Televisio


Brock


ALKUPERÄINEN NIMI Takeshi
ENSIESIINTYMINEN Jakso #5: "Välit selviksi Pewter Cityssä!"
KOTIKAUPUNKI Pewter City, Kanto

Brock on perheensä vanhin lapsi, ja joutui huolehtimaan pikkusisaruksistaan samalla, kun toimi Pewter Cityn Salin salijohtajana. Tavattuaan Ashin, Brock tapasi myös isänsä, joka oli karannut kauan aikaa sitten. Brock päätti liittyä Ashin seuraan seikkailemaan, kun Brockin isä, Flint, palasi huolehtimaan salista ja Brockin pikkusisaruksista.

Brockin päätavoite on tulla parhaaksi Pokémon-kasvattajaksi, ja hän onkin paljastanut, että oli salipäällikkönä vain siitä syystä, että se oli hänen vastuunsa. Brock ei juurikaan pidä Pokémoneilla ottelemisesta, vaan enemmänkin niiden huolehtimisesta. Matkansa aikana hän on oppinut yhtä jos toista Pokémoneista, varsinkin ollessaan hetkellisesti professori Ivyn oppipoikana Orange Islandeilla.

Brock on erittäin vapaa persoona ja varsinainen romantikko - hänet näkee usein hullaantuneena eri tyttöihin. Brock toimii myös isähahmona Ashille ja muille kumppaneille, tehden ruokaa, hoivaten ja antaen vinkkejä otteluissa. Seikkailtuaan Ashin kanssa lukuisilla eri alueilla, Brock päätti lopulta asettua aloilleen ja ryhtyä Pokémon-lääkäriksi.

SAAVUTUKSET
Vaikka Brock on toiminut Pewter Cityn salipäällikkönä, ei hän ei ole juurikaan saavuttanut mitään muuta Pokémon-otteluiden saralla, mutta on sitäkin ansioituneempi Pokémonien kasvatuksessa. Hän on voittanut muun muassa Pokémonien kauneus- ja pukeutumiskilpailuja. Näiden lisäksi Brock on osallistunut useisiin epävirallisiin kasvatuskisoihin, joista niistäkin on saanut voittoja takataskuunsa. Suurin voitto Brockille lienee kuitenkin se, että hän saa työskennellä Pokémonien parissa ja auttaa niitä vahvistumaan ja nauttimaan elämästään. Myöhemmin Brock löysi intohimonsa tohtoroinnista, ja päättikin ryhtyä Pokémon-lääkäriksi, joka sivuaa Brockin haavetta Pokémon-kasvattajan urasta.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Croagunk
Brock kohtasi Croagunkin ensimmäistä kertaa Rakettiryhmän ylläpitämässä epävirallisessa salissa Sinnoh-alueella. Rakettiryhmä oli käyttänyt voimakasta Croagunkia voittaakseen otteluita, mutta hävitessään Ashille, vorot nappasivat Pikachun ja pinkoivat pakoon, jättäen Croagunkin taakseen. Brock tunsi hänen ja Croagunkin välillä heti yhteyden, ja pyydysti sen. Croagunkista tuli hetkessä Brockin nimikko-Pokémon Sinnohissa. Sillä on tapana iskeä Brockia, kun tämä ihastuu naisiin. Croagunk menee usein omia menojaan, tehden kaiken omalla tahdillaan välittämättä muista ja sillä onkin usein omat showt pystyssä muun hälinän sivussa. Hitaudestaan huolimatta Croagunk on todistanut olevansa voimakas ottelija, tehden selvää jopa suurimmasta vihollisestaan Saturnin Toxicroakista. Croagunk on yksi harvoista Pokémoneista, joita Brock on pitänyt alituisesti mukanaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #476: Valesali (Diamond and Pearl-kausi)


POKÉMONIT VARASTOSSA

Chansey
Chansey kehittyi Brockin Happinysta joukon ollessa matkalla takaisin kohti Twinleaf Townia Sinnoh Liigan jälkeen. Venematkalla Brock kohtasi joukon sairaita vauva-Pokémoneja, jotka olivat saaneet myrkytyksen villin Tentacruel-joukon hyökkäyksistä. Kovasta yrityksestään huolimatta Brock ei onnistunut parantamaan Pokémoneja. Happiny touhusi vieressä ja huomattuaan hädän olevan suurempi kuin odotettu, se kehittyi Chanseyksi. Kehityttyään Chansey pystyi parantamaan vauva-Pokémonit ja näin todisti olevansa elintärkeä lisä Brockin tiimiin. Kehittymisen myötä lapsenomaisuus ja vilkkaus olivat tipotiessään, ja tilalle kasvoi kypsä ja rauhallinen Chansey. Chanseyn avulla Brock onnistuu hiomaan tohtorin taitojaan huippulukemiin asti.
--152 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #658: Tohtori Brock apuun! (Sinnoh League Victors-kausi)


Sudowoodo
Sudowoodo kehittyi Brockin Bonslysta ottelussa Rakettiryhmää vastaan. Aiemmin yliherkästä ja varautuneesta Pokémonista kasvoi kypsä ja voimakas taistelija. Sudowoodon luonne muuttui hetkessä itsevarmemmaksi, eikä se enää tarvinnut Brockin huolenpitoa - päinvastoin, nyt Sudowoodo tekee kaikkensa auttaakseen kouluttajaansa. Sudowoodolla on tapana tervehtiä Brockia ilmestyessään Poképallosta. Tämä viestii läheisestä ystävyydestä ja kontaktista Sudowoodon ja Brockin välillä. Sudowoodo on hieno esimerkki siitä, kuinka hyvä kasvattaja Brock on: Sudowoodo on paitsi voimakas ottelija, niin myös ystävällinen ja auttavainen Pokémon.
--49 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #482: Kyllä Brock hoitaa! (Diamond and Pearl-kausi)


Forretress
Forretress kehittyi Brockin Pinecosta yrittäessään puolustaa villiä Pokémon-laumaa Rakettiryhmän hyökkäykseltä. Forretress koki melkoisen harppauksen luonteensa saralla, sillä aiemmin hätäisestä ja herkästi räjähtävästä Pinecosta kasvoi rauhallinen ja lojaali Forretress. Brock itsekin taisi huomata tämän ja ollessaan lähdössä kohti Hoennia, hän otti ainoastaan Forretressin mukaansa ja jätti muut Pokémoninsa Pewterin salille. Forretress on ollut Brockin tiimissä pidempään kuin hänen muut Pokémoninsa, ja tämän vuoksi on saanut melkoisesti ottelukokemusta. Tämän vuoksi Forretress on yksi vahvimmista ja luotettavimmista Brockin Pokémoneista. Kun Brock matkasi Sinnohiin, hän jätti Forretressin Pewterin salille.
--116 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #261: Entei at Your Own Risk (Master Quest-kausi)


Marshtomp
Marshtomp kehittyi Brockin Mudkipistä harjoitusottelussa Ashin Grovylea vastaan. Kehittymisen jälkeen Marshtomp otti heti Brockista mallia ja siitä tulikin yksi Brockin joukon hyväkäytöksisimpiä Pokémoneja, usein selvittelemässä muiden Pokémonien välisiä riitoja. Kehittymisen myötä Marshtompin uusi maa-tyyppi mahdollisti uusien hyökkäysten oppimisen, jotka olivat hyödyksi harvoissa, mutta tärkeissä otteluissa. Otteluiden lomassa Marshtomp oli tehokas salapoliisi: se pystyi paikantamaan minkä tahansa asian niin veden alla kuin maan pinnallakin. Kun Brock lähti seikkailemaan Sinnohiin, hän jätti Marshtompin Pewterin salille, mistä pystyy sen kuitenkin kutsumaan luokseen tarvittaessaan.
--123 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #425: Brockin jalanjäljissä (Battle Frontier-kausi)


Ludicolo
Brockin Lombre kehittyi Ludicoloksi, kun tämä tonki erään Brockin ihastuksen kohteen laukkua löytäen sieltä Water Stonen ja joutuen kosketuksiin sen kanssa. Kehittymisen jälkeen Ludicolon persoonallisuus muuttui täysin, ja ennen hieman apaattisesta Pokémonista oli muodostunut varsinainen ilopilleri. Ludicolon energisyys tarttui usein myös Brockiin ja muihinkin ihmisiin, jolloin tanssijalka saattoi vipattaa reippaastikin. Brockin sisarukset ihastuivat Ludicoloon täysin, ja sen vuoksi Brock päätti jättää sen Pewterin salille jatkaessaan matkaansa kohti uusia alueita. Toisinaan Brockin vanhemmatkin hyötyvät paitsi Ludicolon pirteydestä, niin myös sen voimista (eli tavaroiden kantoavusta!).
--51 jaksoa-->--42 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #382: Suloinen Mawile (Advanced Battle-kausi)


Steelix
Steelix kehittyi Brockin Onixista ilman, että Brock oli tietoinen asiasta. Brock oli nimittäin jättänyt Onixinsa veljelleen Forrestille, jotta tämä pystyi huolehtimaan Pewterin salista sillä aikaa, kun Brock oli poissa. Kun Brock palasi pitkästä aikaa Pewteriin, hän yllättyi nähdessään Onixinsa kehittyneen Steelixiksi. Steelix on kuitenkin pysynyt yhtä lojaalina ja tottelevaisena Brockille kuin Onixina ollessaan, vaikka Pewterin virallinen salipäällikkö onkin nyt Forrest, joka Steelixiä pääasiallisesti käyttää. Toisinaan Brock on kuitenkin päässyt ottelemaan Steelix rinnallaan molempien suureksi onneksi, sillä yhteystyö pelaa moitteettomasti missä tahansa tilanteessa.
--Korkeintaan 403 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #453: Karseat tilat (Battle Frontier-kausi)


Crobat
Crobat kehittyi Brockin Golbatista erityisen nopeasti, mikä varmasti johtuu Brockin loistavista kasvattajan kyvyistä. Crobat kehittyi, kun Brock oli etsimässä antiikin aikaisia esineitä, joilla oli kertomuksen mukaan mahdollista kontrolloida Pokémoneja. Rakettiryhmä oli kuitenkin ehtinyt ensin ja tietysti hyödynsi näitä esineitä kääntämällä Brockin Pokémonit häntä vastaan. Golbat oli ainoa, joka piti pintansa ja onnistui lopulta kehittymään Crobatiksi. Kehittymisen jälkeen Crobatia ei nähty kovinkaan usein ja pianpa Brock jätti osan Pokémoneistaan - siis myös Crobatin - veljellensä Forrestille matkatessaan itse Hoenn-alueelle. Välimatka ei kuitenkaan ole pilannut Brockin ja Crobatin välejä, sillä Crobat nähdään usein erityisen ilahtuneena, kun Brock käy piipahtamassa kotonaan.
--159 jaksoa-->--31 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #198: Control Freak! (Johto League Champions-kausi)


Geodude
Miten Brock sai Geoduden haltuunsa - siitä ei ole tietoa. Se on kuitenkin varmaa, että Geodude oli ja on edelleenkin erittäin tärkeä osa Brockin joukkoa, sillä se on ollut mukana alusta asti ja onkin yksi Brockin vanhimmista Pokémoneista. Muiden Brockin Pokémonien tavoin Geodude ei saanut kehuttavasti näkyvyyttä, mutta silloin kun se pääsi näyttäytymään, oli kyseessä yleensä jokin ottelutilanne, jossa esimerkiksi isokokoista Onixia oli hankala käyttää. Otteluiden ulkopuolella Brockilla on tapana kiillottaa Geoduden pintaa. Brock päätti jättää Geoduden, kuten muutaman muunkin Pokémoninsa, veljelleen Forrestille siksi aikaa, kun matkustelisi muilla alueilla. Geodude on kuitenkin säilyttänyt uskollisuutensa Brockille yhteisen ja pitkän historian vuoksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #005: Välit selviksi Pewter Cityssä (Indigo League-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Happiny
Happiny kuoriutui munasta, jonka Brock voitti Pokémonien pukeutumuskisasta. Heti kuoriuduttuaan Brock antoi Happinylle sileän valkoisen kiven, jota Happinylla olikin tapana kantaa mukanaan. Vauva-Pokémonien tavoin Happiny oli kiintynyt Brockiin kovasti ja piti tätä emonaan. Happinyn luonne oli kuitenkin kaavasta poikkeava: ujon ja aran sijaan Happiny oli erityisen reipas ja hyväntuulinen. Happiny oli harvinaisen voimakas vauva-Pokémoniksi - usein kantamassa suuria lohkareita paikasta toiseen ilman ongelmia. Happinyn ja Brockin välille syntyi katkeamaton yhteys, joka huipentui Happinyn kehittymiseen Chanseyksi, kun Brock tarvitsi apua sairastuneiden vauva-Pokémonien parantamiseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #506: Uuden elämän ihme (Diamond and Pearl-kausi)


Bonsly
Brock pyydysti Bonslyn seikkaillessaan Kanton Battle Frontierilla yhdessä Ashin, Mayn ja Maxin kanssa. Bonsly oli tuolloin selkeästi nuorempi kuin muut joukon Pokémonit, ja se välittyi vauvamaisena persoonallisuutena. Bonsly oli erittäin herkkä ja saattoi kyynelehtiä ihan turhistakin asioista. Brock hoivasi Bonslya kuin vauvaa: kantoi sitä sylissään ja juotti pullosta, ennen kuin se oppi syömään kiinteää ruokaa. Bonsly oli ainoa Pokémon, jonka Brock otti mukaan matkallensa Sinnohiin. Lyhyessä ajassa Bonsly oli kasvanut kypsemmäksi ja onnistui lopulta kehittymään vahvemmaksi Sudowoodoksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #433: Kehdosta rautaan (Battle Frontier-kausi)


Onix
Onix oli Brockin ensimmäinen Pokémon, jonka hän sai syntymäpäivälahjaksi isältään Flintiltä. Onix oli aina Brockin ensimmäinen valinta otteluihin, ja jo pelkän suuren kokonsa vuoksi Onixilla olikin melkoinen etulyöntiasema otteluissa. Brock piti Onixista todella hyvää huolta - joskus jopa kiillotti tätä Geoduden tapaan. Vaikka Onix olikin kiistatta Brockin vahvimpia Pokémoneja, nähtiin sitä melko harvoin. Tähän saattoi vaikuttaa sen suuri koko, vaikka ottelutilanteissa siitä olikin pelkästään hyötyä. Brock päätti jättää Onixin veljellensä Forrestille siksi aikaa, kun itse lähti seikkailemaan muualle. Veljensä hoivissa Onix kehittyi Steelixiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #005: Välit selviksi Pewter Cityssä (Indigo League-kausi)


Mudkip
Brock tapasi Mudkipin Hoennissa seikkaillessaan lammella, jonka äärellä villeillä Mudkipeillä oli tapana pariutua. Kun muut Mudkipit olivat vielä keskenkasvuisia, Brockin kaveeraama Mudkip oli jo varttunut tomeraksi Pokémoniksi, ja täten toimi eräänlaisena suojelijana muulle perheelleen. Mudkip päätti lähteä Brockin matkaan, kun Brock oli pelastanut sen ja sen perheenjäsenet Rakettiryhmän hyökkäykseltä. Mudkipia käytettiin harvoin otteluissa, mutta sitäkin enemmän sen ulkopuolella - yleensä silloin, kun tarvittiin vettä. Mudkip oli myös hyvä suunnistamaan päässään olevan herkän evänsä takia. Lisäksi Brock käytti sitä silloin tällöin havainnollistamaan opetuksiaan. Myöhemmin Mudkip kehittyi Marshtompiksi ottelussa Ashin Grovylea vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #301: Mudkip-seikkailu (Advanced-kausi)


Lombre ja Lotad
Lombre kehittyi Brockin Lotadista pudottuaan vahingossa kaivoon. Läheiset kyläläiset uskoivat Lombren olevan jonkinlainen veden valtias, joka toisi kauan kaivatun sateen mukanaan. Lotadin hajamielinen persoona säilyi Lombressa - toisinaan se saattoi tulla esille voimakkaammin kuin aiemmin. Silti Lombre oli aktiivinen jäsen Brockin tiimissä ja oli erittäin hyödyllinen yhdistäessä voimansa Brockin Mudkipin kanssa. Myöhemmin Lombre kehittyi Ludicoloksi löydettyään vahingossa Water Stonen Brockin ihastuksen laukusta.
--51 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #339: Lombre kuivalla maalla (Advanced Challenge-kausi)
Lotad oli usean Lotadin joukosta kitukasvuisin. Se ei onnistunut hyökkäämään tarkasti ja voimakkaasti, ellei tuntenut itseään täysin uhatuksi. Brock auttoi Lotadia parantamaan hyökkäyksiään, ja kun Lotadin onnistui pelastaa lajitoverinsa Rakettiryhmän hyökkäykseltä, se päätti lähteä Brockin matkaan. Vaikka Lotad yritti parhaansa, se toimi usein hieman hitaalla vaihteella ja oli vähän pihalla siitä, mitä ympärillä tapahtui. Tämä johti Lotadin usein koomisiin tilanteisiin. Tästä huolimatta Lotad pysyi erittäin luotettavana ja lojaalina Pokémonina - aina valmiina auttamaan. Lopulta Lotad kehittyi Lombreksi pudottuaan tyhjään kaivoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #288: Alakuloinen Lotad (Advanced-kausi)


Golbat ja Zubat
Golbat kehittyi Brockin Zubatista ottelussa Pikachun napannutta Rakettiryhmää vastaan. Yhdessä juuri tavatun tohtori Dr. Annan Zubatin kanssa, Zubat onnistui karkottamaan roistot tiehensä ja kehittyi samalla Golbatiksi. Golbat oli Brockilla hyvin vähän aikaa, sillä melko pian se kehittyi Crobatiksi. Syynä tähän lienee Brockin erinomaiset kasvattajan taidot sekä läheiset välit Golbatiin. Kehittyminen tapahtui ottelussa Rakettiryhmää vastaan, jälleen kerran.
--159 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #167: Apua! En löydä ulos! (Johto League Champions-kausi)
Brock pyydysti Zubatin muiden huomaamatta seikkaillessaan Kanton Mt. Moonilla. Ash oli hämillään, kun Brock käytti Zubatia ottelussa Rakettiryhmää vastaan, sillä Ash itsekin olisi halunnut pyydystää kyseisen Pokémonin. Vaikka Zubat oli Brockin hallussa kauan aikaa, sitä nähtiin harvoin otteluissa - kenties siitä syystä, että Brock itse otteli hyvin harvoin. Zubatia alettiin käyttää enemmän silloin, kun Ash luopui Pidgeotistaan, ja kaivattiin asioiden paikantamista taivaalta käsin. Ehkä ottelukokemattomuuden puutteesta Zubat ei pystynyt kehittymään pitkään aikaan, ennen kuin lopulta onnistui ottelussa Rakettiryhmän Pokémoneja vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #006: Clefairy ja kuukivi (Indigo League-kausi)


Pineco
Brock pyydysti Pinecon Azalea Townin lähettyviltä Kurtilta saamallaan Fast Ballilla. Brock ajatteli varautuneen ja jännittyneen Pinecon olevan loistava haaste kaltaiselleen Pokémon-kasvattajalle. Pineco oli erittäin oikukas Pokémon, sillä se saattoi räjähtää ihan milloin vain ja hetken mielijohteesta - jopa ollessaan Brockin sylissä! Yleensä räjähdyksen tosin aiheutti Pinecon innostuminen jostakin asiasta. Brock sai kokea monta monituista pamahdusta Pinecon ennalta-arvaamattomuuden tähden. Oikuistaan huolimatta Pinecon ja Brockin välille syntyi läheinen side, joka kulminoitui Pinecon kehittymiseen. Se kehittyi Forretressiksi puolustaessaan Rakettiryhmän iskulta paitsi villejä Pokémoneja, niin myös omaa kouluttajaansa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #145: Going Apricorn! (The Johto Journeys-kausi)


Vulpix
Kantossa seikkaillessaan Brock pääsi tapaamaan idolinsa Suzyn, kuuluisan Pokémon-kasvattajan. Suzyn omistama Vulpix kiintyi Brockiin, mikä oli aika yllättävää, sillä Vulpix oli varsinainen diiva ja nirsoilija, ja harvoin tykästyi kenenkään muuhun kuin omistajaansa Suzyyn. Vulpix onnistui häätämään Rakettiryhmän vahvoilla tuli-tyypin hyökkäyksillään, ja tämä todisti sen, että sisäinen kauneus ja vahvuus voittaa ulkokuoren. Brockin ja Vulpixin toimivasta yhteistyöstä vaikuttuneena Suzy päätti antaa Vulpixin Brockille. Brock keskittyi enemmän hemmottelemaan Vulpixia kuin ottelemaan sillä, vaikka nähtiin se pari kertaa myös otteluareenalla. Vulpix itse ei välittänyt ottelemisesta, vaan piti enemmän muiden Pokémonien kanssa leikkimisestä. Johto-alueella Brock kohtasi Suzyn uudestaan ja päätti palauttaa Vulpxin oikealle omistajalleen. Vaikka Brockilla ja Vulpixilla oli takanaan pitkä yhteinen taival, Brock koki, ettei Vulpix koskaan ollut virallisesti hänen ja tunsi, että hän vain piti siitä väliaikaisesti huolta Suzyn puolesta.
Ensiesiintyminen jaksossa: #028: Pokémonin muotikatsaus (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.