Pelit


Nintendo Wii / Wii U


Super Smash Bros. for Wii U
(Nintendo Wii U)
6.12.2014 21.11.2014 28.11.2014 29.12.2014 Ei julkaistu
Super Smash Bros. for Wii U on yhdessä Super Smash Bros. for Nintendo 3DS-pelin kanssa Smash Bros.-sarjan neljännet osat. Kahta peliä työstettiin samaan aikaan, ja näin ollen niitä voidaankin pitää yhtenä kokonaisuutena. Molemmat pelit sisältävät saman hahmokattauksen sekä yleisen pelimekaniikan ja -idean, mutta pienoisia eroja versioiden välillä löytyy esimerkiksi pelimoodeista sekä otteluareenoista. Pelien pääasiallisena ajatuksena on mittelöidä otteluareenalla käyttäen Nintendon historian suosituimpia hahmoja. Pelisarjan aikaisempien osien tapaan nämäkään pelit eivät suoranaisesti ole Pokémon-pelejä, mutta sisältävät runsaasti Pokémonista tuttuja kasvoja sekä muuta materiaalia.

Super Smash Bros. for Wii U tarjoaa kaikkiaan 49 pelattavaa hahmoa, joista viisi on Pokémon-hahmoja: Pikachu, Charizard, Lucario, Greninja ja Jigglypuff. Poképallo-esine tekee näyttävän paluun, ja lisäksi uutena tulokkaana on Master Ball, joka kantaa sisällään harvinaisia, legendaarisia Pokémoneja. Pokémon-aiheisia kenttiä on Wii U-versiossa kaksi: Kalos Pokémon League sekä Brawlista tuttu Pokémon Stadium 2, joissa kummassakin esiintyy taustalla lukuisia Pokémoneja. Toki pokaalit (trophy) tekevät myöskin paluun, ja niissäkin esiintyy paljon Pokémonista tuttuja hahmoja.

Molemmat pelit tarjoavat myös useita pelimoodeja, joista yhteisinä ovat ainakin aikaisemmista pelisarjan osista paranneltu online-pelaaminen. Pelit tarjoavat paitsi hauskanpitoon tarkoitetun For Fun-tilan, niin myös kilpailullisempaan menoon tarkoitetun For Glory-tilan. Online-pelaamisen tulokset vaikuttavat jokaisen yksilölliseen Global Smash Poweriin, joka mittaa menestystäsi pelissä. Toki pelit sisältävät myös paljon muutakin uutta ja pientä härpäkettä, jotka selviävät parhaiten itse pelaamalla! Molemmat pelit ovat myös avoimia DLC:lle (downloadable content), eli ladattavalle materiaalille, ja yksi Pokémon-aiheinen esimerkki tästä onkin pelien julkaisun jälkeen ladattava Mewtwo.

Super Smash Bros. for Wii U eroaa Nintendo 3DS-versiosta erityisesti ainutlaatuisen Smash Tour-pelimoodinsa avulla. Smash Tour on eräänlainen virtuaalinen pelilauta, jolla keräät itsellesi power-upeja sekä hahmoja, joita voit hyödyntää finaaliottelussa muita vastaan. Wii U-versio keskittyy myös pokaaleissaan (trophy) ja otteluareenoissaan erityisesti kotikonsolien historiaan, kun taas Nintendo 3DS-versio keskittyy käsikonsoleiden pelivalikoimaan. Luonnollisesti Wii U-versio on myös selvästi moninpeluuseen keskittyneempi versio, ja uusi 8-player-Smash-moodi mahdollistaa jopa kahdeksan ottelijan taistelevan samaan aikaan areenalla. Myös muihin tuttuihin pelimoodeihin on lisätty moninpeliominaisuuksia.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Pokémon RUMBLE U
(Nintendo Wii U ~ eShop)
24.4.2013 29.8.2013 15.8.2013 16.8.2013 Ei julkaistu
Pokémon Rumble U on Nintendo Wii U -konsolin eShopiin julkaistu peli. Se on ensimmäinen kyseiselle konsolille julkaistu Pokémon-peli, vaikka onkin vain ladattavissa eShopista. Peli on jatkoa suosituille Pokémon Rumble-peleille, joita on julkaistu jo usealle eri alustalle. Kaikki 649 Pokémonia ensimmäisestä viidestä sukupolvesta on pelattavia, ja peli tarjoaa muitakin uudistuksia verrattuna edeltäjiinsä.

Pelattavuus on kutakuinkin säilynyt samana: ohjaat Toy Pokémoneja, jotka tällä kertaa ovat eksyneet ja yrittävät löytää tiensä takaisin lelukauppaan. Matkan varrella kohdataan yhtä jos toista Pokémonia, joita voi haalia joukkoonsa pelattaviksi hahmoiksi. Osa Pokémoneista on vahvempia kuin toiset, ja lisäksi vastaan tulee myös pahamaineisia loppuvastuksia. Jopa 100 Pokémonia voi olla otteluareenalla samanaikaisesti, ja peli tukee neljä samanaikaista pelaajaa. Perinteisen tarina-moodin lisäksi pelistä löytyy yksinkertainen ottelumoodi sekä muita ylimääräisiä lisätehtäviä.

Pokémon Rumble U on ensimmäinen Wii U:n peli, joka hyödyntää Near Field Communications -ominaisuutta, jonka avulla voi yhdistää konkreettisia esineitä tai tavaroita pelisisältöön. Pelin yhteydessä onkin julkaistu erikoisia Pokémon-figuureja, jotka on mahdollista siirtää pelattaviksi hahmoiksi peliin. Lisäksi Pokémon Rumble U tarjoaa salasanoja tiettyjen Pokémonien löytämiseksi. Peli jatkaa kunniakkaasti edeltäjiensä jalanjäljissä.


PokéPark 2: Wonders Beyond
(Nintendo Wii)
12.11.2011 27.2.2012 23.3.2012 29.3.2012 Ei julkaistu
PokéPark 2: Wonders Beyond on jatko-osa aiemmin Nintendo Wii-konsolille ilmestyneelle PokéPark Wii: Pikachu's Adventure-pelille. Pelaaja ohjaa jälleen Pikachua, joka on yhdessä Piplup-ystävänsä kanssa lähtenyt seikkailemaan uuteen PokéParkiin. Seikkailun lomassa Pokémonit kuitenkin imaistaan erikoiseen Wish Parkiin, jossa tapahtuu kummia. Nämä tapahtumvat vaikuttavat myös PokéParkin tulevaisuuteen, joten Pikachu ryhtyy toimiin pelastaakseen sen.

Uusi PokéPark sisältää kaikkiaan viisi eri aluetta, mutta nyt ne eivät sisällä lainkaan minipelejä. Minipelit löytyvät vain Wish Parkista, jossa niitä löytyy vain rajoitettu määrä eivätkä ne ole vapaasti pelattavissa ennen kuin PokéPark on pelastettu Wish Parkin pahamaineisten Pokémonien varjosta. Näin ollen itse seikkailulla ja puiston pelastamisella on pääpaino tässä pelissä. Pikachun lisäksi pelaaja voi ohjata myös Snivya, Tepigiä sekä Oshawottia, joista jokaisella on omat erityiskykynsä, jotka ovat hyödyksi pelin etenemisessä ja uusien paikkojen löytämisessä. PokéParkista löytyy Pokémoneja kaikista sukupolvista, ja niiden kanssa voi ystävystyä leikkimällä niiden kanssa tai ottelemalla niitä vastaan.

Poképark 2: Wonders Beyond on selvästi keskittynyt pelin seikkailulliseen osioon, ja tämän huomaa myös maaston laajenemisessa ja Pokémonien välisessä kanssakäymisessä. Parannuksista huolimatta peli on saanut vain kohtalaisia arvosanoja, joissa on kommentoitu pelistä puuttuvan syvyyttä ja pelattavuuden olevan kehnoa.


PokéPark Wii: Pikachu's Adventure
(Nintendo Wii)
5.12.2009 1.11.2010 9.7.2010 23.9.2010 Ei julkaistu
Poképark Wii: Pikachu's Adventure-peli on seikkailupeli, joka on jo tyyliltään muodostunut perinteeksi. Nintendo 64-konsolin Hey You! Pikachu-pelin (ei julkaistu Euroopassa) ja GameCuben Pokémon Channel-pelin jalanjäljissä kulkeva PokéPark Wii: Pikachu's Adventure tarjoaa samanlaista herkkua kuin mainituissa peleissä. Pelaaja ohjaa Pikachua, joka tällä kertaa päätyy seikkailemaan PokéParkiin. Pikachun tehtävänä on kerätä kaikki Sky Prism-palat, jotka ovat levinneet ympäriinsä eri alueille. Pikachun matkan edetessä se tutustuu moniin Pokémoneihin ja avaa myös uusia reittejä uusille alueille.

PokéPark sisältää kaikkiaan kahdeksan eri aluetta, joista jokaisessa on omat minipelinsä. Näitä minipelejä pelaamalla, ja niissä pärjäämällä, Pikachun on mahdollista kerätä puuttuvat Sky Prism-palaset, mutta myös vahvistaa itseään ja saada uusia Pokémon-ystäviä, jotka tarjoavat apuaan minipeleissä. Minipelejä löytyy laidasta laitaan, mutta näiden lisäksi Pikachun on mahdollista pelata myös maastossa erilaisia pelejä (kuten hippaa) Pokémonien kanssa ansaitakseen näiden ystävyyden. Pokémoneja löytyy maastosta paljon, ja kaikkien kerääminen ystäväkirjaan onkin melkoinen homma!

Poképark Wii: Pikachu's Adventure on ottanut vaikutteita aiemmista Pokémon-peleistä, mutta on pysynyt myös uskollisena oman tyylinsä kulkijana, ja peli-intoa riittää täten varmasti kaikille. Yllättävän suosion siivittämänä peli on poikinut myös jatko-osan.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗


Pokémon RUMBLE
(Nintendo Wii ~ WiiWare)
16.6.2009 16.11.2009 20.11.2009 20.11.2009 Ei julkaistu
Pokémon Rumble on WiiWare-peli Nintendo Wii-konsolille. Pelin pystyy lataamaan itselleen 1500 Wii-pisteellä. Peli on ensimmäinen kunnollinen pelkästään WiiWare-ominaisuudelle julkaistu Pokémon-peli. Pelin idea on varsin yksinkertainen: liikutat Toy Pokémoneja erilaisilla alustoilla ja pyrit pääsemään kentän loppuun asti, taistellen matkalla vastaantulevia Pokémoneja vastaan. Matkan aikana on mahdollista saada uusia Pokémoneja joukkoonsa, jotka kaikki ovat pelattavia.

Pokémonit esiintyvät My Pokémon Ranch-pelin tyylisinä chibi-hahmoina ja pelissä ne toimivat leluina, jotka pitää veivata käyntiin. Peli sisältää huikean Battle Royalen, joka on suuri areena, jolla käydään massiivisia otteluita. Ottelut ovat yksinkertaisia ja pääasiallisena tavoitteena on päihittää kaikki muut Pokémonit, ja selviytyä yksin voittajaksi. Lisäksi pelissä on tarinamoodi, jossa edetään tiettyjä kenttiä kerrallaan ja otellaan vastaantulevia Pokémoneja vastaan. Kenttien lopussa on usein loppuvastus, joka on tavanomaista vahvempi Pokémon. Mitä enemmän kenttiä läpäistään, sitä pidemmälle pelissä pääsee. Kaikki pelissä esiintyvät Pokémonit on mahdollista saada joukkoonsa, ja niitä esiintyy kaikkiaan 257 (Kanto- ja Sinnoh-alueen Pokémonit pelkstään). Joitakin Pokémoneja saa esiintymään vain tiettyjen salasanojen avulla.

Peliä voi pelata paitsi yksin, niin myös suuremmalla joukolla, korkeintaan kuitenkin neljän pelaajan kanssa. Pokémon Rumble on saanut kohtalaisia arvosteluita, joissa pelin sanotaan olevan aivoton, mutta hauska.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗


My Pokémon Ranch
(Nintendo Wii ~ WiiWare)
25.3.2008 9.6.2008 4.7.2008 4.7.2008 Ei julkaistu
My Pokémon Ranch on ensimmäinen Pokémon-"peli" Nintendo Wii-konsolin WiiWare-ominaisuudelle. Sen voi ladata itselleen 1000 pisteellä. My Pokémon Ranch ei varsinaisesti ole peli, vaan enemmänkin Pokémonien varastointiin ja tarkasteluun tarkoitettu ohjelma. Se siis noudattelee paljolti GameCuben Pokémon Box: Ruby & Sapphire-pelin ominaisuuksia. Ohjelmaan on mahdollista yhdistää Pokémon Diamond- ja Pearl-pelit (Platinum vain Japanissa) ja siirtää näistä peleistä Pokémoneja tarkasteltavaksi televisioruudulle.

My Pokémon Ranch tekee Pokémonien varastoinnin hauskalla tavalla, sillä Pokémonit kerätään suurelle farmille. Farmia hoitaa tyttö nimeltä Hayley, joka antaa sinulle tietoa Pokémoneista. Pokémonit näyttäytyvät chibi-tyyliin ja niiden kanssa pystyy kommunikoimaan ja leikkimään. Pokémoneja voi järjestellä eri kriteerien mukaisesti, niiden tietoja voi tarkastella, niistä voi ottaa kuvia ja kaikenlaista muuta hauskaa! On myös mahdollista ottaa osaa Pokémonien järjestämiin tapahtumiin tai tehdä vaihtokauppoja Hayleyn kanssa.

My Pokémon Ranch-ohjelmaan on mahdollista varastoida kaikkiaan 1000 Pokémonia (1500 Japanissa Platinum-päivityksen jälkeen). Peli on saanut negatiivisen vastaanoton yksinkertaisuutensa takia, mutta juuri tämän vuoksi My Pokémon Ranch on mutkaton ja helppo vaihtoehto Pokémonien säilömiseen ja organisoimiseen.


Super Smash Bros. Brawl
(Nintendo Wii)
31.1.2008 9.3.2008 27.6.2008 26.6.2008 29.4.2010
Super Smash Bros. Brawl on supersuositun Super Smash Bros.-pelisarjan kaikkiaan kolmas peli. Kuten aiemmissa peleissä, myös tällä kertaa pelissä esiintyy Nintendon suosituimpia hahmoja, jotka mittelöivät voitosta erilaisilla areenoilla - jotka nekin ovat luonnollisesti tuttuja Nintendon peleistä. Peli ei suoranaisesti ole Pokémon-peli, mutta sisältää paljon Pokémon-aiheista materiaalia.

Peli tarjoaa huikeat 39 pelattavaa hahmoa, joista kaksi on historiallisesti Nintendo-tavaramerkin ulkopuolelta (Solid Snake & Sonic). Pelattavia Pokémon-hahmoja on yhteensä neljä. Aiemmista peleistä tutut, legendaariset Pikachu ja Jigglypuff ovat mukana, ja uusia lisäyksiä ovat Pokémon Trainer ja Lucario. Poképallo-esine on myös mukana, ja tällä kertaa siitä voi ilmestyä kaikkiaan 31 Pokémonia. Pokémon-aiheisia kenttiä on kolme: Pokémon Stadium 2, Spear Pillar sekä Melee-pelistä tuttu Pokémon Stadium. Pokémoneja löytyy myös kenttien taustalta sekä tarroista, jotka ovat uusi lisäys pelin mekaniikkaan ja toimintatapaan. Myös musiikkiin on panostettu entistä enemmän, ja Pokémon-musiikkia on tarjolla runsaasti.

Pelityyli on suurinpiirtein sama kuin aiemmissa peleissä, mutta siihen on tuotu myös paljon uusia ulottuvuuksia. Jokaisella hahmolla on nyt oma Final Smash-liike ja lisäksi pelissä on ensimmäistä kertaa kunnollinen tarinamoodi. Pelistä löytyy myös mahdollisuus verkkopelaamiseen, jonka avulla on mahdollista taistella kenen tahansa kanssa ympäri maailmaa. Super Smash Bros. Brawl on saanut täydellisiä arvosanoja useilta pelikriitikoilta.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Pokémon BATTLE REVOLUTION
(Nintendo Wii)
14.12.2006 25.6.2007 7.12.2007 22.11.2007 Ei julkaistu
Pokémon Battle Revolution on ensimmäinen Pokémon-peli Nintendo Wii-konsolille. Tämän lisäksi se on ensimmäinen Pokémon-peli, joka hyödyntää myöhemmin suosituksi tullutta Nintendo Wi-Fi-yhteyttä. Peli tarjoaa Pokémon-otteluita erilaisilla areenoilla kauniilla 3D-grafiikalla. Varsinaista tarinaa tai juonta pelistä ei kuitenkaan löydy, vaan se noudattelee paljolti Pokémon Stadium-pelin kaltaista, yksinkertaista pelimekaniikkaa. Peli sisältää yksitoista eri "colosseumia" Pokétopia-nimisellä alueella. Näillä colosseumeilla on jokaisella omat erityispiirteensä sekä johtajansa. Mitä enemmän johtajia päihitetään, sitä pidemmälle pystyy etenemään.

Pelissä on mahdollista muuttaa oman hahmonsa ulkonäköä, mikä on harvinaista herkkua paitsi tämän tyylisissä peleissä, niin myös yleisestikin Pokémon-pelien keskuudessa. Lisäksi aikaisempiin 3D-peleihin verrattuna Pokémonien hyökkäykset ovat nyt todentuntuisemmat, kun lähes jokainen Pokémon on saanut omat animaatiot eri hyökkäyksille. Pelistä on mahdollista voittaa palkintoja, esimerkiksi Pokémoneja ja esineitä, joita voi siirtää Pokémon Diamond-, Pearl-, Platinum-, HeartGold- ja SoulSilver-peleihin. Kyseiset pelit on myös mahdollista yhdistää Nintendo Wiin kanssa ja näin saada omat, koulutetut Pokémonit ottelemaan televisioruudulle.

Pokémon Battle Revolution sai heikon vastaanoton ilmestyessään, ja sitä on kritisoitu huonosta pelattavuudesta sekä tarinamoodin puuttumisesta. Lisäksi yksinpelaajille on sanottu olevan liian vähän pelattavaa. Moninpeluuta sekä verkkopelaamista on kuitenkin kehuttu keskivertoa paremmaksi.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.