Blogi


Vuosi 2013


24.12.2013 | 00:01
OIKEIN MUIKEAA JOULUA KAIKILLE MM:N KÄVIJÖILLE!

Yritin hienosti julkaista tämän tasan puoliltaöin, mutta en tiedä osuiko nyt ihan tarkalleen sitten kuitenkaan! Mutta toivon kaikille oikein rattoisaa ja mukavaa joulua!

Haluan myös suurella sydämellä kiittää kaikkia MM:n joulukalenteriin osallistuneita! Pelkäsin, että osallistujat jäävät vaivaiseen muutamaan, mutta onneksi osallistujia löytyi edes vähän paria enemmän :D Aktiivisempia osallistujia taisi tosin olla about 7-8 henkilön verran, ja oikeastaan näiden välillä se taistelu kärkisijasta sitten tuntuukin olevan. Pisteitä olen jo alustavasti vähän laskeskellut, mutta viralliset tulokset julkaisen varmaan lähempänä vuodenvaihdetta.

Muistakaa kuitenkin, että myös tänään jouluaattona avattiin MM:n joulukalenterin viimeinen luukku. Siinä mysteeriin vihdoin löydetään ainakin jonkinlainen ratkaisu, heh. Lisäksi luukusta löytyy lomake, johon voit vielä rustata nimesi extrapisteiden toivossa. Nämä voivat olla hyödyksi vielä tässä vaiheessa, jotta sen varman etulyöntiaseman saa taattua. Extrapisteet suhteutan osallistujien nykyisiin pistemääriin, ja lisään siihenkin vielä pari muuta muuttuvaa tekijää, joten pistetilanteet voivat muuttua radikaalistikin! Ei kuitenkaan mitenkään epäreilusti:) Tämä luukku on tosiaan auki vain tämän päivän ajan - en välttämättä pääse sitä sulkemaan heti puoliltaöin, mutta kaikki huomiselle jäävät vastaukset jätetään sitten vain laskematta, sorry guys!

Suurimmat muutokset pistetilanteisiin ovat nähtävästi aiheuttaneet ne muutamat leporuudut, joissa on ollut mahdollista ansaita lisäpisteitä. Kaikki extrapisteet on aina suhteutettu olemassaolevaan pistetilanteeseen, joten teidän siellä ruudun toisella puolella on varmaan vaikea itse ennustaa, millä sijoituksella olette! Mutta sehän selviää ihan pian:)

Kivaa joulua vielä kaikille ja palaillaan taas!


28.11.2013 | 17:45
Ugh, mun piti kirjoittaa tänne jo alkuviikosta mutta kiirettä pukkaa niin että menee ihan päivissä sekaisin (nimimerkki elin koko päivän keskiviikossa ja petyin pahasti kun huomenna onkin jo perjantai!!). Miten aika menee nyt niin nopeasti?

Anyway, oli mulla ihan asiaakin. Kuten moni tietää, niin joulu on ihan nurkan takana. Viime blogipostauksessa tuskailin hieman joulukalenterin kanssa, ja nyt voin ilokseni ilmoittaa, että Munchlax Manian Joulukalenteri tulee kuin tuleekin tänä jouluna! Jee! Yritin keksiä siihen jotain innovatiivista ja hauskaa, saattepa nähdä sitten. Muistakaa tsekata heti 1. päivästä lähtien - sehän on jo tämän viikon sunnuntai!

En tiedä kuinka moni on huomannut, mutta MM:n alalaitaan on tullut nyt mainosruletti. Pitkään ja hartaasti mietin, että laitanko sitä sinne lainkaan, mutta ajattelin nyt ihan kokeilumielessä laittaa. Sivujen ylläpitäminen voi olla joskus raskastakin, ja siksi edes muutama vaivainen sentti kotiinpäin on aina plussaa. Niille, keillä ei ole adblockia tai vastaavaa, niin tsekatkaa jos sieltä sattuu pomppaamaan esiin joku mielenkiintoinen mainos ja hyödyntäkää sitä, olisin äärimmäisen otettu:)

Nyt pitää ryhtyä ruuanlaittoon ja sitten opiskelujen pariin! Viimeistä viedään mutta ääks, on niin paljon tekemistä!


15.11.2013 | 19:34
Moi taas!

Tämä viikko on ollut jotenkin outo viikko mulle. Toisaalta tuntuu, että en ole saanut mitään aikaiseksi, mutta sitten kun ajattelee tarkemmin, niin olen tehnyt vaikka mitä! Se, mitä nyt kuitenkin halusin vain tuoda tässä blogipostauksessa esille, on se, että olen tällä viikolla päivitellyt ihan isolla kädellä Munchlax Maniaa. Tarkoitus oli vain saada joitakin asioita takaisin ajan hermolle. Pääasiassa päivitykset koskivat TV-, Pelit- ja Kuukauden Pokémon-osioita (saipa PokéVotekin pientä muokkausta), mutta pikkujuttuja olen lisäillyt muuallekin. Kertokaa ihmeessä, jos huomaatte jossain jotain virheitä. Kuukauden Pokémoneihin ajattelin pureutua tarkemmin vielä kunhan ehdin, mutta muuten pitäisi olla aika selkeää settiä. TV-hahmoihin lisään Clemontin, Bonnien ja Serenan, kunhan heistä tiedetään enemmän.

...hyvä valinta oli päivitellä tällä hetkellä, kun opinnäytetyö hengittää niskaan aina vain raskaammin. Nojaa, enpähän ole ollut ainakaan täysin toimeton.

Pokémon X:ää tahkosin tosiaan ihan kunnolla heti ilmestymisen jälkeen, ja nyt pelaaminen on hiljentynyt roimasti (sivuhuomautuksena: sain pelin _tasan_ kuukausi sitten!). Aika paljon olen kuitenkin siinä saavuttanut. PokéDexistä löytyy jo 610 merkintää (siis ihan sellaista, että omistan ne tai olen joskus omistanut) ja pikkuhiljaa uupuu enää sellaiset Pokémonit, joita ei peleistä voi löytyäkään. Kaikki post-game jutut, Lumiose Cityn tyylikkyydet sun muut on kans hoidettu. Tällä hetkellä työn alla on kuitenkin EV-koulutus ja Super Training, johon aika hassusti hurahdin vasta nyt, pelin läpäisyn jälkeen. Työn alla on Durant, Gliscor ja Mega Blaziken, joista kouluttelen itselleni (toivottavasti) hyvän tiimin Battle Maisonin Single-linjaan. I NEED THOSE BATTLE POINTS!

Jos palataan vielä hetkeksi Munchlax Maniaan, niin yksi asia on tuottanut hieman harmaita hiuksia... nimittäin joulu ja joulukuu. Nyt ollaan jo marraskuun puolivälissä ja joulu tulla möllöttää ihan pian! Se on kyllä kaikin puolin mukavaa, mutta se, mikä stressaa on joulukalenteri. Tahtoisin palauttaa MM:ään joulukalenterin, joka on harmillisesti loistanut poissaolollaan pari viimeistä vuotta. Perfektionisti kun olen, niin haluan että se on innovatiivinen, hauska ja erilainen, ja joka saa kävijät todella mukaan päivittäin! Onhan tässä pari viikkoa vielä aikaa, toivottavasti keksin jotain. Jos ei muuta, niin laitan sitten tylsän kuvakalenterin :D

Kivaa joulun odotusta kaikille!


15.10.2013 | 10:11


Ah ihanaa, vihdoin ja viimeinhän se peli kolahti postiluukusta! Eihän sitä saanut odotella kuin ihan liian monta päivää. Nyt ryhdyn pelaamaan, ja se tarkoittaa, ettei minulla ole muuta elämää ainakaan hetkeen. Jihaa!


11.10.2013 | 9:37
Moikka!

Pokémon X- ja Y-pelien julkaisupäivä on huomenna, mutta jo tällä viikolla moni fanittaja maailmassa on saanut pelit kätösiinsä ja näin ollen paaaaljon tietoa on vuotanut ulos. Koen, ettei ole tarpeellista päivittää erikseen uutisia enää nimenomaan näihin peleihin liittyen, kun kohta jokainen tietää kaikesta kaiken kuitenkin:)

Itsehän ennakkotilasin pelini, mutta se oli vähän hölmö päätös, koska saan pelin mitä ilmeisimmin vasta ensi viikolla... jokunen suomalainen on pelin kai saanut jo (ainakin Puolenkuun Peleistä tilanneet), mutta itsehän ajauduin CDON:in "halpaan" hintaan, mutta toimitusaikahan sitten on mikä on. Tiistaina (8.10.) tuli viesti, että peli on postitettu, mutta hienosti näin perjantaille sain vain pelkän laskun postissa - peliä ei näkynyt. Pointsit siis nopeasta toimituksesta... eikun mitä?

Mutta eipä se mitään! Ainakaan en tunne omantunnon tuskia, kun pelin saan vasta joitakin päiviä OIKEAN julkaisupäivän jälkeen:) Toivotaan, että se maanantaiksi kolahtaisi postiluukusta sisään. Jos ei, niin lienee hävinnyt jonnekin (olisi kyllä niin mun tuuria). Olen muutenkin lähdössä viikonlopuksi rentoutumisretkelle kavereiden kanssa mökille keskelle metsää, niin en olisi ehtinyt peliä kunnolla pelaillakaan.

Viikonlopun aikana päivitykset siis nollilla (ihan kuin mitään kummoista edes tapahtuisi), todennäköisesti myös ensi viikolla jos X:n saisin siinä vaiheessa käsiini! PokéVote sun muut rullaavat tietysti ihan normaalisti. P.S: Missä kaikki äänestäjät? Harmillisen vähän tullut ääni lähiaikoina!

Cya friends!


30.8.2013 | 16:04
Munchy on palaillut lomiltaan ja takaisin töiden ääreen (höh). Olin aivan varma, että poissaoloni aikana tapahtuu jotain mullistavaa (Pokémonin saralla), mutta onneksi oli aika hiljaista - en siis missannut mitään! Päivitin äsken PokéVoten, joten eikun äänestämään! Freebokin vieraskirja ei näytä tällä hetkellä toimivan jostain syystä - sietäisi kyllä vaihtaa se johonkin vähän modernimpaan, kun tuppaa temppuilemaan vähän väliä... katsellaan!


23.8.2013 | 16:30
Halojatahalloo! Kesä on pian ohi ja syksy tulla tupsahtaa. Onneksi ainakin säätiedotuksen mukaan luvassa on vielä auringonpaistetta vielä viikon jos toisenkin verran, niin ehkä se piristää. Se, mikä ainakin piristää, on huominen reissuunlähtö! Kyllä vain, Munchy lähtee lomailemaan viikoksi keski-Eurooppaan, joten huomisesta lähtien on turha odottaa päivityksiä ainakaan semmoiseen viiteen, kuuteen päivään:)

Olen kyllä loman tarpeessa, sillä tähän asti on tahkottu kovasti töitä, töitä ja lisää töitä. Loman jälkeen jatkan harjoittelupaikassa vielä reilun viikon verran, ja sitten se loppuu. Hengähtää en kuitenkaan saa, sillä opinnäytetyö ahdistelee jatkuvasti, joten pitäisi sitä alkaa työstämään sitten heti harjoittelun jälkeen. Tavoitteena saada se jouluun mennessä valmiiksi!

Päivittelin muuten joitain osioita, kuten TV- ja Pelit-osiota, ja ihan tylsyyttäni tässä yksi ilta uudistin myös hieman Kuukauden Pokémoneja (tai käytännössä vain niiden kuvia). PokéVotenkin Voittajat-osio koki vihdoin kaivatun päivityksen.

Palataan taas! Ainiin, ennakkotilasin muuten Pokémon X-pelin. Tuleva sukupolvi vaikuttaa kaikin puolin mahtavalta, vaikka Mega-evoluutio ensin olikin pieni shokki. Mutta muutoin olen aina täpinöissäni enkä malta odottaa, että pelin saan kätösiini! Onneksi julkaisu on tällä kertaa samanaikainen maailmanlaajuisesti, niin ei ehkä hirveästi ehdi spoilaantua. Itse ainakin ajattelin tällä kertaa - ensimmäistä kertaa - välttää Internettiä sitten julkaisun lähettyvillä, jotta kokisin pelin mahdollisimman uutena ja ihmeellisenä!


30.6.2013 | 14:57
Hyvää päivää kaikille! Mun oli tarkoitus kirjoitella tänne jo pari päivää sitten, jotta olisin kirjoittanut samana päivänä kuin kolme kuukautta sitten, mutta sitten tulikin muita kiireitä... Mutta sitä suuremmalla syyllä nyt onkin aika tehdä hieman kattavampi blogipostaus.

Ensiksi täytyy todeta, että olen harmissani siitä, miten vaisu olen ollut. Kiinnostus MM:n ylläpitämiseen on ollut valitettavan alhaista, ja yleensäkin tietokoneella norkoilu alkaa jo pienenkin hetken jälkeen tympiä. Pokémon-fanitus kuitenkin on ja pysyy - tälläkin hetkellä pelaan yhtäaikaisesti sekä SoulSilveriä, Whitea että Black 2:ta. Tämän tietokoneruudun edessä tapittaminen vaan tuntuu joskus tosi raskaalta, ja erityisesti näin kesähelteinä (hirmu kuumaa on kyllä ollut!). Onko kellään muulla samanlaisia tuntemuksia?

Mutta ei hätiä mitiä: Munchlax Mania on onneksi sellainen sivusto, joka ei välttämättä päivittäistä, aktiivista uudistamista kaipaa. Aktiivisimmat osiot ovat Uutiset sekä PokéVote, jotka pyrin yhä edelleen päivittämään säännöllisesti. Muu sisältö päivittyy sitten aikanaan. Kyllä meikäpoika sinne tänne aina uusia lisäyksiä laittaa, joista en erikseen sitten jaksa mainita, joten kannattanee välillä selailla sivua vähän tarkemmalla silmällä. Toisinaan kun iskee semmoisia innostuksen puuskia:)

Munchyn henkilökohtaisessa elämässä eletään kiireisiä aikoja, sillä torstaina alkoivat työt! Kolme päivää siis jo takana. Pesti on kuitenkin alustavasti määräaikainen ja kestänee elokuun puoleenväliin. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin opinnäytetyön työstäminen ja vähitellen myös valmistumiseen valmistautuminen! Jee!! Syksymmällä on muitakin kivoja projekteja tiedossa, mutta ne jääköön vielä salaisuudeksi. Kiirettä siis pukkaa - vaikka töitä on ollut vasta pari päivää, niin on jo huomannut, miten 8 tunnin työpäivän jälkeen ei hirveästi jaksa muuta tehdä kuin olla löllöttää vaan esimerkiksi television ääressä.

Huh hellettä, sisälämpötilamittari näyttää +29 astetta, lienee jonkin sortin ennätys. Mutta! Jotta tämä blogipostaus ei jäisi tyypilliseksi "anteeksi-hiljaisuus-mutta-en-jaksa-tai-on-kiireitä-ja-kerronpas-vielä-siitä-kuinka-on-töitä-ja-kouluhommia-ja-motivaatio-nolla"-tilitykseksi, niin ajattelin tähän loppuun tuoda hieman omia näkemyksiäni uusien X- ja Y-pelien tähän mennessä julkaistuista Pokémoneista! Jee, jotain uutta ja pääsenpähän vähän analysoimaan ja tuomaan omia ajatuksia ja mietteitä julki. Aloitetaan!

Ensimmäiseksi luonnollisesti pelien maskotti-Pokémonit, eli legendaariset Xerneas ja Yveltal. Heti ensinäkemältä osasin sanoa, että Xerneas miellyttää enemmän silmää ja sitä se tekee vielä tänäpäivänäkin. Näin ollen pelivalintanikin tulee todennäköisesti olemaan X, ellei jotain mullistavaa tapahdu. Yveltalissa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta jotenkin tuntuu, että Yveltalin kaltaisia monstereita on jo kasapäin: vähän lohikäärmemäisiä ja sulavaviivaisia lentoliskoja. Xerneas puolestaan erottuu massasta ja ylväs olemus värikkäine sarvineen on vaan jotain niin huikeaa. Kummankaan Pokémonin tyyppejä ei ole vielä paljastettu, joten heitänpä omat arvaukset kehiin:
Xerneasin veikkaan olevan Fairy/Grass ja Yveltalin Dark/Flying. Toissijaiset tyypit, eli Grass ja Flying, perustelen julkaistujen kuvien (sekä pelikansien) perusteella, joissa Xerneasin takana näkyy vehreitä kasveja ja Yveltalin takana puolestaan pilvinen taivas. Xerneasin Fairy juontaa juurensa jostakin huhusta, jota ei tietenkään kannattaisi uskoa, mutta jotenkin uusi Fairy-tyyppi voisi sopia Xerneasille, jossa on jotain mystistä. Yveltalin Dark on aika itsestäänselvä: koko Pokémon huokuu "pahuutta". Toisaalta olisi vähän epäreilua, jos vain Xerneas saisi uuden Fairy-tyypin, joten hyvin voisin nähdä Yveltalin myös Fairy/Flying-tyyppisenä, jolloin stereotypiat tyttömäisistä ja pirtsakoista keijuista rikkoutuisi. Loppujen lopuksi olisi kuitenkin mahtavaa, jos kummallakin olisi ihan oudot tyypit, joita kukaan ei osaisi arvata!


Seuraavaksi otetaan kehiin uudet aloitus-Pokémonit. Näiden paljastumisestahan on jo runsaasti aikaa, ja ensituntumalta suosikkini oli Froakie, ja inhokkini Chespin. Fennekin löytyi jostakin välimaastosta. Mutta kappas vaan, sijoitukset ovatkin hieman muuttuneet, sillä tällä hetkellä Chespin on suosikkini nro 1!! Hassua, kuinka aluksi ajattelin sen olevan liian "fakemonimainen", mutta nyt siitä ei ole tietoakaan. Froakie ja Fennekin ovat melkolailla tasoissa, mutta silti aika kaukana Chespinistä. Tämä on aika historiallista, sillä kaikissa aikaisemmissa sukupolvissa ensisijainen suosikkini on ollut tuli-tyyppi, ja sen olen aina pelien ensimmäisissä läpiipeluissa valinnutkin. Tällä kertaa Fennekin ei tosin miellytä juuri ollenkaan, joten valinta taitaa osua ensimmäistä kertaa ruoho-startteriin (!!). Toki valinta riippuu paljon myös siitä, millaisia starttereiden kehitysmuodot ovat. Huhujen mukaan viimeiset asteet olisivat Grass/Dark, Fire/Psychic ja Water/Fighting, ja minä en laittaisi pahitteeksi vaikka näin olisikin. Näkisin Chespinin hitaana, puolustavana tankkina, Fennekinin ketteränä taikakettuna ja Froakien salamannopeana ninjakonnana!

Uuden Fairy-tyypin edustajia on tiedossa ainakin kaksi aivan upouutta ilmestystä, jotka ovat siis Sylveon ja Flabébé. Sylveonin olemassaolostahan me ollaan tiedetty jo kauan, mutta tyyppi paljastettiin vasta vähän aikaa sitten. Sylveon on alusta asti näyttänyt mielestäni jotenkin oudolta, eikä se vieläkään tunnu täysin sopivan muiden Eeveelutioneiden sekaan... mutta toisaalta se on ehkä juuri se, mikä siinä viehättää. En yhtään ihmettelisi, vaikka Sylveon tulisi löytymään X/Y-pelin tiimistäni, sillä ainakin jonkun Fairy-tyypin Pokémonin tiimiini haluan. Ja sehän ei ainakaan tule olemaan Flabébé, jolle en syty juuri yhtään. Tuo kukka, jonka kyydissä se seilaa, jotenkin hämää aina, vaikka Flabébé itse on varsin minimaalinen ilmestys. Se on tosin mielenkiintoinen seikka, että kukka ilmeisesti vaihtuu riippuen siitä, missä Flabébé liikkuu. Ehkäpä se näyttää siedettävämmältä muiden kukkien kyydissä? Mutta tähän hätään Flabébé vaan näyttää jotenkin... oudolta.

Fletchling paljastettiin jo jokunen aika sitten, ja monet vihjeet ennustaisivat sen olevan se tyypillinen alkureittien lintu, jonka AINA valitsen tiimiini. Näin ollen Fletchlingillä on paikka tiimissäni, tykkäsin siitä tai en, hehe. Onnekseni Fletchling on kuitenkin ihan miellyttävän näköinen lintu, ja tuo punainen väri tuo edes vähän vaihtelua, ettei ole liian geneerinen (kuten Pidove!). Se, mikä nostatti Fletchlingin pisteitä suunnattomasti oli Talonflame: Fletchlingin kehitysmuoto. Tyypitys muuttuukin kehittymisen myötä Fire/Flyingiksi, mikä on aika ennenkuulumatonta alkureittien linnuilla! Siksi juuri onkin mahtavaa, että saadaan vähän rikottua kaavoja. Talonflamella on mielestäni huikea design, ja tämän olenkin jo satavarmasti ottamassa tiimiini. En osaa vielä päättää, olisiko Talonflame Fletchlingin viimeinen aste vaiko vasta toinen aste, sillä sekään ei ole vielä varmaa, kehittyykö Fletchling vain kerran vai kaksi kertaa. Vinkkejä on kuitenkin siihen suuntaan, että kolmasti se kehittyisi, jolloin Talonflame olisi ehdottomasti viimeinen aste ja siihen väliin tulisi vielä joku keskeneräisen näköinen lintumonsteri.


Tämän kolmikon kaksi ensimmäistä Pokémonia, Pancham ja Gogoat julkaistiin jo jokunen aika sitten - Noivern on uudempi lisäys. Muistan ajatelleeni, että Pancham ja Gogoat olivat melko tyypillisen tylsän näköisiä Pokémoneja, ja oikeastaan ajattelen niin edelleen. Kummassakaan niissä ei ole oikein mitään "vau"-faktoria - ne vaan ovat aika perinteisen näköisiä Pokémoneja. Gogoatille tosin plussaa siitä, että sillä voi ratsastaa ja SE vaikuttaa varsin mukavalta toiminnolta. Panchamille toivoisin ainakin yhtä kehitysastetta, jolloin tyypitys olisi Fighting/Dark. Pancham kun on ilkikurinen Naughty-Pokémon, ja Dark kävisi siihen kylkeen aika kivasti. Gogoatille voisin nähdä ehkä vauvaversion, mutta kyllä se toimii tuollalailla yksinäänkin.
Sitten vielä kolmikon viimeinen jäsen, Noivern. Olin myös yksi niistä, jotka aluksi erehtyivät luulemaan noita korvia silmiksi... onneksi silmät ovatkin eri paikassa, muuten koko Pokémon olisi aika pöljän näköinen! Olin myös yksi niistä, jotka näkivät sen mahdollisena Swoobatin kehitysasteena, ihan vain ääni-kykyjen ja yleisenkin designin vuoksi. Tyypitys kuitenkin aika vahvasti osoittaa, ettei näin ole. Noivernilla on aika uniikki tyyli ja on siistiä, että siinä on panostettu nimenomaan johonkin tiettyyn teemaan (ääneen), joka ilmenee paitsi sen ulkonäössä niin myös hyökkäyksissä jne. En kuitenkaan voi sanoa, että hirveästi pitäisin siitä, ei ainakaan mikään ensisijainen suosikki.

Helioptile ja Litleo ovat siitä erikoisia, että kummallakin on toisena tyyppinä Normal. Se on aika hassua, sillä mä näkisin Normalin sellaisena "perustyyppinä", joka olisi yleensä ensisijainen eikä toissijainen. On outoa ajatella, että joku Pokémon on ensisijaisesti esimerkiksi Fire-tyyppiä, ja vasta sen jälkeen... normaali? Mutta hei, eipä siinä, uusia tyyppikomboja on aina mukavaa saada! Jotenkin mua silti mietityttää, että onkohan noilla Normal-tyypeillä jokin tarkoitus (esimerkiksi kykyjen (ability) suhteen), mutta voi tietysti olla, että ne ovat vain tyyppejä siinä missä muutkin.
Mielestäni Helioptile ja Litleo molemmat omaavat samanlaisia piirteitä. Paitsi tuo yhteinen, sekondäärinen Normal-tyyppi, niin myös se, että ne molemmat ovat vähän hölmön (DERP) näköisiä, saa mut uskomaan, että ne voisivat kenties olla version exclusive Pokémoneja. Jää tosin nähtäväksi. Kummallekin näkisin myös vain yhden kehitysasteen. Pokémonien ulkomuodoista sen verran, että näidenkään suhteen en jostain syystä oikein innostu. Tällä hetkellä Helioptile tosin kiinnostaa enemmän.

Nämä kaksi merenelävää ovat Clauncher ja Skrelp. Pakko heti huutaa, että Skrelp on ihan mahtava Pokémon, hehe! Sillä on kaiken lisäksi niin outo nimikin. Poison/Water jatkaa Tentacoolin jalanjäljissä - tuleekohan Skrelpistä yhtä ärsyttävä vesireittien riesa? Tykkään sen merilevämäisestä tyylistä ja siitä, kuinka se on niin apaattisen ja tympääntyneen näköinen - mahtavaa! Jos se kehittyisi Poison/Dragoniksi, niin vielä mahtavampaa!
Clauncher on myös ihan jees, erottuu ainakin kivasti Krabbysta ja Corphishista jo ihan perusväritykseltäänkin. Ei löydy mitään kummosempaa sanottavaa tosin, mutta ei Clauncher mikään kammotus kuitenkaan ole! Joku huhu kertoi Clauncherin kehittyvän Water/Electric-tyypiksi, ja vaikka huhut ovat vain huhuja, niin tuo tyypitys olisi kyllä aika siisti!


Viimeiseksi otetaan vielä tämä ötökkäperhe, johon kuuluu siis Scatterbug, Spewpa ja Vivillon. Veikkaisin tämän olevan alkureittien ötökkä, eli tyyliin Kalosin Caterpie tai Wurmple. Pakko kyllä sanoa, että Scatterbug on tosi ruma ilmestys: tuollainen kynitty, karvaton löllömato. Spewpakin oli suuri pettymys, sillä sen tyyli ei juurikaan eroa Scatterbugista - vähän sai vaan karvaa päällensä ja siinäpä se. Vivillon puolestaan pelastaa tämän ötökkäjoukon, sillä se on yksi parhaimmista perhosista mitä Pokémonissa on koskaan nähty. Ehdottomasti yksi lemppareista. Pienet yksityiskohdat, kuten pikselimäiset silmät ja siipien kuviot tuovat Vivilloniin eloa. Uskoisin muuten ensimmäisen salijohtajan Violan omistavan "pää-Pokémoninaan" Vivillonin, hän kun on Bug-tyypin asiantuntija ja valokuvaajakin vielä, joten juurikin nuo Vivillonin pikselisilmät ja muukin tyyli sopisi hyvin teemaan.


Noniin, nyt pitää palata takaisin töiden ääreen: huomiselle paljon tekemistä ja pitäisi alustavasti työstää tuota opinnäytetyötäkin. Nyt on kuitenkin niin kuuma että taidan hakea jätskin ja siirtyä töllöttimen ääreen jumittamaan, heh. Hauskaa kesän jatkoa kaikille ja palataan taas!


26.3.2013 | 18:05
Hei taas kaikille kävijöille!

Ensinnäkin pahoittelen suuresti MM:n hiljaiseloa: vaikka uutiset ja PokéVoten pyrinkin päivittämään melko aktiivisesti, niin muuten en ole ehtinyt tekemään juuri mitään. Tuossa viikko takaperin kävi sellainen hassu juttu, että tietokoneeni kaatui aivan totaalisesti ja tässä tätä yritellään nyt kasailla taas uuteen uskoon. Rytäkässä hävitin joitakin tiedostoja sun muita tärkeitä juttuja, joten niiden palauttaminen on ollut nyt prioriteetti. Onneksi Munchlax Maniaan liittyvät jutut säilyivät aika hyvin tallessa, kiitos backupin.

Pääsiäinen tekee tuloaan ja sitä myötä myös kevät!! Oi että olen nauttinut täysin siemauksin auringosta, joka on onneksi möllöttänyt taivaalla jo useamman viikon ajan. On ollut kyllä loistavat kelit! Ehkäpä sekin osaltaan on vaikuttanut tietokoneintoiluuni, sillä päivän viettäminen ulkona aurigon alla on ehdottomasti houkuttelevampi vaihtoehto kuin tönöttää neljän seinän sisällä...

Onhan mulla toki ollut kaikennäköisiä kiireitäkin. Tällä hetkellä on jo pitkän aikaa stressannut tietämättömyys tulevaisuudesta. Koulusta valmistuminen on aivan nurkan takana, kunhan saisin vain tämän kevään kurssit pakettiin ja myöhemmin vielä työharjoittelun ja opinnäytetyön aherrettua. Ei kuulosta paljolta, mutta alkuun pääseminen on aina niin hankalaa! Tuohon päälle kun lisää epävarmuuden (kesä)töistä tai yleensäkin toimeentulosta, niin stressi on taattu. Yleensä mä olen sellainen "kaikki kyllä järjestyy jotenkin"-tyyppi, mutta nyt kun on tullut enemmän tai vähemmän laiskoteltua nämä viimeiset kolme kuukautta, niin pitäisi varmaan ottaa itseään niskasta kiinni.

Siihen sopiva aika lieneekin tuleva viikonloppu ja pääsiäinen, jota lähden viettämään kokonaiseksi viikoksi vanhempieni luokse! Pääsiäisajasta ajattelin kuitenkin ainakin osan pyhittää myös Munchlax Manialle, jos koulu-, työ- ja lomailuaikomuksiltani ehdin. Tahtoisin ainakin päivittää nuo olemassaolevat sivustot ajan tasalle (kuten Pelit!) ja mahdollisesti myös aloittaa jotain uutta. Sivulla onkin pyörinyt nuo samat wanhat jutut jo kaaaauan, joten olisi aika muikeaa kuulla teiltä kävijöiltä, mitä Munchlax Mania mahdollisesti kaipaisi! Ideoita vieraskirjaan vaan, niin alan kehittelemään projekteja:)

By the way, PokéVoten kategoriaideat alkavat meikäläiseltä pikkuhiljaa loppumaan (kuten olette varmaan huomanneet, olen yrittänyt koluta läpi kaikki mahdolliset Pokémon-muodot sun muut pikkuiset yksityiskohdat vain päästäkseni niistä eroon ja osaltaan myös täyttämään voittajakabinettia), joten jos ideoita niihinkin löytyy niin ehdottomasti kannattaa vihjaista! Ajattelin siirtyä ehkä Pokémon-animen maailmaan pikkuhiljaa...

Semmosta settiä tällä kertaa, palaillaan taas! Mukavaa pääsiäistä kaikille ja aurinkoiset kevään (ja kesän!) odotukset!


17.2.2013 | 14:43
YLLÄTYS kaikille Munchlax Manian kävijöille!

Nyt ollaan jo helmikuun puoliväli ylitetty, joten lienee ehkä aika kirjoitella tänne vuoden 2013 ensimmäinen blogikirjoitus! Koetin kyllä aikaisemminkin tänne kirjoitella, mutta kun Freehostia päätti sitten siirtää tiedostonsa uudelle palvelimelle, niin mitkään päivitykseni eivät tallentuneet. Nyyhkis.

Nyt minulla on kuitenkin ilo ja kunnia julistaa Munchlax Manian uusi aikakausi alkaneeksi! Kuten varmaan huomaatte, sivu on saanut täysin uudenlaisen ulkoasun, vaikka yleisesti värimaailma ja tyyli on säilynyt varsin samanlaisena. Munchlax Manian oli tosin aika seurata aikaansa, ja tätä nykyä kävijöillä on vaikka minkälaisia koneita ja vempeleitä, niin tietokoneita kuin puhelimia, vaikka minkänäköisillä resoluutioilla ja mitä vielä... niin ehkä sivu nyt tässä uskossaan näkyisi paremmin kävijälle kuin kävijälle! Toki myös sisältö päivittyy ajanmukaisemmaksi tässä vähitellen.

Olen kyllä tietoinen siitä, että Munchlax Maniassa on vielä paaaaaljon vanhentuneita osioita ja muita juttuja, jotka vaativat vielä työstämistä (kyllä minä tuon Vuoden Platinapallonkin saan pian jaettua, ääniä on onneksi tullut kiitettävästi!!). Ajattelin kuitenkin lyödä tämän ulkoasun nyt tähän alkajaisiksi, kun niin kovasti innostuttaa! Kunhan yleisilme on kunnossa, niin keskityn sitten syvempään sisältöön. Näin ollen siis sisältö muokkautuu uuteen ulkoasuun sopivaksi ajan kanssa.

Kertokaa pliis mietteitänne uudesta tyylistä vieraskirjassa! Selailkaa sivua ja muodostakaa mielipiteitä! Erityisesti tahtoisin kuulla, jos löydätte jotain virheitä tai muita ongelmia. Näin pääsen helposti ne paikantamaan ja mahdollisesti korjaamaan. Toki jos tämä sivu ei toimikaan niin hyvin kun pitäisi, tai se osoittauutukin vanhaa huonommaksi, niin täytyy sitten sumplailla jotain muuta.

Palaillaan!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.