Blogi


Vuosi 2010


24.12.2010 | 00:20
Pahoittelen suuresti päivitysten vähäisyyttä, mutta tämä aika vuodesta on yleensä aika hektistä ja kiireistä noin yleensäkin. Muutamia uutisia olisi tarkoitus jossain vaiheessa lisäillä, mutta varmaankin vasta joulun jälkeen. Joulukalenteri on vastaanottanut harmillisen vähän osallistujia, mutta onneksi sentään joitakin.

Tärkein asia tässä blogikirjoituksessani on kuitenkin se, että haluan toivottaa kaikille MM:n kävijöille oikein rattoisaa joulua! Syökää kinkkua, iloitkaa lahjoista ja nauttikaa läheistenne seurasta täysin siemauksin! Itse ainakin tiedän niin tekeväni :)

Palaillaan taas myöhemmin, uuden vuoden aikaan saakin toivotella hyvän joulun sijaan jotain muuta!


12.11.2010 | 00:11
Alrighty, sain vihdoinkin tuon kyselyn tuosta vaihdettua. Tämä blogimerkintä koskeekin nyt pääasiassa sitä edellistä kyselyä ja sen tuloksia. Siinähän kysyttiin, että kaipaileeko kävijät tänne Munchlax Maniaan foorumia. Suurin osa näkyisi kaipaavan, iso osa oli "ihan sama"-fiilingeilläkin, joten luetaan sekin nyt myöntäväksi vastaukseksi. Täytyypä siis tästä alkaa pikkuhiljaa kyhäämään MM:ään foorumia, mutta miten ja milloin? Se jää nähtäväksi.

Olen pikkuhiljaa käynyt läpi MM:n eri osioita ja päivitellyt niitä sieltä täältä - tällä hetkellä Elokuvat ovat työn alla. Pian olen saanut ne suurinpiirtein ajantasalle, jolloin voin siirtyä peleihin. Tämä blogikin kaipaisi vähän ehostusta, unohtamatta tietenkään tuota aiemmin mainittua fooruminhankintaa. Saapa nähdä mitä kaikkea ehdin tehdä ennen tammikuuta, jolloin koittaa armeija! Se on sitten vuosi veks vaan, jolloin sivut eivät päivity ainakaan samalla päivitystahdilla. Päivityksia saattaa kuulua ehkä muutama parin kuukauden sisään tai jotain sitä luokkaa. Mutta siitä sitten myöhemmin kun aika koittaa!

Lunta lunta lunta! Jes talvi tulee :) Ja joulu. Siispä toivotankin kaikille mukavaa talven- ja joulunodotusta! Ainiin, joulukalenteri-ideoita MM:ään otetaan ilomielin vastaan!!


25.10.2010 | 23:42
Syyslomahan se meikäläisellä on ja sitä on kyllä kaivattukin! Viimeksi olen tänne blogiin kirjoitellut näköjään about kuukausi sitten, joten nyt onkin sitten korkea aika kirjoitella uudestaan. Päätin keskittyä tässä kirjoituksessani pääasiassa uusiin Pokémon Black- ja White-peleihin sekä Isshun uusiin Pokémoneihin (niihin lemppareihini oikeastaan). Isshusta löytyy paljon loistavia Pokémoneja, mutta sieltä muutamat olen poiminut ihan lemppareiksi asti.

Jos mennään ihan numerojärjestyksessä, niin ensimmäisenä vastaan tulevat Isshun aloitus-Pokémonit, jotka ovat kaikki mielestäni todella hyvin suunniteltuja. Vaikka ensin pidin Tsutarjasta eniten, niin tällä hetkellä Pokabu on sellainen, joka ihastuttaa ja suuresti. Se taitaakin olla valintani aloitus-Pokémoniksi myös peleissä, kunhan ne tänne Suomeen rantautuvat. Vaikka Pokabun koko kehityskaari on varsin tyylikäs, aloitus-Pokémonien viimeisimmistä muodoista voiton vie silti Jaroda, se on jotenkin niin elegantti ja ylväs.

Kun jatkamme matkaa, kohtaamme kaksi psyykkisiä kykyjä omaavaa Pokémonia, joissa molemmissa on jotain mikä Munchyyn iskee. Munna on oikeastaan aika uusi tykkäyksen kohde, sillä vasta sen ilmestyttyä animessa tajusin, miten siisti se onkaan! Kokoromorista puolestaan osasin jo heti ensinäkemältä sanoa, että tuo tulee olemaan yksi lemppareistani ja myös osa pelitiimiäni. Molemmat näistä omaavat omat kehityskaarensa (Munnalla kehitysmuoto Musharna, Kokoromorilla aiempi kehitysmuoto Koromori), mutta niistä ei ole kyllä kummemmin sanottavaa.

Matka jatkuu ja kohtaammekin ensimmäisen kokonaisen Pokémon-perheen, johon olen tykästynyt. Jo heti CoroCoron paljastettua Megurokon, tykästyin siihen täysin yksinkertaisen, mutta toimivan ulkonäkönsä sekä harvinaisen Ground/Dark-tyypityksen takia. Megurokon kehitysmuoto Warubiru jatkaa samalla tyylillä Megurokon kanssa, mutta tallasteleekin kahdella jalalla ja enteilee vähän pahismaisesta luonteesta. Viimeinen muoto Warubiaru täydentää koko kehityskaaren loistavasti, eikä sitä voi kuvata muulla sanalla kuin BADASS! Punainen väri tosin aiheuttaa vähän ristiriitaisia tunteita, ja saa sen näyttämään enemmänkin joltain piirroshahmolta kuin Pokémonilta... Nojaa, pikkuvikoja.

Seuraavaksi on vuorossa toinen kokonainen Pokémon-kehityskaari, joka on mielestäni erityisen loistelias. Nimittäin Gochimu, Gochimiru ja Gochiruzeru. Näistä ensimmäisenä paljastettiin Gochiruzeru, joka alkuperäisen peliscreenshotin myötä näytti aika kaamealta. Kun parempia kuvia alkoi ilmestymään, alkoi kyseinen Pokémon näyttämäänkin ihan siedettävältä ja tätä nykyä se on noussut yhdeksi lempi-Pokémoneistani. Ensin ajattelin Gochiruzerun olevan yksinäinen Pokémon ilman kehitysmuotoja (se olisi passannut ihan hyvin!), mutta kun sillä paljastettiin olevan kaksi aiempaa kehitysmuotoa, niin mikäs sen parempaa! Gochimu ja Gochimiru luovat kivasti mielikuvan siitä, että vauvasta kasvetaan lapseksi/teiniksi, ja siitä edelleen aikuiseksi.

Sitten viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, Mamanbou. Olin karvaasti pettynyt, kun se ei ollutkaan Luvdiscin kehitysmuoto (mitä ihmettä, se olisi toiminut NIIN hyvin!), mutta silti Mamanboulla on paikka sydämessäni. Se on oikeastaan ainoa vesi-tyypin Pokémon Isshusta, josta pidän. Ja kovasti pidänkin. Olen huomannut, ettei se ole ollut juurikaan suosittu Pokémon-fanien joukossa, mutta meikäläinen ainakin fanittaa sitä senkin edestä!
PokéDexin loppupäässä ovatkin sitten legendaariset Pokémonit, joista mikään ei aiheuta minulle sellaista "wow"-tunnetta. Harmi sinänsä, kun legendaarisia on kuitenkin tälläkin kertaa ihan reippaasti (tosin mielestäni vieläkin liikaa, vaikka Sinnohista ollaankin tultu alaspäin). Ainoa legendaarinen, joka saa minulta kunniamaininnan, on Torunerosu, joka on ensimmäinen pelkästään Flying-tyypin Pokémon. Sitä on odotettukin!!

Tässäpä tällaista settiä tällä kertaa. En malta odottaa B/W:n ilmestymistä Suomeen! Mites on teikäläisten laita? ;)


17.9.2010 | 16:32
Kääk!

Nyt tuo URLI.net-lyhytosoite kyllä temppunsa teki - mokoma ei ole toiminut aikoihin! Taitaa olla kuollut ja kuopattu koko homma. Suosittelenkin siis pistämään ylös sen suoran osoitteen Munchlax Maniaan, joka on munchlaxmania.freehostia.com! Jos osoitetta ei muista, niin googlettamallakin pääsee sivuille aika kätsysti :)


31.8.2010 | 11:22
Nyt olen muuttanut ja asettunutkin mukavasti tänne vähän etelämmäs Suomea! Kouluni alkoi eilen, joten luonnollisesti se tulee viemään taas aika paljon aikaa elämästäni, joten sivujen ylläpito jää väistämättä vähemmälle. Kun huomioidaan myös huushollin kunnossapito (nyt pitää itse hoitaa sellainenkin, plääh!) ja mahdolliset työt niin kiirettä kyllä riittää, eikä koneen äärellä jaksa aina välttämättä istuskella :) Mutta eipä hätää, aina kun löytyy tylsää luppoaikaa (esimerkiksi lomilla!) niin pyrin päivittelemään sivuja urakalla, että saisin vihdoinkin noita vanhentuneita osioita valmiiksi. Uutiset ja PokéVote on sellaiset "must"-päivitykset, joten niiden suhteen ei kannata olla huolissaan.

Sellaista informatioonia tällä kertaa, hauskaa syksyä kaikille! C u soon :)


21.8.2010 | 12:28
Syksy tulee, tai ehkä se onkin jo, aika rientää niin nopeasti! Se jo kertoo paljon, että mulla on tosi kylmä, vaikka ulkona on kuitenkin sellaiset 18 astetta... Hrr!

Ihan ensimmäisenä tulee mainita se, että URLI.net-lyhytosoitteessa näyttää olevan jotain vikaa TAAS kerran! Munchlax Maniaan ei siis näytä pääsevän ainakaan tällä hetkellä osoitteella www.munchlaxmania.urli.net. Siispä muistutankin siitä "oikeasta" osoitteesta, joka yleensä aina toimii, eli munchlaxmania.freehostia.com! Jos sivuille haluaa päästä vaikeimman kautta, niin googlettamallakin luulisi onnistuvan :)

Ja sitten muihin aiheisiin. Meikäläisen pitäisi kohtapuoliin vaihtaa paikkakuntaa, jännää! Saapa nähdä miten hektistä elämä silloin on, toivottavasti sivut eivät jää kokonaan taka-alalle. Ensi vuoden puolella koittaa tosin armeija, jolloin sivut on pakko pistää jäähylle siksi aikaa, kun juoksen metsässä aseen kanssa.

Mä olen ylpeä itsestäni, koska olen saanut jo muutamia osioita päivitettyä ajantasalle, ja loput ovat kovan työn alla. Mitään niistä ei ole vielä näkyvillä sivuilla, mutta kunhan saan kaiken viimeisteltyä, voin laittaa ne sivuille. Mitään uutta ei siis ikävä kyllä ole luvassa, kunhan vain asetan tietyt osiot ajantasalle. Sen jälkeen voin keskittyä jonkin uuden luomiseen, hmm.

Sekalaista tekstiä ilman mitään järkevää asiaa, mutta näin käy joskus (aina). Pärjäilkäähän koulussa ne, joilla koulut ovat jo alkaneet, ja muille muuten vain pärjäilemistä syksyyn ja tulevaan talveen (yhyy!)

P.S: Tällä hetkellä tuo kävijälaskurikin tuolla vasemassa alakulmassa näkyy olevan epäkunnossa. Johan nyt on, kun mikään ei toimi!


25.7.2010 | 12:30
Nyt on passeli aika kirjoitella taas tänne - tylsä sunnuntaipäivä, jonka voi viettää ihan koomassa eilisillan (ja -yön) rientojen jälkeen. Ja onhan viime kerrasta muutenkin aikaa :)

Heinäkuu lähenee loppuaan ja sitten ollaankin jo työntäyteisessä elokuussa! Jepjep, silloin pitäisi taas lähteä töihin ja muuttaa myös paikkakuntaa sekä aloittaa opiskelut täysin uudessa ympäristössä. Jännittävää, mutta samalla todella stressaavaa! En millään jaksaisi hoitaa mitään siihen liittyviä asioita, plääh!

Ja kun jaksamisesta puhutaan, niin tuntuu, ettei oikeasti jaksa mitään! Pienetkin jututkin aiheuttavat stressiä ja harmittaa, kun esimerkiksi Munchlax Manian päivittäminenkin on jäänyt niin vähälle. Olen jo monta kertaa katsonut useita osioita sillä silmällä, että "tämä vaatisi kyllä melkoista päivittämistä!", mutta silti en ole ryhtynyt toimeen. Tai no, hieman, mutta siihen se on jäänytkin. Ehkä tämä tästä vielä aktivisoituu...

Uutisia tuppaa kyllä tulemaan aika tiuhaan tahtiin B/W:n lähestyessä, mutta niitä on ilo päivitellä :) En malta odottaa pelejä, apuaa!

Nyt voisinkin siirtyä koomailemaan tuohon sängylle lukemaan mukavaa pokkaria, sen jälkeen voisin pelailla Super Mario Galaxy 2:ta pitkään aikaan ja kenties antaa rakkautta vähän Heart Goldillekin :) C u!


25.6.2010 | 12:00
HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

Tosiaan, saavuin tuossa viikko sitten Provinssirockista (unohdin siitä ilmoitella erikseen) ja nyt olisi taas juhlinnan paikka, nimittäin juhannus! Tänä vuonna Munchy viettää sen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kotona omassa rauhassaan, aah! Mitäs suunnitelmia teillä muilla kävijöillä on? Tulkaa ihmeessä kertomaan vieraskirjaan, miten juhannuksenne menee :)

Sellainen ilouutinen myös, että Munchylla ei ole kahteen viikkoon töitä *tuuletus*! Näin luulisi aikaa liikenevän enemmän myös MM:n tarvittuun päivittämiseen. Saa tosin nähdä, tuleeko nämä vapaapäivät vietettyä mieluummin biitsillä kuin koneen äärellä...


17.6.2010 | 22:09
Helou! Jälleen vuorossa pieni ilmoitusasia.

Webmaster Munchy lähtee huomenna ottamaan pienen irtioton arjesta Seinäjoelle - vähän rokkailemaan Provinssirockiin, aivan kuten viimekin vuonna! Tulevana viikonloppuna sivuja ei siis päivitetä laisinkaan. Pokémonin suhteen tuntuu tosin muutenkin olevan aika hiljaista tällä hetkellä, joten massiivia uutisia tuskin ilmaantuu... Mutta jos näin kuitenkin käy, lupaan päivittää sivut ajantasalle heti saavuttuani seikkailultani :) PokéVoten ehdin tosin päivittää huomenna normaaliin tapaan.

Poissa olen siis 18.6.-21.6. Näkyillään!


23.5.2010 | 22:52
Toukokuu lähenee loppuaan, mutta kiireet sen kuin lisääntyvät! Pääsykokeita, autokoulua ja koulun päättymisen juhlistamista on vielä edessäpäin, mutta sitten saa hengähtää! Kesäkuu, tuo ah-niin-ihanainen kuukausi. Nämä muutamat viikot ovatkin jo antaneet kivasti esimakua lämpimistä keleistä - toivottavasti kesäkuussa sama rumba jatkuu, vaikka nämä tulevat muutamat viikot vaikuttavatkin vähän mälsiltä...

Kesä menee tosin suurimmaksi osaksi töissä. Mutta se ei meikäläistä haittaa! Ulkotyö kun on, niin saa samalla nauttia (mahdollisesta) auringosta. Ja työt on aina parempi vaihtoehto kuin koulu - koulua kun ei voi unohtaa koulupäivän jälkeen, vaan silloin se todellinen työ vasta alkaa... Työt voi onneksi unohtaa loppupäiväksi kokonaan! Toivon ainakin...

Kesällä odottaa myös kaikenlainen muu kiva, kuten festarit! Rahatilanne näytti ensin heikolta, mutta sitten muistin lakkiaiset ja hyvän työtilanteen (=palkan), niin eiköhän massia löydy :) Provinssiin olisi tarkoitus lähteä, c u there! Kesällä ei sovi unohtaa myöskään juhannusta, ja heinäkuun puolella on vielä synttäritkin. Oijoi, kesästä tulee mahtava! Onkos teillä kävijöillä mitään erikoisia suunnitelmia kesäksi? Kertokaa ihmeessä vaikka vieraskirjassa, olisi mukava kuulla suunnitelmistanne :)

Huomasin tässä jokin aika sitten, että Munchlax Mania vaatisi pienoisen kesäsiivouksen. Jotkut osiot ovat hieman jäljessä ajankulusta, mainittakoon esimerkkinä vaikka Pelit-, Elokuvat- ja Munchyn kokoelma-osiot. Näitä, ja muutamaa muutakin osiota, tulen päivittämään tässä kaiken muun sähläämisen ohessa. Kenties kehittelen jotain uuttakin MM:ään, mutta se riippuu täysin ajasta ja/tai mielenkiinnosta ja/tai mielikuvituksesta :D Muistakaahan PokéVote, missä äänestykset ovat aina käynnissä, ja joka päivittyy every Friday!

Pakko mainita vielä muutama sana Pokémonista, kun uusia uutisia Black- & White-peleistä tuntuu pukkaavan vähän väliä esiin. Itse en millään malta odottaa pelejä, vaikuttavat todella lupaavilta! Starttereista ehdoton lempparini on tulipossu Pokabu, ruohokäärme Tsutaja ei tule kaukana perässä... Täytyypä alkaa paukuttaa Heart Goldiani lievittämään odottamisen tuskaa. Siinä odotteleekin National Dexin täyttäminen, wuhuu!

Juupajuu, voisin tästä mennä tutimaan. Oikein leppoisaa kesää kaikille!


24.4.2010 | 11:00
Noniin, nyt on Munchy päässyt vihdoin ja viimein palaamaan kotiin. Piti lentää vähän ristiin rastiin, mutta viime yönä pääsin onnekseni turvallisesti Suomeen :) Nyt alkaakin hieman kiireisempi elämänvaihe, kun täytyy hoitaa viime viikon jääneet asiat kuntoon ja hoitaa kaikenlaista muutakin sälää.

Pyrin kuitenkin päivittämään Munchlax Manian ainakin suurinpiirtein ajantasalle tässä viikonlopun aikana. Äsken päivitin PokéVoten, joten käykäähän ihmeessä äänestämässä! Äänestysaikaa on normaalisti ensi perjantaihin asti.

Huhhuh, onpa kiva olla kotona, vaikka eipä Espanjassakaan mitään vikaa ollut!


16.4.2010 | 12:36
Kiitos Islannin tulivuorenpurkauksen lentoliikenne on Euroopassa miltei kokonaan pysähtynyt, joten meikäläinenkin on jäänyt jumiin tänne Espanjaan! En siis ikävä kyllä voi edelleenkään päivitellä sivujani (PokéVotenkin päivittäminen siirtyy siis vasta ensi viikon loppupuolelle!). Tuossa keskiviikkona olisi tarkoitus tulla koto-Suomeen jos tuhkapilvi on hälvennyt tarpeeksi. Saapa nähdä sitten...

Nähdään kun nähdään, toivottavasti pian, alkaa tulla pieni ikävä kotiin...


11.4.2010 | 23:23
Hola!

Tiedoksi kaikille kävijöille, että webmonsteri Munchy lähtee ulkomaille kauan kaivatulle lomalle! Tervehdys antaa jo vinkin määränpäästä: Espanjaan on siis aikomus lähteä :) Matkallaan Munchy viipyy noin viikon, eli perjantaina (16.4.) olisi tarkoitus palata takaisin Suomeen.

Kuluvan viikon aikana sivut eivät siis tule päivittymään. Jos jotain uutista Pokémonin suhteen pukkaa, niin päivittelen sitten matkalta tultuani. Myös PokéVoten päivittäminen siirtyy todennäköisesti normaalista perjantaista seuraavaan lauantaihin.

Adiós!


30.3.2010 | 11:18
Hoi!

Sitä tässä vain ilmoittelen, että Munchlax Manian lyhytosoitteessa (www.munchlaxmania.urli.net) tuntuu olevan jotain ongelmaa, eikä sillä näytä pääsevän ainakaan toistaiseksi sisään. Toivottavasti asia korjataan pian! Munchlax Maniaan tosin pääsee myös seuraavalla osoitteella: munchlaxmania.freehostia.com, joten tuo kannattaa pitää mielessä, jos lyhytosoite ei jostain syystä toimikaan!

Tahdon vielä varoitella parin päivän päästä koittavasta aprillipäivästä. Useat ulkomaiset Pokémon-fanisivustot tuppaavat huijaamaan kävijöitään, joten kannattaa olla varuillaan ja uskoa varovasti uusiin juoruihin ;)


26.3.2010 | 10:50
Pokémon Heart Gold- ja Soul Silver-pelit julkaistiin vihdoin Suomessa tänään! Meikäpoika kävikin jo oman kopionsa hankkimassa :) Toivottavasti pelejä riitti teille muillekin!

Nyt alkaakin hirmuinen tahkoaminen ja nappuloiden hakkaaminen, en malta odottaa, että pääsen pelaamaan! Täytyy yrittää edetä mahdollisimman hitaasti, jotta kaikesta pystyy nauttimaan mahdollisimman paljon, mutta tiedä sitten onnistuuko, heh.

Hauskoja pelihetkiä kaikille!


22.2.2010 | 20:49
Hei vaan kaikille kävijöille (toivottavasti teitä vielä on siellä ruudun toisella puolella!)

Ajattelinpa vaihteeksi kirjoitella vähän tännekin, nyt kun tätä aikaa tuntuu löytyvän. Koulua ei enää ole (jippii!), tai no, jos tarkkoja ollaan, niin onhan kirjoitukset vielä edessä. Nyt on siis lukuloma ja tarkoitus olisi lukea - saapa nähdä jaksanko. No, pakkohan se oikeastaan on.

Viime viikon torstaina vietin penkinpainajaisia ja ennen kuin kukaan kysyy miksi pukeuduin niin vastaan jo nyt: pukeuduin koiraksi :D Ei yhtään omaperäistä, tiedän. Viime viikonloppu tässä menikin railakkaasti abiristeilyllä ja nyt sietääkin ottaa vähän lepiä.

Harmittaa, kun päivitykset ovat jääneet taas niin vähäisiksi! Tämä tuntuu olevan ainainen harmin aihe :D Pokémonin saralla uutisia alkaa varmasti pikkuhiljaa tulemaan kun tuo uusi viides sukupolvi alkaa ottaa valtaa, mutta muuten onkin aika hiljaista. Verhojen takana tehdään kuitenkin yhtä jos toista - paljastettakoon sen verran, että hieman olen aloitellut Pokémon TV-sarjan jaksokuvausten tekemistä. Mutta siinä kestää vielä aikansa ja saapa nähdä, näkeekö projekti ikinä päivänvaloa.

Se pitää muuten vielä (ja aina ja ikuisesti) mainita, että jos teillä kävijöillä on tänne Munchlax Maniaan jotain ideoita, niin vieraskirjalla vaan viestiä - vaikka yksityisellä, jos ette halua muiden niitä lukevan :) Keksikää mun puolesta kanssa joku hyvä kysymys tuohon gallupiin, haha, se on yllättävän vaikeaa! :D

Hei mutta hauskaa lopputalvea kaikille! Itse odotan ainakin jo kesää, ja eipä siihen loppujen lopuksi hirmuisen kauan enää ole;)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.