmän tukikohtaan matkatessaan Unovaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #284: Tavatkaa Iris ja Axew! (Advanced-kausi)


Yanmega
Yanmega kehittyi nopeasti Jessien nappaamasta Yanmasta, koska se osasi Jessien yllätykseksi Ancient Power-liikkeen. Jessie käyttää Yanmegaa usein Seviperin rinnalla ottelemiseen ja Yanmega onkin osoittanut olevansa melkoinen sisupussi. Yanmega on ollut myös tärkeä osa Jessien contest-menestystä, osaten useita näyttäviä liikkeitä, joiden avulla contesteissa on päästy aina pykälää korkeammalle. Kun Jessien oli määrä lähteä Unova-alueelle, jätti hän Yanmegan Rakettiryhmän tukikohtaan.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #548: Kerran varas, aina varas! (Battle Dimension-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Pumpkaboo
Pumpkaboon pyydystäminen tapahtui Jessieltä varsin ekstempore-tyyliin: Pumpkaboo yllättäen ilmestyi maan alta Jessien jalkoihin ja alkoi lähettää valosäteitä kehostaan. James ehtii hädin tuskin skannata Pokémonin tietoja, kun Jessie jo heittää Poké-pallon Pumpkaboota kohti ja saa sen pyydystettyä. Koska Pumpkaboo oli uusi lisäys Jessien tiimiin, sen todellisia vahvuudet jäivät pitkälti pimentoon. Se tosin osasi keskittyä eritoten puolustavia hyökkäyksiin, jotka olivatkin tarpeen Ashia ja tämän ystäviä vastaan otellessaan. Myöhemmin Pumpkaboo kehittyi Gourgeistiksi kesken Gourgeist-festivaalin, Jessien vaihtaessa Pokémoninsa Count Pumpkan kanssa, ja vaihdettuaan sitten vielä takaisin päikseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #814: Bambumetsässä kuhisee! (XY-kausi)


Yanma
Jessie pyydysti (lue: varasti) Yanman helposti, kun Tyler-niminen uusi kouluttaja oli jo heikentänyt sen aikomuksenaan napata sen. Jessie oli iloinen varkauksestaan, ja lähetti Yanman pomollensa, Giovannille. Giovanni ei kuitenkaan ollut tyytyväinen Jessien nappaamaan Pokémoniin, ja niinpä Yanma palautettiin Jessielle. Jessie oli ensin tyrmistynyt, mutta päätti lopulta pitää Yanman itsellään ja kouluttaa sitä. Ei kauaa, kun Yanma suoritti Jessien hämmästykseksi Ancient Power -liikkeen ja kehittyi tämän vuoksi Yanmegaksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #548: Kerran varas, aina varas! (Battle Dimension-kausi)


Dustox, Cascoon ja Wurmple
Dustox kehittyi Jessien Cascoonista. Jessie oli luullut omistaneensa Silcoonin, ja näin ollen oletti saavansa Beautiflyn. Tämän vuoksi Jessie oli aluksi pettynyt, kun saikin Dustoxin. Pian Jessie kuitenkin yllätti kaikki sanomalla pitävänsä Dustoxista vielä enemmän kuin Beautiflysta. Dustox oli Jessien käytetyin contest-Pokémon, mutta pääsi toisinaan näyttämään voimiaan myös tavallisissa Pokémon-otteluissa. Jessie voitti Dustoxin avulla ensimmäisen virallisen ruusukkeensa, ja sitoikin Dustoxin tuntosarviin rusetit, jotka Dustoxilla on todennäköisesti edelleen yllään. Pitkän yhteisen seikkailun jälkeen Jessie päätti luopua Dustoxista tämän löydettyä rakkauden toisen Dustoxin kanssa.
--10 jaksoa-->--4 jaksoa->
Ensiesiintyminen jaksossa: #304: Seeing Is Believing! (Advanced-kausi)
Cascoon kehittyi Jessien Wurmplesta samaan aikaan kun Mayn Wurmple kehittyi Silcooniksi. Jessie luuli Cascooniaan ensin Silcooniksi, ja elätteli näin toiveita sen kehittyvän Beautiflyksi. Jessie piti hyvää huolta Cascoonistaan, kunnes ottelussa Ashia vastaan, Cascoon kehittyikin Dustoxiksi hieman sen jälkeen, kun Mayn Silcoon kehittyi Beautiflyksi.
--10 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #300: Corphish kuivalla maalla (Advanced-kausi)
Jessie pyydysti Wurmplen samoihin aikoihin kuin May pyydysti omansa. Jessiellä oli samanlainen päättäväisyys saada Wurmple ja kehittää se Beautiflyksi, kuten Maylla. Jessie onnistui pyydystämään Wurmplensa roikkuessaan oksassa kallion kielekkeellä. Jessien Wurmple oli hiljaisempi ja rauhallisempi kuin Mayn Wurmple, mutta sai silti tarpeeksi kokemusta kehittyäkseen Cascooniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #290: Wurmple mielessäin (Advanced-kausi)


Arbok ja Ekans
Arbok kehittyi Ekansista, ja oli yksi Jessien yleisimmistä ja käytetyimmistä ottelu-Pokémoneista. Jessien ja Arbokin välillä oli syvä suhde, ja Arbok teki kaikkensa miellyttääkseen kouluttajaansa. Arbok itse osasi olla raivokas ja itsepäinen kuten omistajansa, mutta omasi myös herkemmän puolen. Vaikka Arbok harvoin pärjäsi "hyvää vastaan", todisti se silti olevansa melko sisukas Pokémon, ja käytti suurta kokoaan usein hyödykseen. Arbok oli myös melko tunteellinen Pokémon, ja yhdessä Jamesin Weezingin kanssa se saattoi pillittää tuon tuostakin. Hoenn-alueella Jessie päätti jättää Arbokin suojelemaan salametsästäjien uhkaamaa Ekans-joukkoa.
--29 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #031: Kuka diggaa Diglettejä? (Indigo League-kausi)
Ekans oli Jessien ensimmäinen Pokémon, jonka hän oli saanut lahjaksi joltakin. Ekans oli lojaali Pokémon, joka totteli tarkasti Jessien raivoisia käskyjä ja toisinaan käyttäytyi itsekin raivokkaasti. Silloin tällöin Ekansista tosin nähtiin myös hellä ja ystävällinenkin puoli. Jessie käytti Ekansia miltei taukoamatta otteluissaan, ja tämän kokemuksen avulla Ekans kehittyi Arbokiksi melko nopeasti, Jessien suureksi iloksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #002: Pokémon hädässä! (Indigo League-kausi)


Lickitung
Jessie pyydysti vihoissaan Lickitungin, joka oli syönyt kaikki Rakettiryhmän ruuat. Vaikka Lickitungin pyydystäminen kävi ikään kuin vahingossa, tuli siitä hetkessä yksi Jessien voimapesäkkeistä. Jessie käytti Lickitungia todella harvoin, mutta niinä muutamina kertoina, kun se oli esillä, pystyi se osoittamaan voimakkuutensa leikiten. Lickitung oli tosin hieman tottelematon Pokémon, mutta tästä huolimatta piti kouluttajastaan, ja usein nuolaisikin Jessietä mojovasti massiivisella kielellään. Myöhemmin, eräässä Pokémon-tapahtumassa, Jessie pudotti vahingossa Lickitungin Poké-pallon vaihtokoneeseen samaan aikaan, kun Benny-niminen poika asetti Wobbuffetin pallon koneeseen. Jessie tajusi tapahtuneen vaihdon vasta myöhemmin, kun hänen aikomuksenaan oli lähettää Lickitung otteluun, mutta tilalla olikin Wobbuffet. Vaikka Jessie oli hämillään, ajatteli hän Lickitunginsa nauttivan elämästään uuden kouluttajan kanssa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #052: Prinsessat nokakkain (Indigo League-kausi)


MUUT POKÉMONIT

Charizard
Jessiellä oli Charizard vain hetken aikaa. Ollessaan Pewter Cityssä, Rakettiryhmä kohtasi Delibirdin, joka antoi Jessielle ja Jamesille kullekin Poké-pallon. Jessien pallossa oli Charizard. Innoissaan uudesta vahvistuksesta Jessie päätti Jamesin kanssa yrittää hyökätä Pewterin saliin napatakseen siellä olevat Pokémonit. Salissa naamioitunut Rakettiryhmä ajautui kaksoisotteluun Ashia ja Brockia vastaan. Charizard osoittautui vahvaksi Pokémoniksi ja Jessie oli jo voiton puolella, kunnes Max huomasi, ketkä valeasujen takana oikeasti olivatkaan. Näin Rakettiryhmä lennätettiin pihalle salista. Jessie jaksoi silti iloita Charizardistaan siihen asti, kunnes Delibird ilmestyi jälleen ja otti Poké-pallot takaisin viedäkseen Pokémonit niiden oikeille omistajille: Rakettiryhmän Cassidylle ja Butchille.
Ensiesiintyminen jaksossa: #453: Karseat tilat (Battle Frontier-kausi)


Magikarp
Varastettuaan Spoinkin helmen, Rakettiryhmä kohtasi Magikarp-myyjän. Vaikka yleensä James lankeaa myyjän metkuihin, niin tällä kertaa Jessietä höynäytettiin, ja hän päätyi vaihtamaan Spoinkin helmen Feebas-Pokémoniin - tai niin hän luuli. Innoissaan uudesta lisäyksestään ja mahdollisuudesta kehittää kala myöhemmin Miloticiksi, Jessie antoi Feebasin uida läheisessä järvessä. Tällöin Feebas paljastuikin olevan naamioitu Magikarp, kun sen päällä ollut maali liukeni pois. Tästä tulistunut Jessie lähti Magikarp-myyjän perään, mutta törmäsikin Ashiin ja kumppaneihin kesken matkan ja päätyi otteluun. Ottelun aikana sekä Magikarp-myyjä että Magikarp ehtivät karkasivat tiehensä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #355: Spoinkin parhaat ystävät (Advanced Challenge-kausi)


Shellder
Giovanni oli käskenyt Rakettiryhmää kaivamaan simpukoita rannalta. Pian James kohtasi villin Shellderin, jonka väsytti Weezinginsä avulla aikomuksenaan napata se. Jessie ehti kuitenkin ensin, ja jo valmiiksi väsynyt Shellder jäi heti Poké-palloon, Jamesin ärtymykseksi. Myöhemmin Jessie ja James päättivät napata professori Westwoodin Pokémonit, mutta hänellä olikin vain Slowpoke. Jessie muisti Slowpoken kehittyvän Slowbroksi Shellderin avulla, ja ajatteli Slowbron olevan arvokkaampi Giovannin silmissä. Näinpä hän lähetti Shellderinsä ulos, jotta se tarraisi Slowpoken häntään saadakseen sen kehittymään. Monen yrityksen jälkeen Shellder puraisi Slowpokea hännästä, jolloin tämä lopulta kehittyi Slowbroksi. Jessie yritti napata Slowbron "takaisin itselleen", mutta tämä lennättikin Rakettiryhmän tiehensä. Shellder päätyi lopulta jäämään Slowbron häntään kiinni.
Ensiesiintyminen jaksossa: #068: Evoluutiomysteeri (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.