Sivuista


Sivujen historia


Vuosi 2005 oli kaiken alku ja juuri ja periaatteessa Munchlax Manian syntyvuosi, vaikka tässä välillä sivu onkin käynyt haudassa saakka. Vuosi 2005 oli Pokémonin kannalta merkittävä siinä suhteessa, että Pokémonin neljäs sukupolvi todistettiin tulevaksi Munchlaxin ilmestyessä animessa (niin elokuvissa kuin TV-sarjassa). Munchlax iski minuun heti ja päätin sen suurempia miettimättä perustaa Pokémon-fanisivun joka kantaa kyseisen otuksen nimeä.
Olin jo aiemmin ajatellut perustaa Pokémon-fanitukseni pohjalta fanisivun ja ensimmäiset versiot kokeilin tehdä Websillä (entinen Freewebs). Lopulta päädyin ylläpitämään sivuani Geocitiesin PageBuilderilla. Munchlax Mania aukesi lopulta vuoden 2005 puolivälissä. Sivun ohelle perustin myös hoitolan, Munchyn Hoitolan. Kävijöitä löytyi ilokseni mukavasti.

Vähitellen sivun ylläpitäminen alkoi olla rankkaa pääasiassa Geocitiesin PageBuilderin takia. Ajanpuute ei ollut ongelma, sillä aikaa olisin kyllä kiireiden lomasta löytänyt hyvin sivujen ylläpitämiseen. PageBuilderiin turhautuneena päätin kuitenkin naiivisti sulkea koko sivun ja hoitolan siinä samalla, sillä sivuja en osannut työstää millään muulla keinolla. Tämä tapahtui siis vuonna 2006, kun sivu oli juuri ja juuri vuoden vanha. Pokémon-innostus ei ollut kuitenkaan lopahtanut ja hirveästi olisi tehnyt mieli jatkaa sivujen tekoa, mutta miten? Näinpä päätin ryhtyä toimeen ja opiskella enemmän HTML-kieltä. Sivun sulkemisen jälkeen tein monia pieniä projekteja (mm. PokéVoten ensimmäisiä versioita) pelkästään HTML-kieltä käyttäen, ja kun lopulta lyyti alkoi kirjoittaa, päätin herättää Munchlax Manian henkiin.

Tämä tapahtui vuonna 2007, jolloin aloin työstämään sivuja helpommin HTML-kielen avulla, yhä Geocitiesin sivutilalla. Sivujen ylläpitäminen alkoi rullata sujuvasti ja se alkoi käydä jopa mukavaksi! Myös kävijät löysivät tiensä sivulle, mikä oli tietenkin iloinen yllätys. Pääsivun rinnalle rakensin myös varsinaisen PokéVote-sivuston, johon käytin aiempien pienten projektieni materiaalia.

2009 päätin vaihtaa sivutilaa Geocitiesin sulkemisilmoituksen takia. Vaihdoin Freehostiaan ja samalla myös sivun ulkoasu vaihtui. Sitten ollaankin jo nykyajassa, jolloin sekä pääsivu Munchlax Mania että PokéVote rullaavat mukavasti eteenpäin eikä loppua ainakaan toistaiseksi näy!

Munchlax Maniassa on ollut vuosien varrella yhtä jos toista osiota ja toimintoa, joista osa on poistunut ja elää nykyisin vain nostalgisissa muistoissa. Munchlax Mania palkitsi aikoinaan parhaimpia kotimaisia Pokémon-fanisivuja perinteisillä awardseilla, jotka nykypäivänä ovat tainneet kuolla vähän kaikkialta. Myöhemmin awardsit korvattiin Kuukauden Kultaisella Poképallolla, joka sekin loppui vuoden vireillä oltuaan. Kultaisten Poképallojen saajista valittiin vielä se kaikkein paras, ja Voittaja kruunattiin Platinaisella Poképallolla. Kuukauden Pokémonin vierelle kokeiltiin jossakin vaiheessa myös Kuukauden Strategimonia, joka keskittyi erityisesti Pokémonien kilpailullisempaan puoleen. Melkein tusinan verran Strategimoneja kerättiin, kunnes toiminta lopetettiin.

Aikaisemmissa ulkoasuissa oli mukana kysely, jossa oli ajoittain vaihtuva kysymys ja teema. Nykypäivän ulkoasuissa kyselyä ei enää ole, mutta tuolloisten kyselyiden tuloksia on mahdollista edelleen käydä tsekkaamassa Sivuista-osiosta. MM:n vuosittaisina teemoina on ainakin säilyneet:
1) Synttäreiden juhlistaminen aprillipäivänä 1.4. Tällöin on turha odottaa MM:ltä jekkuja, koska vanheneminen ei ole koskaan leikin asia!
2) Joulukalenteri, joka on enemmän tai vähemmän aktiivinen lisäys vuosittaiseen hauskanpitoon. Vuosina 2011 ja 2012 kalenteri tosin pysyi piilossa Munchyn kiireiden ja poissaolojen vuoksi. Kalentereita on järjestetty vuosina 2009, 2010, 2013 ja 2014.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.