Pelit


Nintendo 64


Pokémon STADIUM 2
14.12.2000 28.3.2001 10.10.2001 28.3.2001 Ei julkaistu
Pokémon Stadium 2 on toinen osa aiemmin ilmestyneelle Pokémon Stadium-pelille. Pelin idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan sama: ottelet Pokémoneilla erilaisilla areenoilla erilaisia vastustajia vastaan. Tällä kertaa Pokémon-tarjonta on tosin hieman kasvanut, kun Johto-alueen monsteritkin pääsevät osallistumaan mittelöihin - näin ollen Pokémoneja on mahdollista olla kaikkiaan 251 kappaletta. Uudistuksia aiempaan peliin verrattuna löytyy myös muualta pelistä.

Peli sisältää tärkeän Stadium-alueen, jossa pääset ottelemaan erinäisiä otteluita eri säännöin ja vaikeusastein. Peli sisältää myös aiemmasta pelistä tutut Gym Leader Castlen (joka sisältää nyt myös Johto-alueen salipäälliköt) sekä Free Battlen (jossa voit otella vapaasti säännöistä juuri välittämättä). Myös minipelit tekevät paluun, tuoden mukanaan täysin uusia lisäyksiä. Täysin uusia alueita ovat Pokémon Academy, missä pääset oppimaan Pokémoneista yhtä ja toista Earlin opastuksella, sekä My Room, missä näet Pokémon Gold-, Silver- tai Crystal-pelistä tutun huoneesi 3D-muodossa (vain jos joku kyseisistä peleistä on kytkettynä ohjaimeen).

Pokémon Stadium 2-peliin voi yhdistää paitsi Pokémon Gold-, Silver- ja Crystal-pelit, niin myös aikaisemmat Red-, Blue- ja Yellow-pelit. Pelien kautta pääsee käsiksi muun muassa Laboratoryyn, joka toimii samalla periaatteella kuin aiemmassa Stadium-pelissä (pystyt lajittelemaan ja vaihtelemaan Pokémoneja). Lisäksi aukeaa pääsy GB Toweriin, joka myös säilyttää tarkoituksensa: voit pelata GB-pelejä television näytöllä!


Pokémon PUZZLE LEAGUE
Ei julkaistu 25.9.2000 2.3.2001 1.9.2000 Ei julkaistu
Wii Virtual Console
Ei julkaistu 5.5.2008 30.5.2008 30.5.2008 Ei julkaistu
Pokémon Puzzle League on yksinkertainen, Tetris Attack-pelistä vaikutteita ottanut ja hieman Pokémonilla höystetty palapeli-videopeli. Peli on siitä erikoinen, että se seuraa paljolti Pokémon-animea ja on kohdistettu pääasiassa länsimaiseen yleisöön, sillä peliä ei ole julkaistu Japanissa lainkaan. Peli käynnistyy professori Oakin kutsulla lähettää Ash Official Puzzle League Tournamentiin, ja Ash on tietenkin valmis ottamaan osaa.

Peli toimii siis samoin tavoin kuin Tetris konsanaan: ideana on lajitella palikat järjestykseen niin, että samanlaiset palikat ovat vierekkäin: näin ne saa poistettua pelialustalta. Pelialustan pohjasta nousee vähän väliä uusia palikoita, ja näitä tulisi poistaa tarpeeksi, ennen kuin ne yltävät yläreunaan asti. Pelin tapahtumat sijoittuvat Puzzle League Villageen, joka sisältää yhdeksän eri pelimoodia. Näissä kaikissa pelataan samantyylistä palapelin ratkontaa, tosin jokaisessa hieman eri säännöin. Pelattavat hahmot ovat animesta tuttuja henkilöitä - pääasiallinen pelaaminen tapahtuu Ashilla ja hänen Pokémoneillaan, mutta vaihtoehtoina ovat myös Ashin tovereita (kuten Misty ja Brock) sekä Kanton salipäälliköt. Pelissä kohdataan myös harvinaisempia anime-hahmoja, kuten Tracey ja Ritchie.

Pokémon Puzzle League sai vaisun vastaanoton, mutta se julkaistiin silti toistamiseen Nintendo Wiin Virtual Consolelle. Pelin rinnalle julkaistiin Game Boy-versio, Pokémon Puzzle Challenge, joka nautti suuremmasta suosiosta aina Japania myöten.


Pokémon STADIUM
30.4.1999 29.2.2000 7.4.2000 23.3.2000 Ei julkaistu
Pokémon Stadium on suoraviivainen Pokémon-peli Nintendo 64-konsolille, ja on _tavallaan_ toiminut pohjana monille uudempien konsoleiden Pokémon-peleille. Pelin yksinkertaisena ideana on otella Pokémoneilla erilaisilla areenoilla ja pyrkiä saavuttamaan areenojen herruuden. Pokémon Stadium on ensimmäinen peli, jossa ottelut tapahtuvat 3D:nä, ja on näin ollen suuri edelläkävijä. Pelin systeemi tuntuu yksinkertaiselta, mutta se sisältää runsaasti tekemistä, kun kaivaa pintaa syvemmältä.

Tärkein pelin antimista on Stadium, joka sisältää neljä erilaista tasoa, joissa kahdessa on omat vaikeusasteensa. Näissä tehtävänä on otella vastaantulevia kouluttajia vastaan ja pyrkiä voittamaan ne kaikki. Peli sisältää myös Gym Leader Castlen, missä pääsee ottelemaan Kanto-alueen salipäällikköjä vastaan. Free Battle on puolestaan alue, missä otellaan vapaasti omilla säännöillä ja valitsemillaan Pokémoneilla. Kaikki ei suinkaan ole ottelemista, sillä pelistä löytyy myös minipelejä tarjoava Kid's Club sekä GB Tower, jonka kautta on mahdollista pelata Game Boy-pelejä isolla TV-ruudulla!

Pokémon Stadium-peliin voi yhdistää Pokémon Red-, Blue- tai Yellow-pelit ja siten päästä syvemmälle pelin sisältöön. Yhdistämällä vanhemmat pelit Pokémon Stadiumiin, pystyy pelaamaan niitä tv-ruudulla, tai siirtämään itsepyydystettyjä Pokémoneja 3D-otteluihin. Oaks Lab on alue, missä pystyy lajittelemaan Pokémon-boxeja ja vaihtamaan Pokémoneja peleistä toisiin. Pokémon Stadium on toisen sukupolven myötä poikinut jatko-osan: Pokémon Stadium 2-pelin.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗


Pokémon SNAP
21.3.1999 30.7.1999 15.9.2000 23.3.2000 Ei julkaistu
Wii Virtual Console
4.12.2007 10.12.2007 11.12.2007 11.12.2007 Ei julkaistu
Pokémon Snap on hyvin epätavallinen Pokémon-peli. Saat tehtäväksi professori Oakilta lähteä tutkimaan Pokémon Island-saarta, jotta hän saa selville, mitä Pokémoneja siellä majailee. Pokémoneja ei kuitenkaan pidä pyydystää, kuten olettaa saattaisi, vaan niistä tulee ottaa valokuvia. Hyppäät erikoisen ZERO ONE-ajoneuvon kyytiin ja lähdet matkaan kohti saarta ja sen eri alueita.

Peli sisältää kaikkiaan 63 Pokémonia, jotka kaikki täytyy valokuvata. Tämä ei kuitenkaan ole helppo tehtävä, sillä Pokémonit majailevat kaikkiaan seitsemällä eri alueella, ja osan saa valokuvattua vasta suoritettuaan tiettyjä toimintoja tai saavuttaessaan tiettyjä päämääriä. Pelin edetessä pelaajalle annetaan esineitä ja päivityksiä ajoneuvoon, jotka auttavat valokuvaamista ja erityisesti Pokémonien etsimistä lukuisista piiloistaan. Valokuvata voi muutakin kuin Pokémoneja, ja siihen liittyen annetaan jopa tehtävä: saarelta tulisi bongata kaikki mysteeriset Pokémon-merkit (Pokémon Signs)... Kun kaikki Pokémonit on valokuvattu, ei tekeminen suinkaan lopu siihen - Pokémoneja voi valokuvata ihan vapaasti ja pyrkiä ottamaan mahdollisimman korkean pistesaaliin keräävä otos!

Pokémon Snap sai huonon vastaanoton faneilta pelin lyhyyden ja siinä esiintyvän vähäisen Pokémonien määrän vuoksi. Kriitikot puolestaan kehuivat peliä omaperäiseksi ja piristäväksi uutuudeksi. Pokémon Snap julkaistiin myöhemmin kansainvälisesti myös Wiin Virtual Consolelle.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗


Super Smash Bros.
21.1.1999 26.4.1999 19.11.1999 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii Virtual Console
20.1.2009 21.12.2009 12.6.2009 Ei julkaistu Ei julkaistu
Super Smash Bros. on suuren suosion saavuttaneen, samaa nimeä kantavan pelisarjan, ensimmäinen osa. Peli sisältää useita Nintendo-pelien suosituimpia hahmoja, jotka taistelevat toisiaan vastaan erinäköisillä areenoilla, jotka nekin ovat Nintendon peleistä tuttuja. Peli ei siis varsinaisesti ole Pokémon-peli, mutta koska Pokémon on yksi Nintendon ehdottomasti suosituimpia pelisarjoja, on peliin lisätty ripaus Pokémonia. Tämä näkyy niin pelattavissa hahmoissa kuin yleisessä pelimaailmassakin, kuin myös muussa lisämateriaalissa.

Super Smash Bros. pelissä Pikachu on pelattavana hahmona heti alusta, ja myöhemmin joukkoon pystyy saamaan myös Jigglypuffin. Peli sisältää useita taistelussa hyödyksi olevia esineitä, joista Pokémon-tuotemerkkiä edustaa Poképallo. Kun sen heittää, sisältä paljastuu jokin Pokémon, joka viipyy hetken otteluareenalla on usein avuksi vastustajien päihittämisessä. Tässä pelissä Poképalloista esiintyy kaikkiaan 13 erilaista Pokémonia, joista kullakin on omat erikoskykynsä. Yksi valittavista taisteluareenoista on Saffron City, missä myös ilmestyy toisinaan Pokémoneja sekoittamaan pakkaa.

Super Smash Bros. on ollut todella suosittu peli ja koko Super Smash Bros-pelisarja on vakiinnuttanut paikkansa suosituimpien Nintendo-konsolipelien joukossa. Peli onkin poikinut useita jatko-osia tulevaisuuden konsoleille. Super Smash Bros. julkaistiin fanien suureksi iloksi myöhemmin Wiin Virtual Consolelle.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.