Elokuvat


Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä


Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

七夜の願い星 ジラーチ, Wishing Star of the Seven Nights ~ 2003
Jirachi: Wish Maker ~ 2004
Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä ~ 2007
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Tuhannen vuoden välein, seitsemän päivän ajan, taivaalla kiitää komeetta, Millenium Comet. Samaan aikaan legendaarinen Jirachi herää ikiunestaan keräämään komeetasta energiaa. Tätä energiaa Jirachi käyttää maan hyvinvointiin, saaden erikoisen alueen, Forinan, loistamaan. Taikuri, Butler, mukanaan tyttöystävänsä Diane, löytää kiven, johon Jirachi on sulkeutunut. Yhdessä he vievät sen pois Forinasta.

Samaan aikaan Ash, Brock, May ja Max saapuvat festivaaleihin, joissa juhlitaan komeetan esiintymistä. May hankkii itselleen seitsensakarisen onnenamuletin, jonka sanotaan täyttävän toiveen, jos yksi sakara käännetään joka ilta, kun komeetta esiintyy. Kun Ash ja Max vahingossa lupautuvat vapaaehtoisiksi yhteen Butlerin taikatempuista, Max kohtaa tietämättään Jirachin, jonka äänen hän kuulee Butlerin anastaman kiven sisältä. Butler antaa Maxille kyseisen kiven, josta myöhemmin yöllä kuoriutuu Jirachi. Jirachi ja Max ystävystyvät heti, ja Max päättää kokeilla Jirachin toiveidentäyttämiskykyjä toivomalla paljon karkkia. Sitä hän saakin, mutta myöhemmin selviää, että ne on vain haalittu festivaalialueelta.

Butlerin oikeat aikeet selviävät vihdoin, kun valkenee, että hän on entinen Team Magman jäsen, ja haluaa herättää legendaarisen Groudonin jälleen eloon. Butler kehitti siihen sopivan koneen, mutta ei löytänyt tarpeeksi energiaa mistään. Hän toivoo hyödyntävänsä Jirachin energiaa omiin tarkoituksiinsa. Mysteerinen Pokémon Absol huomaa vaaran ja ilmestyy, vieden Dianen ja Jirachin, sekä Ashin ja kumppanit, takaisin Forinaan. Butler saa heidät sitä ennen kuitenkin ansaan ja kaappaa Jirachin itselleen.

Butler yrittää varastoida Jirachin energian, mutta Ash ystävineen keskeyttää hänet. Dianen avulla ystävykset vievät Jirachin takaisin Forinaan Butlerin bussilla. Butler saa kuitenkin kiinnitettyä hakulaitteen bussiin Pokémoniensa avulla, jotta hän saa tietää, minne bussi on matkalla. Butler seuraa bussia Forinaan, ja paikan päällä hän saa jälleen Jirachin kaapattua ja yrittää hyödyntää Jirachin energiaa uudestaan.

Toteuttaessaan suunnitelmansa Butler luokin erikoisen, epäaidon Groudonin. Tämä Groudon alkaa tuhoamaan Forinan ympäristöä, imien samalla energiaa lähistöllä elävistä olennoista, ja lopulta imien sisäänsä kokonaisia Pokémoneja ja ihmisiä. Kun Groudon kaappaa Dianen, Butler tajuaa pitkäaikaisen parisuhteensa Dianen kanssa olevan tärkeämpää kuin mikään muu. Ashin ja Maxin, ja erityisesti Jirachin voimien, avulla Butler saa Groudonin taltutettua niin, että se lopulta katoaa.

Myöhemmin Jirachi saa kerättyä takaisin kaikki käytetyt voimansa ja vaipuu jälleen tuhatvuotiseen ikiuneen Maxin katsellessa surullisena vierestä. May unohtaa mylläkän keskellä taittaa amulettinsa viimeisen sakaran, eikä tohdi paljastaa, mitä toivoo - uskoo kuitenkin vakaasti sen joskus vielä toteutuvan.


Pikachu-lyhytelokuva

Gotta Dance!!

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

おどるポケモンひみつ基地, Secret Base of the Dancing Pokémon
Gotta Dance!!
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Mudkip hyppii oksalla, ja Lotadin liittyessä innokkaasti mukaan, se putoaakin alemmalle oksalle ja saa hädin tuskin pidettyä kiinni. Pikachu ja Torchic rientävät apuun. Treecko rentoutuu ylimmillä oksilla, mutta kurkottaessaan alas nähdäkseen mistä melutaan, Treecko horjahtaa ja putoaa. Muut Pokémonit ovat valmiina ottamaan Treeckon vastaan, mutta puun oksat sinkoutuvat niin, että saavat Pokémonit lentämään. Lopulta kaikki putoavat maahan. Myöhemmin Pokémon-joukko hoksaa Lotadin johdolla ison rakennuksen: Rakettiryhmän tukikohdan.

Sisällä Jessie, James ja Meowth keskustelevat tukikohdastaan, ja James Jessien kanssa suuntaavat pomonsa puheille, jättäen Meowthin yksin. Meowth suunnittelee pomollensa yllätusnumeroa: pienen Pokémon-esityksen. Hän on värvännyt Rakettiryhmän Pokémonit ja joukon Whismureja pitämään musiikkiesityksen. Apunaan hän käyttää erikoista sauvaa, jonka avulla Pokémonit saa tanssimaan - jopa vastentahtoisesti. Meowth antaakin esityksestä hieman esimakua. Sen jälkeen Meowth sulkee Whismurit häkkiin.

Samaan aikaan Pikachu ja muut Pokémonit etsivät uteliaina tietä sisään tukikohtaan ja löytävätkin avonaisen ikkunan, josta kurkistavat sisälle. Ne huomaavat Meowthin huoneessa, ja sen lähdettyä, Pikachu ja muut haluavat nähdä paremmin huoneeseen ja kurkottavat siis syvemmälle. Lotad ei näe muiden takaa mitään, joten se vahingossa työntää koko joukon ikkunasta sisälle. Pian Pikachu huomaa vangitut Whismurit ja auttaa ne karkuun.

Meowth palaa huoneeseen ja huomaa Whismurien karanneen. Pikachu ja muut piileskelevät tynnyreissä. Meowthin sauva sinkoutuu yhteen tynnyreistä ja sauvan voima alkaa tehota: kaikki Pokémonit alkavat tanssimaan. Lopulta Treecko pudottaa sauvan sammuttaen sen tehon, jolloin Meowth hoksaa Pikachun ja muiden olleen kaiken takana. Pokémonit puolustautuvat heittämällä tynnyrit Meowthin ja muiden Rakettiryhmän Pokémonien päälle ja pistävät juoksuksi.

Meowth seuraa niitä ja löytääkin koko joukon tornin katolta. Pikachu käyttää sähköiskuaan, mutta Wobbuffet torjuu sen kimmottaen sen takaisin. Mudkip melkein putoaa, mutta Treecko pelastaa sen Meowthin sauvan avulla. Sauva aktivoituu vahingossa, ja hirmuinen tanssinhimo valtaa jälleen Pokémonien mielet. Tanssin voima tuhoaa tasanteen, mutta taitavan tangon pyörteillä Pokémonit ehtivät juuri ja juuri turvaan.

Pikachu sammuttaa sauvan tanssin pyörteissä, ja jahtaaminen jatkuu jälleen. Tällä kertaa Pokémonit suuntaavat keittiöön, missä aiheutuukin melkoista tuhoa. Sekamelskan jälkeen Meowth käynnistää kauhukseen sauvan jälleen päälle, jolloin Pokémonit tanssivat taas kerran. Suuri koristepallo putoaa Meowthin päälle sammuttaen sauvan, jolloin Pikachu ystävineen pääsee taas karkaamaan.

Ulkona jahtaaminen jatkuu Pokémonien rientäessä milloin missäkin. Meowth, Cacnea, Seviper ja Wobbuffet ovat kuitenkin alakynnessä ja sinkoutuvatkin usein ilmaan. Lopulta tanssisauva osuu Wobbuffetia päähän ja se aktivoituu, jolloin Pokémonit alkavat tanssimaan. Innostuksissaan sauva sinkoutuu Wobbuffetin kädestä hiekkakasaan, jolloin siihen tulee oikosulku. Tällöin musiikki vaihtuu tiuhempaan tahtiin, ja jopa Treecko - joka aiemmin vastusti kaikkine voimineen tanssimista - ryhtyy tanssimaan.

Lopulta sauva tuhoutuu räjähdyksessä, mutta sekasorto ei ole vielä ohi. Loudred alkaa tuhoamaan rakennusta. Lotadin aivastuksesta rakennus tuhoutuu kokonaan ja Pokémon-porukka lentää lattian varassa pitkin taivaita, mutta pelastuvat. Pikachun johdolla koko joukko juhlii selviytymistä erikoisesta tilanteesta.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.