Sekalaista


Pokémonin historia


Nintendo loi Pokémonin vuonna 1996 silloin parhaiten myyneeseen käsikonsoliin, Game Boyhin. Alunperin julkaistu Japanissa, jossa nimi oli aluksi "Poketto Monstaa", väännelty japanilainen termi Pocket Monsterista (taskuhirviö). Myöhemmin nimi lyhennettiin pelkästään Pokémoniksi.

Japanilainen pelisuunnittelija, Satoshi Tajiri kehitti Pokémonin lapsuudenmuistojensa pohjalta. Lapsena hän usein pyydysti ötököitä maljoihin, ja toivoi niiden pystyvän taistelemaan kuten hänen lempihirviönsä tieteiselokuvista.

Peli oli niin visainen, että sen tekemiseen kului kuusi vuotta. Pelin julkaistua se sai loistavan vastaanoton, ja loppu onkin historiaa.

Valtaisan suosion takia Pokémonin ympärille kehitettiin myös anime sekä pelikortit, joista molemmat ovat yhä edelleen suosittuja pelien ohella. Ajan myötä myös muuta oheistavaraa on tuotettu ja kysyntä on edelleen suurta.

Copyright © 2005-2014 Munchy / Munchlax Mania


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.