Televisio


Iris


ALKUPERÄINEN NIMI Iris
ENSIESIINTYMINEN Jakso #660: "Zekromin varjossa"
KOTIKAUPUNKI Lohikäärmekylä (Village of Dragons), Unova

Iris on mysteerinen luonnonlapsi Unova-alueelta. Hän kohtasi Ashin tämän saapuessa Unovaan ensimmäistä kertaa. Erehtyen luulemaan Iristä Pokémoniksi, Ash yritti pyydystää hänet, saaden tämän raivostumaan. Väärinymmärryksen jälkeen he tutustuivat paremmin toisiinsa ja Iris ryhtyi seuraamaan Ashia. Vasta Cilanin liittyessä joukkoon, myös Iris liittyi virallisesti Ashin seuraan seikkailemaan ympäri Unovaa.

Iris on hieman villi, omaperäinen tyttö, joka on heittäytyväinen ja tekee kaikenlaisia hulluuksia. Hänellä on tapana kiipeillä puihin ja hyppiä oksalta oksalle. Iris on erittäin leikkisä tyttö, mutta hänestä löytyy myös vakavampi puoli. Hän on älykäs, ja osaa ratkaista ongelmia nopeasti. Hän on hieman koppava, ja pitää Ashia usein lapsellisena ja tyhmänä.

Iriksen taustat ovat toistaiseksi pimennossa, mutta hän on kotoisin vuoristoisesta kaupungista, mistä hän sai aloitus-Pokémonikseen Axewn. Iris on taitava tekemään lääkkeitä yrteistä. Hänen tavoitteenaan on tulla Lohikäärmeiden mestariksi, vaan löytyypä hänen tiimistään useita Pokémoneja, jotka eivät ole dragon-tyyppiä.

SAAVUTUKSET
Iriksen tavoitteena on nousta Lohikäärme-mestariksi. Salipäällikkö Drayden povaa Iriksestä seuraajaansa.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Axew
Axew on Iriksen tunnusomaisin Pokémon. Iris sai Axewn Lohikäärmekylän vanhimmalta koulutettavakseen. Kuten Pikachu, Axew ei viihdy Poké-pallossa, ja matkustaakin usein Iriksen hiuksissa. Axewlla on kova halua kehittyä tullakseen vahvemmaksi, ja Iris yrittää parhaansa mukaan auttaa. Axew on kuitenkin vielä nuori ja kokematon, eikä osaa kunnolla otella ja osaa vain heikkoja hyökkäyksiä. Tämän vuoksi Iris ei juurikaan raaski käyttää sitä otteluissa, vaikka Axew saisikin siitä kaipaamaansa kokemusta. Axew omaa vielä vauvamaisia piirteitä, haastaen usein turhaan riitaa, jotka päätyvät usein itkuun. Axewlla on myös tapana joutua vaikeuksiin uteliaan luonteensa vuoksi. Iriksen rinnalla Axewsta tullee kuitenkin vahva ja luotettava kumppani.
Ensiesiintyminen jaksossa: #660: Zekromin varjossa (Black & White-kausi)


Excadrill
Excadrill oli kehittynyt Drilburista ennen Iriksen kohtaamista Ashin kanssa. Aikanaan Drilbur kehittyi Excadrilliksi otteluturnauksessa, jossa menestyi loistokkaasti. Excadrillin ällistyttävät voimat ajoivat Iriksen ottelemaan salipäällikkö Draydenia vastaan, jonka Haxorukselle Excadrill kuitenkin hävisi voittoputkestaan huolimatta. Tästä tyrmistyneenä Excadrill sulkeutui kokonaan ympäröivältä maailmalta, avautuen harvoin kenellekään - edes kouluttajalleen - tuntien katkeruutta häviöstään. Excadrill on erittäin voimakas Pokémon, mutta oli aluksi tottelematon aiempien kokemustensa vuoksi. Lopulta se löysi jälleen itseluottamusta ja yhteyden kouluttajaansa, opittuaan Focus Blast-liikkeen Iriksen avustuksella ja päihittäen Georgian Bearticin. Iriksellä ja Excadrillilla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta tulevaisuus yhdessä näyttää valoisalta.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #668: Axew kiipelissä! (Black & White-kausi)


Emolga
Iris kohtasi Emolgan matkallaan kohti Nimbasa Cityä. Vaikka aluksi Bianca oli innokas pyydystämään Emolgan, päätyi tämä lopulta Iriksen joukkoon. Emolga on erittäin ilkikurinen Pokémon, joka haluaa aina saada tahtonsa läpi. Se käyttää hyödyksi söpöyttään sekä strategisia hyökkäyksiään onnistuakseen tässä. Ailahtelevasta persoonallisuudestaan huolimatta Emolga on varsin voimakas Pokémon, joka pärjää hyvin otteluareenalla. Tämän vuoksi se on erittäin potentiaalinen lisä Iriksen tiimiin. Emolgasta löytyy myös laiska puoli, joka kikkailee päästäkseen pois työtä vaativista tilanteista. Emolgassa on myös pientä draamakuningattaren vikaa, ja toisinaan tämä ajaa sen riitoihin muiden Pokémonien kanssa - erityisesti Ashin Snivyn kanssa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #686: Vastustamaton Emolga! (Black & White-kausi)


Dragonite
Iris ystävineen kohtasivat agressiivisen Dragoniten, kun tämä oli aiheuttanut sähkökatkoksen Undella Townissa. Vaikka sähkökatkos oli vahinko, monet uskoivat Dragoniten tehneen sen tahallaan. Iris ei tätä sulattanut, vaan tahtoi puolustaa Dragonitea, jonka uskoi olevan syytön. Iris huomasi Dragoniten olevan loukkaantunut ja onnistui lopulta lukemaan tämä ajatukset, joista kävi ilmi, että se oli kuin olikin haavoittunut taistelussa Hydreigonia vastaan. Iris puolusti Dragonitea viimeiseen asti, ja vaikuttuneena tästä, lohikäärme päätti lopulta liittyä Iriksen joukkoon. Kaikesta huolimatta Dragonite säilytti itsepäisyytensä ja agressiivisuutensa, eikä tunnu täysin luottavan kouluttajaansa. Tämä ilmenee tottelemattomuudella: Dragonite tekee usein miten itse lystää, aiheuttaen Irikselle harmaita hiuksia. Vähitellen yhteistyö on alkanut kuitenkin sujumaan, ja Dragonite on huomioinut kouluttajansa oikeasti välittävän siitä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #750: Iris ja villi Dragonite! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Gible
Iris kohtasi Giblen matkallaan Johto-alueen Blackthorn Cityssä. Kaupungin asukkaat olivat närkästyneet Gibleen, sillä se tuhosi kaupungin omaisuutta. He pyrkivät häätämään Pokémonin pois kaupungistaan, mutta Iriksen väliintulo auttoi Giblen pakenemaan. Pian Gible löysi itsensä kellotornin huipulta, jolloin voimakas tuulenpuuska sai sen putoamaan. Se sai hädintuskin kiinni kellon viisarista, jolloin Iris tunsi tarvetta kiivetä torniin ja pelastaa poloinen vaaralta. Pelastaessaan Gibleä, Iris onnistui lukemaan sen ajatukset, joista kävi ilmi että villi Skarmory oli lennättänyt Giblen kaupunkiin, ja uusi ympäristö oli saanut sen sekaisin. Blackthornin salipäällikkö Clair seurasi pelastusoperaatiota, ja tarjosi myöhemmin Giblelle majapaikkaa Dragon's Denistä. Siellä Gible ei kuitenkaan viihtynyt kauaa, sillä Iriksen poistuessa kaupungista, tämä ilmestyi jälleen ja pyysi liittyä Iriksen joukkoon. Iris pyydysti Giblen, josta on epäilemättä tuleva tärkeä osa Iriksen lohikäärmetiimiä.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Iris VS Clair! The Road to Become a Dragon Master!
(Black & White-spesiaalit)


ENTISET POKÉMONIT

Drilbur
Iris kohtasi Drilburin ollessaan nuori. Hän leikki usein villien Pokémonien kanssa ja kohdattuaan tuolloin ilkikurisen Drilburin, yritti lähestyä sitä useita kertoja. Drilbur kuitenkin torjui kaikki yritykset, kunnes joutui tukalaan tilanteeseen: jumiin köynnöksiin kallionkielekkeen päälle. Iris pelasti poloisen, jolloin Drilbur päätti liittyä Iriksen joukkoon. Se ja Iris olivat lyömätön yhdistelmä, pärjäten loistavasti esimerkiksi Opelucid Cityssä pidetyissä turnajaisissa. Turnauksen hälinässä Drilbur kehittyi Excadrilliksi ottelussa vastustajan Druddigonia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #695: Iris ja Excadrill vastaan Lohikäärmeen Turma! (Black & White-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.