Pelit


Nintendo 3DS / New Nintendo 3DS


Pokémon SHUFFLE
(eShop)
18.2.2015 18.2.2015 18.2.2015 18.2.2015 Ei julkaistu
Pokémon Shuffle on jatkoa menestystä niittäneille Pokémon-palapeleille, kuten Pokémon Link: Battlelle ja Pokémon Linkille, mutta eroaa edeltäjistään sillä, että se on täysin ilmainen. Tämä onkin Pokémonin ensimmäinen askel kohti nykyajan "mobiilipelejä", ja Pokémon Shuffle toimiikin monen muun ilmaispelin, kuten Candy Crush Sagan, tavoin. Pelin voi ladata täysin ilmaiseksi Nintendo 3DS:n eShop-palvelusta, ja pelaaminenkin on tiettyyn rajaan asti ilmaista. Pelaaja voi pelata tasoja läpi käyttämällä sydämiä, ja kun sydämet loppuvat, tulee niitä joko ostaa itselleen tai sitten odottaa 30 minuuttia uuden sydämen ansaitsemiseen.

Pelin yksinkertainen idea on yhdistää saman Pokémonin ikoneja niin, että ne poistuvat ja antavat tilaa uusille. Jokaisessa tasossa on Pokémon, jonka voi pyydystää selvittämällä palapeliä tarpeeksi pitkälle niin, että Pokémon taintuu ja siihen voi käyttää Poké-pallon. Pyydystettyjä Pokémoneja voi käyttää tasoissa, ja jokaisella Pokémonilla on omat erikoiskykynsä, joita voi hyödyntää pelaamisessa monin eri tavoin. Aikaisemmista Pokémon-palapeleistä poiketen palapelejä voi selvittää kaikessa rauhassa, jotta parhaat vaihtoehdot tulee käytyä huolellisesti läpi. Lisäksi pelit esittelevät Mega-evoluutiot, joita voi käyttää tietyillä Pokémoneilla, kunhan niiden Mega Stonet on ensin saatu peliä pelaamalla.

Pelin rahayksikkönä toimii jalokivet, joita voi ansaita ja myöskin ostaa. Niillä voidaan ostaa esineitä, jotka helpottavat pelaamista. Pelin on mahdollista havaita uudet päivitykset automaattisesti, mikä myöskin helpottaa pelaamista. Pokémon Shuffle tarjoaa myös reaaliaikaisia erikoistasoja, joita voi ladata peliinsä, ja niistä voi ansaita erikoispalkintoja tai harvinaisempia Pokémoneja.


Pokémon OMEGA RUBY & ALPHA SAPPHIRE
21.11.2014 21.11.2014 28.11.2014 21.11.2014 21.11.2014

Pokémon Omega Ruby ja Pokémon Alpha Sapphire ovat odotetut, uudistetut versiot Game Boy Advance-konsolille julkaistuista Pokémon Ruby- ja Sapphire-peleistä. Peleissä on suurimmalti osin samat juonenkuviot, alueet ja tehtävät kuin alkuperäisissä versioissa, mutta grafiikka on päivitetty upeaksi 3D:ksi Pokémon X- ja Y-pelien tapaan. Tuttuun tapaan olet siis aloitteleva Pokémon-kouluttaja, tavoitteenasi yltää Pokémon-mestariksi päihittämällä ensin kahdeksan salijohtajaa ja sitten Pokémon-liigan Elite 4. Vastoinkäymisiä aiheuttavat kuitenkin pahamaineiset Team Aqua- ja Team Magma-joukot. Vaikka pelit sisältävät paljon "uudistettua vanhaa", niin mukana on myös paljon varsinaisia uutuuksia.

Kuudennetta sukupolvea myötäillen peleihin on lisätty Mega-evoluutiot, ja pelin juontakin on taitavasti pyöritelty sen ympärille. Useat Pokémonit ovat saaneet uusia Mega-evoluutioita. Pelaajaa auttaa myös uusi PokéNav Plus, joka on päivitetty versio alkuperäisestä. Se sisältää paitsi PokéDexin täyttämiseen tarvittavia ohjelmia, niin myös esimerkiksi kartan ja uutistoiminnon. PokéDexistä puheen ollen, pelin oma, paikallinen dexi sisältää Hoennin 386 Pokémonia, mutta myöhemmin National Dex sisältää kaikki Pokémonit ensimmäisestä sukupolvesta kuudenteen - kaikkiaan siis 719 Pokémonia. X- ja Y-peleistä tutut Super Training, PSS ja Pokémon-Amie tekevät paluun näissä peleissä. Emeraldista tuttu Battle Frontier tosin loistaa poissaolollaan, mutta sen on korvannut uusi Battle Resort. Yksi pelien kohokohdista on lentäminen, ja tämä merkkaakin ensimmäisen kerran Pokémon-pelien historiassa, kun lentäminen on suhteellisen vapaata. Lentäessä voi laskeutua minne tahansa, ja toisinaan törmätä jopa legendaarisiin Pokémoneihin.

Alkuperäisistä Ruby- ja Sapphire-peleistä tutut fanien suosikit, Secret Baset ja Contestit tekevät myös paluun, hieman uudistettuina luonnollisesti. Kaiken vanhan ja uuden väliin on mahdutettu myös runsain mitoin kaikenlaista muuta pientä ja suurta, joten paitsi nostalgiannälkäisille, niin myös aivan ummikoille, peleistä löytyy paljon koettavaa. Pokémon Omega Ruby- ja Alpha Sapphire-peleillä voidaan vapaasti kommunikoida X- ja Y-pelien kesken, esimerkiksi Pokémonien vaihtamista varten.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Super Smash Bros. for Nintendo 3DS
13.9.2014 3.10.2014 3.10.2014 4.10.2014 Ei julkaistu
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on ensimmäinen Super Smash Bros.-pelisarjan osa, joka on käsikonsolille. Peliä työstettiin samanaikaisesti Wii U-konsolille julkaistetun Super Smash Bros. for Wii U-pelin kanssa, ja näin ollen kahta peliä voidaankin pitää yhtenä kokonaisuutena. Molemmat pelit sisältävät saman hahmokattauksen sekä yleisen pelimekaniikan ja -idean, mutta pienoisia eroja versioiden välillä löytyy esimerkiksi pelimoodeista sekä otteluareenoista. Pelien pääasiallisena ajatuksena on mittelöidä otteluareenalla käyttäen Nintendon historian suosituimpia hahmoja. Pelisarjan aikaisempien osien tapaan nämäkään pelit eivät suoranaisesti ole Pokémon-pelejä, mutta sisältävät runsaasti Pokémonista tuttuja kasvoja sekä muuta materiaalia.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS tarjoaa kaikkiaan 49 pelattavaa hahmoa, joista viisi on Pokémon-hahmoja: Pikachu, Charizard, Lucario, Greninja ja Jigglypuff. Poképallo-esine tekee näyttävän paluun, ja lisäksi uutena tulokkaana on Master Ball, joka kantaa sisällään harvinaisia, legendaarisia Pokémoneja. Pokémon-aiheisia kenttiä on 3DS-versiossa kaksi: Unova Pokémon League sekä Prism Tower, joissa kummassakin esiintyy taustalla lukuisia Pokémoneja. Toki pokaalit (trophy) tekevät myöskin paluun, ja niissäkin esiintyy paljon Pokémonista tuttuja hahmoja.

Molemmat pelit tarjoavat myös useita pelimoodeja, joista yhteisinä ovat ainakin aikaisemmista pelisarjan osista paranneltu online-pelaaminen. Pelit tarjoavat paitsi hauskanpitoon tarkoitetun For Fun-tilan, niin myös kilpailullisempaan menoon tarkoitetun For Glory-tilan. Online-pelaamisen tulokset vaikuttavat jokaisen yksilölliseen Global Smash Poweriin, joka mittaa menestystäsi pelissä. Toki pelit sisältävät myös paljon muutakin uutta ja pientä härpäkettä, jotka selviävät parhaiten itse pelaamalla! Molemmat pelit ovat myös avoimia DLC:lle (downloadable content), eli ladattavalle materiaalille, ja yksi Pokémon-aiheinen esimerkki tästä onkin pelien julkaisun jälkeen ladattava Mewtwo.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS eroaa Wii U-versiosta erityisesti ainutlaatuisen Smash Run-pelimoodinsa avulla. Smash Runissa pääset seikkailemaan erikoiseen luolastoon, jonka osissa kohtaat Nintendo-peleistä tuttuja vihollisia. Etenemällä luolastossa ja päihittämällä vihollisia saat kerättyä erilaisia bonus-esineitä, joiden avulla voit parantaa kykyjäsi. Moodissa kilpaillaan myös muita hahmoja vastaan, ja lopullinen voittaja selviää viimeisessä mittelössä, missä keräämäsi esineet voivat olla hyödyksi. 3DS-versio keskittyy myös pokaaleissaan (trophy) ja otteluareenoissaan erityisesti käsikonsolipelien historiaan, kun taas Wii U-versio keskittyy kotikonsoleiden pelivalikoimaan. Luonnollisesti 3DS-versio on myös enemmän yksinpeluuseen keskittynyt, ja pienemmän voiman takia grafiikaltaan hieman Wii U-versiota heikompi, mutta silti varsin odotettu, rakastettu ja tykätty peli.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗


Pokémon ART ACADEMY
19.6.2014 24.10.2014 4.7.2014 5.7.2014 Ei julkaistu
Pokémon Art Academy on nimensä mukaisesti peli, joka keskittyy taiteeseen: tässä nimenomaisessa tapauksessa Pokémonien piirtämiseen. Pelissä olet osana professori Andyn luotsaamaa Art Academya, jossa hän opettaa sinua piirtämään eri Pokémoneja. Peli sisältää 40 eri opetusluentoa, jotka sisältävät monia erilaisia metodeja Pokémonien piirtämiseen. Mitä enemmän oppitunteja käyt lävitse, sitä vaativampia konsepteja saat eteesi ja avaat myös uusia työvälineitä käyttöösi.

Pelin opetussessiot koostuvat useista oppitunneista, jotka on jaettu myös kolmeen vaikeusasteeseen. Aloittelijana pääset opettelemaan esimerkiksi naamakuvia ja kuvakulmia, harjoittelijana puolestaan varjostusta, näkyvyyttä ja vapaamman käden luonnoksia. Valmistuneena hallitset luonnollisesti kaikki taiteen temput, ja saat avattua myöhemmin vielä ylimääräisiä oppitunteja, jotka opettavat Mega-evoluutioiden piirtämisen. Peli sisältää myös vapaan piirtämisen tilan, missä voi piirtää vapaasti mitä tahdot. Peli tukee myös 3DS:n kameraa, jolloin voit ottaa valokuvia piirtämisesi vertailukuviksi.

Pokémon Art Academy tarjoaa myös Nintendo Networkin kautta ladattavia lisäosia - ylimääräisiä oppitunteja, joita saa ladattua langattomasti peliinsä. Esimerkiksi Groudonin ja Kyogren mallinnokset ovat esimerkkejä tästä, mainostaakseen Omega Ruby- ja Alpha Sapphire-pelejä. Pokemon Art Academy on rento ja hyvän mielen peli, joka on interaktiivisesti taiteellinen. Se on otettu positiivisesti vastaan, vaikka miinuspuolina onkin todettu vaikeusasteiden jyrkät nousut sekä eri työvälineiden ja -materiaalian vähyys. Toisaalta peliä on kutsuttu lämminhenkiseksi, eikä se rokota pienistä piirustuserheistä.


Pokémon LINK: BATTLE!
(eShop)
12.3.2014 20.3.2014 13.3.2014 14.3.2014 Ei julkaistu
Pokémon Link: Battle! on jatko-osa Nintendo DS-konsolille julkaistuun Pokémon Link!-pelille. Tällä kertaa peli on ladattavissa Nintendo 3DS:n eShopista. Euroopan ulkopuolella peli tunnetaan nimellä Pokémon Battle Trozei!. Peli mukailee paljon edeltäjäänsä niin pelattavuudelta kuin graafiselta ilmeeltäänkin, mutta sisältää myös pienoisia uudistuksia sekä luonnollisesti uudempien sukupolvien Pokémoneja.

Pelialustalta löytyy Pokémonien kuvia, ja tarkoituksena on saada vähintään kolmen saman Pokémonin kuvat samalle suoralle edetäkseen eteenpäin. Palapelimäinen pelitekniikka mukailee siis hieman Tetristä. Mitä enemmän saman Pokémonien kuvia kasaat suoralle, sitä paremmin pelissä menestyy ja sitä enemmän peli tarjoaa mahdollisuuksia kombojen ja linkkien muodostamiseen. Edellisestä pelistä poiketen Pokémoneja voi nyt varsinaisemmin pyydystää, sillä ruudun yläosaan ilmestyy Pokémon HP-palkkinsa kera. Pokémoniin saa hyökättyä muodostamalla hyviä komboja ja linkkejä, ja kun HP-palkki vierii nollaan, saa Pokémonin pyydystettyä. Nämä Pokémonit voivat tosin sekoittaa pelialustaasi, joten niiden pyydystäminen vaatii toisinaan myös taktikointia. Sen sijaan, että peli loppuisi pelialustan täyttyessä palapelin paloista, peli loppuukin, kun energiapalkkisi tyhjenee. Energiasi tyhjenee juurikin näiden villien Pokémonien hyökkäyksistä.

Pokémon Link: Battle! -pelissä ei ole varsinaista seikkailumoodia kuten edeltäjässään, mutta se sisältää runsaasti pelattavaa kolmellatoista (13) eri alueella, joista jokaisesta löytyy erilaisia Pokémoneja. Jokainen alue sisältää itsessään vielä useamman eri tason. Peliä on mahdollista pelata myös moninpelinä: kaikkiaan neljä pelaajaa voi samanaikaisesti pelata yhdellä alueista. Lisäksi peli hyödyntää StreetPass-toimintoa tietojen siirtämiseen.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗


Pokémon BANK & Poké Transporter
(eShop)
25.12.2013 5.2.2014 4.2.2014 4.2.2014 25.12.2013

Pokémon Bank Nintendo 3DS:n eShopista ladattava sovellus, joka toimii jatkeena Pokémon X- ja Y-peleille, sekä osaltaan myös viidennen sukupolven peleille. Tämä sovellus mahdollistaa Pokémonien varastoimisen ja siirtämisen pelien välillä online-palveluiden avulla. Sovellus toimii samaan tapaan kuin peleistä löytyvät PC-boksit, jolloin Pokémonit varastoituvat 30 yksilön bokseihin, ja niitä voi listata, etsiä, kategorisoida, vertailla ja tarkastella haluamallaan tavalla.

Serverien ylläpitämisen vuoksi Pokémon Bankin käyttämisestä veloitetaan 4,99 € (euroa) per vuosi. Veloitus antaa sinulle täyden Pokémon Bank -kokemuksen, jolloin voit varastoida jopa 3000 Pokémonia saman sovelluksen sisällä. Varastoimisen lisäksi Pokémon Bank voi antaa sinulle lahjoja, jotka voi siirtää varsinaisiin Pokémon-peleihin. Näistä esimerkkejä ovat esimerkiksi erikoiset Pokémonit, Pokémon Milesit tai Battle Pointsit. Sovellukseen ei voi siirtää Pokémoneja, jotka pitävät hallussaan esineitä, eikä sovellus hyväksy kyseenalaisin keinoin hankittuja Pokémoneja (esimerkiksi haksattuja yksilöitä).

Pokémon Bankin ohelle on mahdollista ladata myös Poké Transporter -sovellus. Tämä mahdollistaa Pokémonien siirtämisen vanhemmista peleistä uusiin. Esimerkiksi Pokémon White-, Black-, White 2- ja Black 2-peleistä on mahdollista siirtää Pokémoneja Poké Transporterin avulla Pokémon X- ja Y-peleihin. Tämän sovelluksen saa ladattua, kun on ensin ladannut Pokémon Bankin.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Pokémon X & Y
12.10.2013 12.10.2013 12.10.2013 12.10.2013 12.10.2013

Pokémon X ja Pokémon Y ovat ensimmäiset pääsarjan pelit Nintendo 3DS-konsolille. Hyppy uuteen konsoliin mahdollisti täydellisen muodonmuutoksen pelimaailmassa: peli on nyt grafiikaltaan kokonaan 3D-mallia. Pelien keskeinen juoni säilyy kuitenkin juurilleen uskollisena: olet uusi, aloitteleva kouluttaja, tällä kertaa tosin Kalos-alueella. Tavoitteenasi on yltää Pokémon-mestariksi, ja se onnistuu kouluttamalla Pokémoneja ja voittamalla ensin pelissä esiintyvät salipäälliköt. Pahamaineinen Team Flare tekee kuitenkin tuhojaan, ja ajaudut seikkailullasi myös siihen toimintaan mukaan.

Grafiikan lisäksi myös pelattavuus on uudistunut. Hahmolla voi liikkua nyt kahdeksaan eri suuntaan aikaisemman neljän sijaan. Liikkumiseen on myös useampia eri muotoja: kävelyn ja pyöräilyn lisäksi hahmon on mahdollista liikkua rullaluistimilla tai mahdollisesti Pokémonien kyyditsemänä. Pelien kaksi suurinta uudistusta ovat uusi tyyppi (Fairy) sekä uudenlainen kehitysaste: Mega-evoluutio. Nämä antavat Pokémonien kouluttamiseen uutta puhtia ja mahdollistavat uusien ottelustrategioiden synnyn. Pelit sisältävät myös paljon muutakin uutta tekemistä, kuten Pokémonien kanssa leikkimiseen tarkoitetun Pokémon-Amien tai niiden treenaamiseen luodun Super Trainingin. Myös paljon kaivattu hahmojen ulkonäön muokkaaminen on mahdollistettu näissä peleissä, ja sekä tyttö- että poika-hahmolle on tarjolla lukuisia eri vaatetyylejä.

Pokémon X ja Pokémon Y sisältävät 69 uutta Pokémonia, mutta ladattavan materiaalin mahdollisuus nostaa lukua ainakin muutamalla. Pelien oma PokéDex on jaettu kolmaan osaan, jotka sisältävät sekä uusia että vanhoja Pokémoneja.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Pokémon MYSTERY DUNGEON: GATES TO INFINITY
23.11.2012 24.3.2013 17.5.2013 18.5.2013 Ei julkaistu
Pienoisen hiljaiselon jälkeen Pokémon Mystery Dungeon-pelisarjaan saatiin uusi lisäys, ja ensimmäinen lajiaan Nintendo 3DS-konsolille. Peli kantaa nimeä Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity. Peli sisältää nyt myös viidennen sukupolven Pokémoneja, ja on kokonaan 3D-grafiikoin höystetty. Peli jatkaa PMD-pelisarjan tuttuun tyyliin, mutta mukana on tällä kertaa myös paljon uusia ulottuvuuksia.

Pelin juoni kulkee saman kaavan mukaisesti: olet ihminen, joka on muuttunut Pokémoniksi. Pelattavia Pokémon-vaihtoehtoja on kaikkiaan viisi: Pikachu, Oshawott, Snivy, Tepig ja Axew. Tehtävänäsi on, yhdessä kumppanisi kanssa, selvittää mysteerisiä asioita, jotka tapahtuvat luolastoissa (dungeon). Luolastoissa on mahdollista törmätä villeihin Pokémoneihin, joita voi myös yrittää saada liittymään pelastusryhmääsi. Pelin keskeisenä alueena toimii Pokémon Paradise, joka sisältää paitsi oman tukikohtasi, niin useita erilaisia kauppoja sekä tärkeitä avunantajia. Pelistä löytyy tarinamoodi, jonka jälkeen seikkailu on vapaampaa.

Edellisiin PMD-peleihin verrattuna Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity on suppeampi, mutta tarjoaa runsaasti uusia aspekteja. Esimerkiksi kauppoja ja hahmoja löytyy nyt rutkasti enemmän. Kaikkia mahdollisia Pokémoneja ei kuitenkaan pelistä löydy, vaan pelkästään 144 erilaista monsteria, joista suurin osa on viidennen sukupolven tuttavuuksia. Peli tarjoaa myös uuden lisäyksen: minipelit, joita voi pelailla luolastoissa seikkailemisen ohella. Toki myös juoneen ja pieniin yksityiskohtiin on tehty muutoksia, pitääkseen pelin ajan tasalla uusien sukupolvien tuomista mahdollisuuksista. Yksi keskeinen osa Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity -peliä on Augmented Reality -tuki, jolloin pyöreitä objekteja skannaamalla on mahdollista avata erikoisia Magnagate-portteja harvinaisiin luolastoihin. Peli tarjoaa myös ladattavaa materiaalia, jolloin kaikkiaan 12 uutta luolastoa on mahdollista ladata peliin jälkikäteen.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗


Pokédex 3D Pro
(eShop)
14.7.2012 8.11.2012 8.11.2012 8.11.2012 Ei julkaistu
Pokédex 3D Pro on palvelu Nintendo 3DS-konsolin eShopista, joka nimensä mukaisesti toimii mukana kulkevana PokéDexinä. Se on uudistettu ja päivitetty versio alkuperäisestä Pokédex 3D-palvelusta, joka poistettiin eShopista Euroopassa 1. lokakuuta 2012. Pokédex 3D Pro sisältää Pokémonit upeina 3D-malleina, ja jokaisesta Pokémonista on tarkasteltavissa pelien PokéDexin kaltaiset tiedot. 3D-mallit mahdollistavat Pokémonien tarkastelun kolmiulotteisesti, ja lisäksi ne on animoitu niin, että niiden liikkeitäkin voi seurata.

Alkuperäisestä Pokédex 3D:stä poiketen, Pokédex 3D Pro-palvelussa on tiedot kaikista viiden ensimmäisen sukupolven Pokémoneista - se tekee kaikkiaan 649 Pokémonia. Lisäksi mukaan on lisätty enemmän erikielistä materiaalia, sekä Pokémonien ääninäyttelijöiden näytteitä. Uusi Challenge Mode mittaa tietoasi Pokémoneista, ja sekin on uusi lisäys tähän palveluun. Pokémoneista on myös mahdollista ottaa kuvia ja tallentaa niitä myöhempää tarkastelua varten.

Pokédex 3D Pro on jokaisen Pokémon-fanin unelmapalvelu Nintendo 3DS-konsolille, sillä se sisältää erittäin kattavan määrän tietoa kaikista Pokémoneista kannettavassa muodossa. Pokémonien 3D-mallien ihailu riittää sekin varmasti täyttämään innokkaimpien Pokémon-fanien odotukset.


Pokémon DREAM RADAR
(eShop)
23.6.2012 7.10.2012 12.10.2012 11.10.2012 8.11.2012
Pokémon Dream Radar on peli, jonka saa ladattua Nintendo 3DS-konsolin eShopista. Sitä voisi tavallaan pitää lisäosana Pokémon Black 2- ja White 2-peleille, sillä se on suuresti kytköksissä kyseenomaisiin peleihin. Pelissä on tarkoituksena löytää Pokémoneja ja/tai esineitä ilmassa leijuvista pilvistä. Peli tukee Augmented Reality -toimintoa, jolloin pilvet näyttävät ilmestyvän oikeaan ympäristöön.

Pokémon Dream Radarissa pelaajaa ohjaa professori Burnet, joka on erikoistunut tutkimaan Interdream Zonea, ja kehittänyt myös erikoisen laitteen, jonka avulla paikantaa pilvissä majailevat Pokémonit tai esineet. Pilvet sisältävät eri Pokémoneja tai esineitä riippuen niiden väristä ja lukumäärästä. Useimmista pilvistä löytyy Dream Orbeja, joita keräämällä saa avattua uusia alueita tai mahdollisesti paranneltua pyydystyslaitetta. Mitä pidemmäs pelissä etenee, sitä enemmän alueita avautuu ja myös erivärisiä Dream Orbeja ilmaantuu - samoin harvinaisempia Pokémoneja ilmestyy majailemaan pilviin.

Pelissä on mahdollista pyydystää kaikkiaan 26 erilaista Pokémonia, joista osa on mahdollista napata heti alusta asti, mutta osan saa ilmestymään vasta edistymällä pelissä. Jotkut Pokémonit vaativat DS:ään asetettavan jonkin neljännen sukupolven peleistä, tai sitten erikoisen salasanayhdistelmän. Pokémon Dream Radar tarjoaa myös ainutkertaisen mahdollisuuden pyydystää legendaariset Tornadus, Thundurus ja Landorus Therian-muodoissaan. Kaikki napatut Pokémonit ja esineet on mahdollista siirtää Pokémon Black 2- tai White 2-peleihin, ja se onkin käytännössä koko pelin tarkoitus.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗


SUPER Pokémon RUMBLE
11.8.2011 24.10.2011 2.12.2011 8.12.2011 Ei julkaistu
Super Pokémon Rumble (USA:ssa Pokémon Rumble Blast) on jatko-osa Nintendo Wii-konsolilla menestyneelle Pokémon Rumble-pelille ja ensimmäinen varsinainen Pokémon-peli Nintendo 3DS-konsolille. Nyt ollaan siirrytty Wii-konsolista käsikonsolin pariin, mutta tämä ei suinkaan ole askel huonompaan - päinvastoin. Peli tarjoaa tällä kertaa runsaasti enemmän tekemistä, ja Pokémonejakin on lisätty runsaasti: nyt on nimittäin mahdollista kohdata miltei kaikki Pokémonit jokaisesta sukupolvesta. Myös muita olennaisia uudistuksia pelin kulkuun on lisätty.

Pelissä ohjataan jälleen veivattavia Toy Pokémoneja, joita ylläpidetään Toy Townissa. Pokémonit jatkavat edellisen tapaan veikeinä chibi-tyylisinä monstereina. Pelissä seikkaillaan erilaisilla alueilla, joista jokaisesta löytyy erilaisia Pokémoneja. Näitä Pokémoneja vastaan otellaan reaaliaikaisesti yksinkertaisilla hyökkäyksillä, joita suoritetaan vain muutamaa nappia painamalla. Päihitettyjä Pokémoneja on mahdollista saada joukkoonsa ja täten myös pelattaviksi hahmoiksi. Kunkin alueen lopussa tulee kohdata loppuvastus: hieman tavanomaista vahvempi Pokémon. Mitä enemmän alueita läpäistään, sitä pidemmälle pelissä pääsee. Kuten aiemmin tuli todettua, pelistä löytyvät kaikki mahdolliset Pokémonit (lukuunottamatta Keldeo-, Meloetta- ja Genesect-Pokémoneja), mutta osan voi saada joukkoonsa vain erityisiä tehtäviä suorittamalla tai käyttämällä salasanoja. Seikkailumoodin lisäksi

Super Pokémon Rumble on saanut edeltäjänsä tavoin kohtalaisia arvosanoja. Pelin sanotaan olevan suuri parannus edeltäjäänsä verrattuna, koska luvassa on runsaasti enemmän seikkailtavia alueita ja Pokémoneja, mutta sen uskotaan iskevän vain tiettyyn, pieneen kohdeyleisöön.


Pokédex 3D
(eShop)
17.6.2011 6.6.2011 7.6.2011 7.6.2011 Ei julkaistu
Pokédex 3D on ensimmäinen askel Pokémonille Nintendo 3DS-konsolille. Se on myös ensimmäinen Pokémon-"peli", jonka saa ladattua konsolin eShop-palvelusta. Pokédex 3D ei ole varsinainen peli, vaan enemmänkin mukana kulkeva, realistinen PokéDex. Tämä PokéDex sisältää kuitenkin vain Unova-alueen Pokémonit, mutta ne kaikki on nähtävissä upeissa 3D-mallinnuksissa, ja niiden tietoja aina painosta opittuihin hyökkäyksiin on mahdollista tarkastella tämän ohjelman kautta.

Pelin ladatessa PokéDexiin saa merkinnän 16 Pokémonista, ja loput saa avattua kolmella eri menetelmällä. Kolme sattumanvaraista Pokémonia per päivä saa lisättyä PokéDexiin hyödyntämällä SpotPass-toimintoa, joka lataa verkkoyhteyden avulla peliin uusia monstereita. Pokémoneja saa kerättyä Dexiinsä myös jakamalla tietoja muiden ohjelman omistavien ihmisten kanssa, tai skannaamalla AR-merkkejä. Pokémoneja on mahdollista pyöritellä ympäri 360 astetta, jolloin Pokémonin koko olemuksesta saa hyvän kuvan. Lisäksi Pokémoneista on mahdollista ottaa kuvia sekä kerätä tarroja, jotka avaavat uusia ulottuvuuksia ohjelmassa.

Pokédex 3D on jokaiselle Pokémon-pelaajalle hyödyllinen ohjelma, josta voi helposti tarkastella Pokémonin tiedot suoraan Nintendo 3DS:ltä. Pelkästään Unova-Pokémonien sisällyttäminen on kuitenkin aiheuttanut närää. Tämän vuoksi Pokédex 3D on saanut syrjäyttävän jatko-osan, Pokédex 3D Pro-ohjelman. Tämä alkuperäinen Pokédex 3D-versio poistettiin eShopista Euroopassa 1. lokakuuta 2012.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.