Pelit


Nintendo Gamecube


Pokémon XD: GALE OF DARKNESS
4.8.2005 3.10.2005 18.11.2005 19.11.2005 Ei julkaistu
Pokémon XD: Gale of Darkness (jonka XD tarkoittaa eXtra Dimensionia), on toinen Pokémon RPG-peli 3D-alustalle. Pelin idea on kutakuinkin sama kuin Pokémon Colosseum-pelissä, mutta pelin tapahtumat sijoittuvat viisi vuotta siitä eteenpäin ja esimerkiksi pelattava hahmo on täysin uusi. Pahamainen joukko Cipher kehittää jälleen Shadow Pokémoneja, ja tällä kertaa valttikorttina on Shadow Lugia, koodinimeltään XD001. Tämän Pokémonin sanotaan olevan puhdistumaton, ja tehtävänäsi onkin selvittää, onko mitään tehtävissä.

Pelin periaatteena on pyydystää kaikki Shadow Pokémonit ja puhdistaa ne. Edelliseen peliin nähden Pokémonit ovat nyt erilaisia, ja myös Orren maastoon on tullut uusia paikkoja. Pokémonien puhdistamistakin on edistetty muutamilla uudistuksilla, muun muassa Purification Chamberilla, jonka avulla useamman Pokémonin saa puhdistettua kerralla. Varsinaisen tarinan ohella tarjolla on myös ylimääräisiä lisätehtäviä, sekä perinteinen Battle Mode, jonka kautta voi otella Pokémon-otteluita joko lainatuilla tai omilla Pokémoneilla.

Pokémon Colosseumin tavoin, myös Pokémon XD: Gale of Darkness-peliin on mahdollista yhdistää kolmannen sukupolven Pokémon-pelit: Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- ja Leaf Green-pelit. Yhdistämällä pelejä keskenään on mahdollista vaihtaa Pokémoneja ja esineitä pelien kesken. Peli on saanut kohtuullisia arviointeja, vaikka se onkin varsin samankaltainen edeltäjänsä kanssa.


Pokémon COLOSSEUM
21.11.2003 22.3.2004 14.5.2004 24.6.2004 Ei julkaistu
Pokémon Colosseum on ensimmäinen kunnollinen Pokémon-seikkailupeli 3D-muodossa. Peli sisältää Pokémon Stadium-tyyppisen ottelusysteemin rinnalla myös kunnollisen tarinan/seikkailun perinteisten Pokémon-pelien tapaan. Pelissä seikkaillaan aavikkomaisella Orre-alueella ja tehtävänä on pysäyttää pahamaineiset Team Snagem- ja Cipher-joukot. Nämä pahikset ovat kehittäneet ohjelman, jonka avulla pystyy pyydystämään kouluttajien Pokémoneja ja sulkemaan niiden sydämet. Näitä Pokémoneja kutsutaan Shadow Pokémoneiksi, ja pelaajan tehtävänä on haalia nämä kaikki itselleen ja puhdistaa niiden sydämet. Pelaaja saa avukseen nuoren tytön, jonka yliluonnollisten kykyjen avulla tehtävästä suoriutuminen helpottuu huomattavasti.

Orre-alue sisältää useita eri paikkoja aina kaupungeista suuriin stadioneihin. Peli siis toimii tavallaan samoin tavoin kuin käsikonsoleiden perinteiset Pokémon-pelit. Pelin alussa pelaajan aloitus-Pokémonit ovat jo valmiiksi Espeon ja Umbreon, ja joukkoonsa saa vähitellen uusia Pokémoneja, kun niitä pyydystää ja puhdistaa. Seikkailun ohessa on mahdollista tehdä ylimääräisiä tehtäviä, joissa on mahdollista voittaa erilaisia palkintoja. Tarinan lisäksi pelissä on Battle Mode, joka tarjoaa yksinkertaisia stadium-tyylisiä otteluita 3D-muodossa.

Peliin voi yhdistää kolmannen sukupolven Pokémon-pelit, eli Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- ja Leaf Green-pelit. Näistä peleistä voi tuoda omia Pokémoneja 3D-otteluareenalle ja otella niillä. Lisäksi Pokémoneja ja esineitä on mahdollista vaihtaa peleistä toisiin.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗


Pokémon CHANNEL
18.7.2003 1.12.2003 2.4.2004 2004 Ei julkaistu
Pokémon Channel on simppeli ja hauska sivupeli Nintendo Gamecube-konsolille, ja samalla ensimmäinen virallinen Pokémon-tavaramerkin alla kulkeva peli (kts. Pokémon Box Ruby & Sapphire) kyseiselle konsolille. Professori Oak pyytää pelaajaa apuunsa testatakseen uutta televisioverkostoa, mutta pelissä varsinaisesti seikkaillaan televisiosta kiinnostuneella Pikachu-Pokémonilla. Pelin tapahtumat sijoittuvat Mintale Towniin, jota pääsee paikoitellen tutkimaan, mutta osa pelin tapahtumista sijoittuu myös televisio-ohjelmiin. Pelin nimi antaakin tähän jo viittauksia.

Pelissä pääsee tutustumaan Mintale Towniin ja kommunikoimaan ulkosalla elävien villien Pokémonien kanssa. Pokémonit vaihtuvat päivän mittaan riippuen säästä ja ajasta, joten ulkona on hyvä seikkailla tietyin väliajoin. Talossa sijaitseva televisio on kaiken a ja o, sillä sen kautta pelin pystyy esimerkiksi tallentamaan ja lisäksi se sisältää suuren osan pelin tärkeimmistä tehtävistä. Televisiossa esitetyt ohjelmat ovat myös hupaisaa ajanvietettä.

Peli sisältää myös virtuaalisen Pokémon Minin, joka on pieni laite, jolla voi pelata minipelejä. Pelejä täytyy ostaa tai ansaita. Pokémon Channel tarjoaa myös pelin läpipelaamisen jälkeen Jirachin ladattavaksi Game Boy Advance-konsolin Pokémon-peleille. Tämä tosin on mahdollista vain Euroopassa ja Australiassa.


Pokémon BOX RUBY & SAPPHIRE
30.5.2003 11.7.2004 4.5.2004 16.7.2004 Ei julkaistu
Pokémon Box Ruby & Sapphire ei varsinaisesti ole peli, vaan Pokémonien säilytykseen ja varastoimiseen tarkoitettu ohjelma. Peli mahdollistaa kaikkiaan 1500 Pokémonin varastoimista Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- tai Leaf Green-peleistä. Pokémoneja voi myös vaihdella pelien kesken. Pelin ohessa usein tarjoaan Game Boy Advance link-kaapeli, jonka avulla GBA-pelin pystyy yhdistämään Gamecubeen. Tämän yhteyden kautta käsikonsolipelien tiedot siirtyvät tähän ohjelmistoon, ja pystyt muokkaamaan tietojasi televisioruudun välityksellä.

Kun Pokémoneja on siirretty peliin, niiden tietoja on mahdollista tarkastella -- helpommin ja tarkemmin kuin käsikonsolipeleissä. Lisäksi Pokémoneista voi koota kollaasin ja asettaa sen esille kaikkien nähtäväksi. Pelistä on mahdollista saada myös Pokémon-munia (egg) palkinnoksi, kunhan ensin säilöö tietyn määrän Pokémoneja peliin. Munista kuoriutuvat Pokémonit osaavat erikoisia liikkeitä, joita ne eivät normaalissa pelitilanteessa oppisi.

Pokémon Box Ruby & Sapphire tarjoaa myös mahdollisuuden pelata Pokémon Ruby- ja Sapphire-pelejä isolla TV-ruudulla. Muihin kolmannen sukupolven peleihin tätä ei kuitenkaan voi hyödyntää.


Super Smash Bros. Melee
21.11.2001 3.12.2001 24.5.2002 31.5.2002 Ei julkaistu
Super Smash Bros. Melee on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Super Smash Bros.-pelille. Tämä peli noudattaa uskollisesti edellisen pelin perusperiaatteita, mutta tuo mukanaan myös paljon uudistuksia. Peli sisältää edelleen suosituimpia Nintendon hahmoja, jotka käyvät mittelöitä toisiaan vastaan erilaisilla areenoilla, jotka nekin on tuttuja Nintendon peleistä. Nyt mukaan on tuotu kuitenkin uusia hahmoja ja taisteluareenoita. Peli ei varsinaisesti ole Pokémon-peli, mutta sisältää kuitenkin suuren annoksen Pokémonia -- onhan se yksi Nintendon kannattavimpia tuotemerkkejä.

Super Smash Bros. Melee tarjoaa kaikkiaan 25 pelattavaa hahmoa, joista neljä on Pokémon-aiheisia. Heti alusta asti pääsee mäiskimään Pikachulla, mutta loput kolme ovat salaisia ja ne saa joukkoonsa suoritettuaan ensin tiettyjä toimintoja. Nämä salaiset hahmot ovat Jigglypuff, Pichu ja Mewtwo. Peli sisältää myös Poképallo-esineen, jonka heittämällä saa paljastettua Pokémonin, joka (yleensä) auttaa taistelussa. Tällaisia Pokémoneja on yhteensä 30. Peli sisältää myös muutaman Pokémon-aiheisen kentän: Pokémon Stadium- ja Poké Floats -kentät.

Super Smash Bros. Melee houkutteli pelisarjan pariin uusia kannattajia ja faneja, eikä sarjan suosion kasvua voi estää. Suuri suosio on mahdollistanut jatko-osien julkaisun uudemmille konsoleille.

MUNCHYN ARVIO: ∗∗∗∗∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.