Elokuvat


Pokémon-elokuva White: Victini ja Zekrom


Pokémon-elokuva Black: Victini ja Reshiram


Pokémon-elokuva White: Victini ja Zekrom
Pokémon-elokuva Black: Victini ja Reshiram

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ビクティニと黒き英雄ゼクロム, Victini and the Black Hero: Zekrom ~ 2011
ビクティニと白き英雄レシラム, Victini and the White Hero: Reshiram ~ 2011
Pokémon the Movie White: Victini and Zekrom ~ 2011
Pokémon the Movie Black: Victini and Reshiram ~ 2011
Pokémon-elokuva White: Victini ja Zekrom ~ 2012
Pokémon-elokuva Black: Victini ja Reshiram ~ 2012
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Ash, Iris ja Cilan päätyvät matkallaan tienhaaraan. Cilan tarkistaa kartastaan oikean suunnan, ja ystävykset jatkavat matkaansa eteenpäin. Tämän jälkeen elokuvan tapahtumat hyppäävät toiseen aikaan ja paikkaan:

White-elokuvassa: Damon-niminen mies kulkee kuivalla aavikolla, kunnes törmää loukkaantuneeseen Blitzleen. Yhdessä partnerinsa Reunicluksen kanssa Damon ottaa Blitzlen hoiviinsa. Damon saapuu läheiseen kylään, missä saa palautettua Blitzlen omistajalleen, Luisa-nimiselle tytölle. Damon kertoo tavoitteestaan herättää Eindoakin kylä takaisin henkiin, mutta Luisan isä on epäileväinen. Samassa erämaahan muodostuu suuri hiekkamyrsky, joka saa suuren Bouffalant-lauman vauhkoontumaan. Damon kutsuu vierelleen Reshiramin, jonka avulla rauhoittaa tilanteen. Reshiram vierellään Damon pyytää kyläläisiltä vielä mahdollisuutta uskoa Eindoakin paluuseen.
Black-elokuvassa: Damon kulkee yhdessä kumppaninsa Gothitellen kanssa kylmässä tundramaisemassa. Hän keskustelee paikallisen kyläläisen kanssa Eindoakin elvyttämisestä, mutta hänen puheisiinsa suhtaudutaan varovaisesti. Damon tahtoo tavata kylän päällikön, joka on poikansa Luisin kanssa vuorilla keräämässä yrttejä. Samalla heidän alapuolellaan oleva Beartic-lauma säikähtää jäävuoren törmäystä, ja saa aikaan jäätikön rikkoutumisen. Luis putoaa vuorelta, jolloin Damon kutsuu Zekromin apuun ja pelastaa pojan. Zekrom vierellään Damon pyytää kyläläisiltä uutta mahdollisuutta Eindoakin elvyttämiseen.

Ash ystävineen ovat saapuneet lähelle Eindoakin kylää. He huomaavat parin Deerlingin olevan ahdingossa vuoren reunamilla. Ash pyrkii auttamaan poloisia, mutta ajautuu itsekin pulaan vuoren rinteelle. Lopulta piilossa pysyttelevä Victini auttaa Ashia niin, että tämä saa hypättyä Deerlingien luokse. Kuilu erottaa Ashin ystävistään, mutta hän kehottaa heitä jatkamaan matkaansa ja suunnistaa itse läheiseen luolaan Deerlingien kanssa. Victini auttaa Ashin oikealle reitille tämän tietämättä. Luolassa Ash ajautuu erikoiseen kammioon täynnä kristallimaisia kulkuteitä, jotka reagoivat Ashin läsnäoloon. Kummempia miettimättä Ash löytää tiensä Eindoakin linnan kellariin, ja sitä kautta ulos kylään, missä kohtaa jälleen ystävänsä.

Cilan kertoo linnan olevan nimeltään The Sword of the Vale, ja se on lentänyt nykyiseen paikkaansa kaukaisesta laaksosta. Tutkiessaan linnaa ystävykset nauttivat macaroneja, joita näkymätön Victini varastelee myös itselleen. Pian ulkoa kuuluu ilotulitusten pauketta, ja Ash ystävineen kiiruhtavat ulos ottaakseen osaa Pokémon-otteluihin. Ulkona he kohtaavat Damonin, joka kertoo pitävänsä huolta linnasta. He kohtaavat myös Victini-kojua ylläpitävän Juanitan sekä kylän pormestarin Mannesin. Mannes julistaa ottelufestivaalin alkaneeksi, jolloin Ash ryhtyy ottelemaan kouluttajia vastaan.

Juanitan tytär, Carlita, ihmettelee Ashin ylivoimaista menestystä, ja hoksaakin Victinin olevan asialla. Carlita kertoo Victinistä Ashille, jolloin Victini ilmestyy piilostaan. Victini on aluksi leikkisä ja iloinen, mutta mitä syvemmäs kylään Victini ajautuu, sitä pelokkaammaksi se käy. Lopulta Victini törmää näkymättömään suojamuuriin, joka pakottaa sen lentämään takaisin linnaan. Samalla Damon ilmestyy ja kertoo olevansa Juanitan poika ja Carlitan isoveli. Hän kertoo olevansa tietoinen Victinin olemassaolosta.

Joukko kokoontuu Mannesin talolle, missä hän kertoo vanhan tarinan. Hän kertoo vanhasta heimosta, joka tunnetaan nimellä People of the Valley. Tämä heimo on kotoisin Sword of the Vale -linnan alkuperäisestä laaksosta. Heimo käytti mystistä voimaa, nimeltänsä Dragon Force, rikastuttaakseen maan. Kaikki oli hyvin, kunnes kaksi kuninkaan poikaa ryhtyivät sotaan näkemyksistään johtuen. Toinen tunnettiin totuuden sankarina, toinen puolestaan ihanteiden sankarina. Sota käytiin legendaaristen Reshiramin ja Zekromin välillä, jotka imivät toisistaan energiat loppuun niin, että kylä oli tuhoontuomittu. Lohikäärmeiden voimat suljettiin kahteen mystiseen kiveen. Pelastaakseen kyläläiset tuholta, kuningas hyödynsi Victinin voimia luodakseen linnan ympärille suojamuurin, jonka voimin se voitiin lennättää laaksosta kauas pois. Siirron jälkeen kuningas kuoli, lohikäärmeiden kivet suljettiin linnan syvimpiin syövereihin, ja Victini jäi jumiin suojamuurin sisälle.

Katsellessa Ashin leikkimistä Victinin kanssa, Damon toteaa äidilleen, että hänen unelmansa on herättää vanha People of the Valley- heimo henkiin. Hänen aikomuksenaan on hyödyntää Victinin voimia ja palauttaa Sword of the Vale -linna alkuperäiselle paikalleen. Damon kertoo löytäneensä yhden lohikäärmekivistä, jolloin hän sai rinnalleen legendaarisen lohikäärmeen. Samaan aikaan Victini miettii kaikkea kokemaansa, ja katsoo kaihoisana taivaanrantaan. Ash lupaa viedä Victinin haluamaansa paikkaan: aurinkoiselle rannalle.

Pian Damon ryhtyy tuumasta toimeen ja siirtyy linnan huipulle suorittamaan tehtäväänsä. Hän asettaa Sigilyphinsä linnan korkeimmassa kammiossa sijaitsevaan mekanismiin, jonka toiminta saa linnan suojamuurin reagoimaan. Säikähtynyt Victini lentää linnaan ja kohtaa Damonin, joka pyytää Pokémonia lainaamaan voimiaan. Damon muistuttaa Victiniä edesmenneestä kuninkaasta, joten se vastahakoisesti suostuu antamaan voimiaan Damonin käyttöön. Damon kuitenkin ajaa Victinin tuskaisaan tilanteeseen, jolloin sen energiat imetään lähes kuiviin. Järkyttyneenä tästä Juanita pyytää poikaansa lopettamaan, mutta Damon jatkaa tekosiaan. Ash yrittää tuhota mekanismin, mutta epäonnistuu ja lysähtää voimattomana maahan. Tiedottomassa tilassa Ash näkee näyn, jossa edesmennyt kuningas varoittaa linnan siirtämisestä takaisin alkuperäiseen paikkaansa. Tämä aiheuttaisi samanlaisen katastrofin kuin vanhassa tarinassa, ja koko maailma joutuisi vaaraan. Linna on kuitenkin jo pilvien yläpuolella, eikä Damonilla ole hajuakaan maanpinnalla koituvasta vaarasta.

Ash herää linnan kellarista, missä Juanita kertoo ainoan tavan Damonin pysäyttämiseen olevan toisen lohikäärmeen henkiinheräämisen. Ash suunnistaa kohti aiemmin kohtaamaansa kristallimaista kammiota, jonka kautta löytää tiensä toiselle lohikäärmekivelle. Ash todistaa tekojensa aitouden, ja saa rinnalleen legendaarisen lohikäärme-Pokémonin. Ash lentää lohikäärmeensä kanssa linnan ylätasanteelle, ja pian suuri taistelu kahden lohikäärmeen kanssa alkaa. Lopulta Ashin herättämä lohikäärme peittoaa vastustajansa, ja pakottaa tämän pilvien alapuolelle. Lopulta molemmat lohikäärmeet näkevät maanpinnalla tapahtuvan tuhon, ja ne palaavat takaisin linnan liepeille. Damon käskee lohikäärmettään tekemään Ashista selvän, mutta se ei huomioi Damonin käskyjä, vaan tuhoaakin linnan mekanismin - vapauttaen Victinin ansastaan. Damon ihmettelee tapahtunutta, mutta pilvien hälvetessä hänkin huomaa, minkälainen kaaos maanpinnalla on käynnissä. Damon alkaa katumaan tekosiaan, ja pyytää lohikäärmeiltä apua. Nämä auttavat, mutta samalla linna alkaa liikkumaan holtittomasti.

Damon pelkää, että linna romahtaa, joten hän käskee Ashia ja muita pakenemaan. Damon haluaa jäädä viimeiseen asti ja selvittää aiheuttamansa sotkun. Kun Ash yrittää paeta, hän huomaa, että linnan ympärillä on edelleen suojamuuri, joka lukitsee Victinin sisäänsä. Ash ei suostu lähtemään ilman Victiniä. Linna värähtelee epämääräisesti, ja lopulta Damon putoaa sen kyydistä. Linna kiitää ylös taivaisiin, kyydissään vain Ash, Pikachu ja Victini. Linna saavuttaa ilmakehän, kunnes Damon ilmestyy ja pyrkii tuhoamaan suojamuuria yhdessä lohikäärmeiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan tuota tulosta, ja Ash alkaa vaipua horrokseen. Hän pyytää Victiniltä anteeksi, ettei pysty pitämään lupaustaan. Tällöin Victini käyttää kaiken voimansa käyttääkseen ultimaattista hyökkäystään, joka lopulta tuhoaa suojamuurin. Victini katoaa, mutta linna saadaan lopulta asetettua takaisin lähtöpaikalleen.

Sotkun selvittyä Ash ystävineen saapuvat rannalle. Surullisina he muistelevat Victiniä, joka uhrasi henkensä pelastaakseen maailman. Pian Victini kuitenkin ilmestyy ilmielävänä, kaikkien suureksi iloksi. Damon katuu syvästi tekojaan, mutta Juanita rauhoittaa poikaansa ja toteaa, että heillä on paljon töitä elvyttääkseen heimo toisin menetelmin. Ash ystävineen hyvästelee uudet ystävänsä, ja jättää nämä rakentamaan uutta kyläyhteisöä.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Summer Bridge Story

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのサマー・ブリッジ・ストーリー, Pikachu's Summer Bridge Story
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu ystävineen seikkailevat kaupungissa, josta löytyy suuri laskusilta. Myös Meowth tovereineen tallustelee lähistöllä. Monenmoisen kommelluksen jälkeen Oshawott ja Tepig törmäävät suureen omenavuoreen. Ne päättävät pistää omenat poskeensa kummempia miettimättä. Pian käy ilmi, että omenat olivat vaivalla kerätty Gothitan ja Darumakan toimesta. Nämä Pokémonit tulistuvat Oshawottille ja Tepigille, kunnes Pikachu päättää korvata omenat uusilla hedelmillä. Näinpä Pokémonit lähtevät Pikachun johdolla sillan toisella puolella olevaan metsään etsimään uusia hedelmiä. Meowth päättää yrittää vesittää Pokémonien suunnitelmat ja varastaa hedelmät itselleen.

Heti alkutaipaleella Pikachu ystävineen jää jumiin Meowthin ansaan, jolloin matkanteko hidastuu niin, että laskusilta ehditään nostamaan pystyasentoon. Näin Pikachu kuin Meowthkaan eivät pääse jatkamaan sillan toiselle puolelle hedelmiä keräämään. Pokémonit yrittävät keksiä ratkaisuja, jolloin Oshawott lähtee uintiretkelle ja tuo mukanaan laudanpätkän, joka toimii lauttana muille Pokémoneille. Meowth löytää lähettyviltä surffilaudan, mutta ei pötki pitkälle, kun Minccino laulaa kissan uneen.

Vedessä matkantekoa hidastaa ilkikurinen Basculin, joka keskeyttää matkanteon tuhoamalla Pokémonien lautan. Kaikki Pokémonit selviävät kuitenkin vastarannalle, ja löytävät lopulta tiensä metsään monen monituisen mutkan kautta, käyttämällä mitä ihmeellisimpiä kulkuneuvoja. Metsässä alkaa ahkera omenoiden kerääminen, ja kun kaikki vaikuttaisi olevan valmista, niin tulee jälleen mutkia matkaan. Villi Mandibuzz hyökkää Pokémon-joukkoa kohti aikomuksenaan varastaa hedelmät. Linnusta tehdään kuitenkin selvää, ja seuraava askel onkin hedelmien rahtaaminen takaisin sillan toiselle puolelle.

Meowth löytää Pokémonien omenasäkin ja iloitsee varkauksestaan, kunnes Minccino ilmestyy jälleen ja laulaa poloisen uneen. Pikachu ystävineen löytävät lähettyviltä kärryt, joiden kyytiin lastaavat omenasäkin. Pokémonit kiirehtivät sillalle, tavoitteenaan ehtiä toiselle puolelle ennen kuin silta nostetaan taas. Pokémonien ollessa sillan puolivälissä, sitä ryhdytään nostamaan, joten Pokémonit käyttävät kaikkia kykyjään päästäkseen toiselle puolelle ehjin nahoin - ja vielä niin, että omenasäkki tulee mukana.

Lopulta Pokémonit onnistuvat tehtävässään, ja lahjoittavat täyden omenasäkin iloisille Gothitalle ja Darumakalle. Nämä ilahtuvat niin, että tarjoavat hedelmiä avuntarjoajilleen. Ilta meneekin ilotulitteiden paukkeessa ja uusien ystävien seurassa omenoita mutustellen.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.