Elokuvat


Pokémon - Salaperäinen Deoxys


Pokémon - Salaperäinen Deoxys

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

裂空の訪問者 デオキシス, Deoxys the Visitor ~ 2004
Destiny Deoxys ~ 2005
Salaperäinen Deoxys ~ 2007
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Suuri meteoriitti on matkalla kohti Maata. Iskeytyessään maan ilmakehään, meteoriitti melkein vahingoittaa legendaarista Rayquazaa, taivaan vartijaa. Kun meteoriitti lopulta iskeytyy maahan, arktiseen jäähän, sen sisältä paljastuu kaksi munanmuotoista, säihkyvää kiveä. Toinen on violetti, toinen on vihreä.

Violetti kivi muuttuu yhtäkkiä Deoxysiksi, joka ottaa vihreän kiven mukaansa ja on aikeissa lähteä. Tällöin Rayquaza kuitenkin hyökkää tunkeutujan kimppuun. Syntyy massiivinen taistelu, joka tuhoaa läheisen tutkimuskeskuksen ja aiheuttaa nuorelle pojalle traumoja. Juuri kun Rayquaza on alakynnessä, Deoxys häiriintyy tuhoutuneen tutkimuskeskuksen rikkoutuneista tietokoneista. Niinpä Rayquaza pystyy tekemään Deoxysistä selvää. Deoxys muuttuu jälleen kiveksi ja putoaa mereen samalla kun joukko tutkijoita löytää violetin Deoxysin pudottaman vihreän kiven. Kivi otetaan mukaan tutkimuksia varten Hoenn-alueelle. Merenpohjaan vajonnut kivi odottaa sitä päivää, kun se kohtaa jälleen ystävänsä.

Neljä vuotta myöhemmin Ash, May, Max ja Brock suuntaavat LaRousse Cityn Battle Toweriin. Siellä he tapaavat pojan, Toryn, joka pelkää Pokémoneja traumansa takia. Traumat jäivät hänelle, kun Rayquaza ja Deoxys taistelivat. Toryn huomataan olevan myös melko yksinäinen poika. Samoihin aikoihin violetti kivi saa kerättyä niin paljon energiaa, että muuttuu jälleen Deoxysiksi. Se lähtee etsimään vihreää ystäväänsä, joka löytyy Toryn vanhempien laboratoriosta yhä kivimäisessä muodossaan.

Battle Towerissa Ash erehtyy luulemaan Torya kouluttajaksi, joten he ottavat osaa kaksi vastaan kaksi -otteluun. Tory lainaa Ashin Torkoalia, mutta ei osaa antaa sille ohjeita. Niinpä Ash ja Tory häviävät ottelun, ja Tory juoksee pois. Matkallaan hän kuitenkin pelastaa pienen Minunin pulasta. Myöhemmin Ash tapaa Toryn vanhemmat ja he kaikki pitävät yhdessä hauskaa, kunnes huomaavat mystisen violetin auran. Se tarkoittaa, että Deoxys on liikkeellä.

Kun Deoxys alkaa tutkimaan kaupunkia läpikotaisin etsiäkseen vihreän kiven, se aiheuttaa myös vahinkoa kaupungin asukkaille. Niinpä Ash, Pikachu ja Tory päättävät auttaa kiven etsimisessä lieventääkseen tilannetta. Tehtävää kuitenkin vaikeuttaa Rayquazan paluu, joka haluaa jälleen hävittää tunkeutujan, Deoxysin. Lisäksi kaupungin turvarobottien systeemi vaurioiutuu ja tilanne karkaa käsistä. Kaupunki täyttyy kulmikkaista turvaroboteista, jotka miltei tuhoavat Rayquazan, mutta molempien Deoxysien avulla sekä Rayquaza että koko kaupunki saadaan pelastettua.

Löydettyään jälleen toisensa, Deoxysien on aika lähteä. Tory hyvästelee Deoxysit ja huomaa samalla traumansa Pokémoneja kohtaan hävinneen. Hän saa seuraakseen ja koulutettavakseen aiemmin tapaansa Pokémonit Pluslen ja Minunin.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Summer Festival

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのなつまつり, Pikachu's Summer Festival
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Rannalla aiotaan pitää festivaalit, joten Pokémonit pystyttävät kojuja valmiiksi ja koristavat rantaa. Pikachu, Plusle ja Minun juoksevat ympäri rantaa tarkastellen innoissaan festivaaliin valmistautumista. Pian ne kohtaavat suuren julisteen, jota koristaa Azumarill. Siitä käy ilmi, että Azumarill on illan pääesiintyjä.

Samaan aikaan auto on matkalla kohti rantaa. Kyydissä on Azumarill ja autoa ajaa Meowth ja Wobbuffet, jotka haaveilevat rikkaasta elämästä Azumarillin kykyjen ansiosta. Unelmointi lakkaa kun auto yllättäen hajoaa. Pikachu, Plusle ja Minun odottavat auton saapumista rannalle, mutta kun mitään ei näy, ne juoksevat itse autoa vastaan. Ne törmäävät autoon, mutta pienen juttutuokion jälkeen Wobbuffet huomaa jotain taivaalla. Se on Skarmory, joka kaappaa Azumarillin ja vie sen karulle saarelle keskelle merta.

Muut Pokémonit seuraavat tilannetta huolestuneina rannalla samalla, kun vanha Bellsprout tulee kertomaan tarinaa saaresta. Samaan aikaan suuri Aggron lähestyy Azumarillia saaren onkaloissa, ja Azumarill on peloissaan. Pokémonit päättävät pelastaa Azumarillin ja lähtevät veneellä saarelle. Rantautuessaan Pokémonit eivät tiedä minne mennä, kunnes Pikachu osoittaa saaren korkeinta huippua.

Pokémonit jatkavat matkaansa kapeita polkuja pitkin ylös, kunnes Skarmory ilmestyy jälleen. Combusken sanoo hoitelevansa sen, joten muut jatkavat Azumarillin etsintää. Pokémonit löytävät tiensä sisälle luolaan ja lopulta päätyvät risteykseen, eivätkä tiedä kumman suunnan valita. Lopulta he kuulevat vaimeaa laulua oikeanpuoleisesta luolastosta. Yhtäkkiä Aggron ilmestyy seinän läpi ja on valmis taistelemaan. Meowth ja Wobbuffet jatkavat Azumarillin etsintää jättäen Pikachun, Pluslen ja Minunin hoitelemaan Aggronin. Rannalla Swellow lähetetään saarelle auttamaan Pokémoneja.

Lopulta Meowth ja Wobbuffet kohtaavat yksinään laulavan Azumarillin ja yrittävät auttaa tätä. Azumarill on kuitenkin vastahakoinen ja osoittaa jotakin, mikä saa Meowthin hämilleen. Samaan aikaan Pikachu ja muut ottelevat vielä Aggronia vastaan, ja ollessaan niskan päällä, Meowth ja Wobbuffet tulevat puolustamaan Aggronia. Azumarill ilmestyy luolasta mukanaan joukko Aroneja ja Laironeja, jotka halaavat Azumarillia iloisina.

Aggron kertoo Pokémoneille tarinaa siitä, kuinka se ja useat lapsensa haluaisivat nähdä muita Pokémoneja, mutta eivät voi, koska eivät pääse saarelta pois. Yhtäkkiä suuri Wailord ilmestyy vedestä Swellow mukanaan, tämän ilmoittaessa Wailordin olevan kyyti vastarannalle. Wailord kyyditsee Pokémon-joukon, myös Aggronin ja lapsensa, rannalle festivaalia juhlimaan.

Pian onkin illan pääesityksen vuoro. Azumarill aloittaa laulamaan hentoa sävelmää, johon yhtyy pian muutkin tutut Pokémonit.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.