Blogi


Vuosi 2011


26.12.2011 | 12:57
Moi kaikki!
Työharjoitteluni on nyt ohi ja pääsin kotiin viime perjantaina, juuri sopivasti jouluksi! Joulu sujui rauhallisissa ja mukavissa merkeissä, ja sain paljon hyödyllisiä lahjoja - mitenkäs teillä muilla? Harmi vain, että lunta on todella vähän, verrattuna Lappiin ainakin! Toivottavasti lunta tulisi pian lisää ja paljon - eihän tämä tunnu talvelta laisinkaan!

Sain juuri päivitettyä Kuukauden Pokémonin ja Strategimonin, sekä jaettua Kuukauden Kultaisen Poképallon, vaikka nämä kaikki tulivatkin aika myöhässä, kun kohta ollaan jo tammikuussa! Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Pyrin tällä viikolla päivittämään myös uutisia: sellainen yleinen kertaus, mitä tässä poissaoloviikkojeni aikana onkaan tullut esille. Ajattelin myös vaihtaa tuon kyselyn tuosta vierestä, jos vain keksisin siihen kivan kysymyksen... PokéVote rullaa normaaliin tahtiin - mukavaa, että ääniä tulee rutkasti!

Hauskaa talven jatkoa teille kaikille! Jouluja en enää toivottele, koska se on jo aikalailla ohi, mutta uusi vuosi on vielä tuloillaan... ;)


4.12.2011 | 12:57
Töitä ja kaikenlaista muuta aktiviteettia onkin täällä pohjoisessa enemmän kuin mitä ajattelin, joten ikävä kyllä MM:n päivittäminen jää jouluun asti hiljaiseksi, ellei ihan olemattomaksikin. En saanut joulukalenteria kyhättyä ja Kuukauden Pokémon ja sen sellaiset jäävät ikävä kyllä loppukuuhun. PokéVoten päivitin tänään, paria päivää myöhemmin kuin normaalisti, mutta yritän ainakin sen saada joka viikko ajan tasalle - päivä tosin saattaa vähän heitellä, joten kannattaa käydä katsomassa, josko ehdokkaat olisi vaihdettu.

Päivittelen sitten kaiken kunhan joulu on ohitse. Nähdään!


26.11.2011 | 18:41
Taas on kuukausi vierähtänyt kun viimeksi tänne blogiin olen kirjoitellut - kylläpä aika menee nopeasti! Nuo aikaisemmat blogipäivitykset tosin ovat olleet enemmänkin ilmoitusluontoisia tiedotuksia kuin mitään kertomuksia siitä, mitä elämääni oikein kuuluu. Ikävä kyllä pitää sanoa, että tämäkin merkintä jää enempi sellaiseksi ilmoitukselliseksi asiaksi, mutta pyrin kyllä kirjoittamaan tänne joskus vähän tarkemmin, että mitä mulle kuuluu :)

Sitä tosiaan tässä ilmoitellen, että huomisenna meikäpoika lähtee työharjoitteluun Lappiin ja viivyn siellä vajaan kuukauden. Minulla kuitenkin on netti käytössäni, joten pyrin päivittämään yhä aktiivisesti - jos en muuta niin PokéVotea ainakin. Työpäivät voivat vaan olla erittäin pitkiä ja niitä on miltei kaikkina päivinä viikossa, joten aikaa koneella olemiseen voi olla aika rajoitetusti. PokéVoten lisäksi yritän keskittyä esimerkiksi uutisiin ja kuukauden vaihtuessa Kuukauden valintoihin (Kultainen Poképallo, Kuukauden Pokémon ja Kuukauden Strategimon), mutta muuta en juurikaan voi luvata. Esimerkiksi jo muutamana peräkkäisenä vuonna järjestetty joulukalenteri jää erittäin suppeaksi tänä vuonna, ja voi olla, ettei sitä tule ollenkaan! Katsotaan, mitä tapahtuu. Toivottavasti viihdytte sivuilla kuitenkin myös joulukuun pimeinä iltoina :)

Hauskaa joulunodotusta kaikille!


28.10.2011 | 15:25
Moi kaikille pitkästä aikaa! Tämä on nyt tällainen nopea blogimerkintä, jossa ilmoitan vain ja yksinkertaisesti sen, että Munchlax Manialla on ollut hieman ongelmia siellä täällä sivustoa. Pääasiassa kuvat eivät halua näyttäytyä, ja niiden tilalle ilmestyy kammottava Websin mainos (suuri osa kuvistani on ladattu kyseisen palveluntarjoajan palvelimille). Yritän kuitenkin selvittää kaiken tässä viikonlopun aikana tai ensi viikon aikana - toivottavasti onnistun!

Kiitos kärsivällisyydestänne:) Nähdään!


2.9.2011 | 18:39
Moikka kaikille! Sellaista vain ilmoittelen, että meikäpololla on ollut enemmän tai vähemmän ongelmia Internetin kanssa, ja sen takia sivut ovat eläneet pientä hiljaiseloa tämän viikon. Hiljaiselo todennäköisesti jatkuu vielä jonkin aikaa, enkä saa tyypillisiä päivityksiä (tässä tapauksessa esimerkiksi Kuukauden Pokémonia ja vastaavia) tehtyä ainakaan ihan heti. Onnistuin kuitenkin äsken päivittämään PokéVoten, joten ehkä tämä ongelmani alkaa pikkuhiljaa ratketa. Toivotaan parasta! Mutta siihen asti, hauskat syksyn jatkot :)


22.8.2011 | 10:34
Kotona ollaan, reissu oli erittäin onnistunut, vaan onpa mukavaa nukkua taas vaihteeksi omassa sängyssä :)

Katsellaan vaatisiko MM taas suurempia päivittelyitä, vai riittääkö sellainen hidas, puuduttava mutta takuuvarma edistyminen tällä(kin) kertaa, hahaa. Koulunpenkki kutsuu jo reilun viikon päästä, joten silloin täytyy jälleen suunnitella ajankäyttö niin, että sitä riittää niihin tärkeisiin asioihin. Olen kyllä huono siinä, joten katsotaan mitä tuleman pitää :)


13.8.2011 | 18:34
Ilmoitusluontoinen asia: Munchy lähtee jälleen seikkailemaan Suomen ulkopuolelle! Tällä kertaa suuntana on Kreikka, ja tarkemmin niinkin tuttu turistirysä kuin Rodoksen saari. Matkalla viivyn reippaan viikon verran, jolloin palaan taas kotiin ja päivittelemään mahdollisia uutisia tai vastaavia. PokéVoten uudet ehdokkaat päivitetään siis hieman normaalia myöhemmin!

Nähdään viikon päästä!


11.7.2011 | 12:31
Munchlax Maniaan on tänään lisätty muutama uusi osio, joista annan tarkemmin selkoa tässä blogimerkinnässäni.

Suurin uudistus lienee Munchlax Manian oma keskustelufoorumi, jota kävijät ovat ah-niin-useaan otteeseen toivoneet. Keskustelufoorumi kantaa nimeä Rouskula, ja linkki sinne löytyy tuosta yläpuolelta, navigaatiosta. En osaa yhtään sanoa tuleeko foorumi olemaan aktiivinen, ja kuinka aktiivisesti alan itse sitä käyttämään, mutta katsellaan tässä ajan kanssa :) Luokaa uusia aiheita ja synnyttäkää mielenkiintoista keskustelua!

Awardit ovat menettäneet loistonsa vuosien saatossa, ja niinpä näin parhaaksi poistaa Awardit kokonaan. Osallistujia ei koskaan löytynyt tarpeeksi. Awardien tilalle on nyt esitetty uusi Kuukauden Kultainen Poképallo-palkinto, johon kukaan ei pysty periaatteessa "osallistumaan", vaan voittajan määrää vain ja ainoastaan webmaster. Näin homma käy helpoksi niin kävijöiden kuin meikäläisenkin puolelta :) Ensimmäinen voittaja on jo valittu - kuka onkaan ensi kuun voittaja?

Viimeisenä kerrottakoon uudesta Kuukauden Strategimon-osiosta. Tässä osiossa valitaan kuukausittain Pokémon, josta esitellään yleiskatsaus strategisessa tai kilpailullisessa mielessä. Ei mitään virallista, kunhan vain vaihtoehtoja käydään läpi. Kuukauden Pokémon jatkaa silti omaa linjaansa - Kuukauden Strategimon vain tuo siihen vielä uuden ulottuvuuden lisää.

Seuraavaksi pyrin päivittämään vanhoiksi menneitä osioita ja mahdollisesti tuomaan jotain uutisiakin (olen tainnut missata melkoisen monta uutislööppiä tässä hiljaiselon aikana!). Katsotaan mitä keksitään :)


9.7.2011 | 10:42
Eilen se vihdoin tapahtui: meikäpoika kotiutui armeijasta! Tämä tarkoittaa hetkellistä vapautta, ennen kuin syksyllä alkaa taas opiskelut ja työt sun muut. Pyrin tänä aikana päivittämään Munchlax Maniaa jonkin verran ja keksimään tänne jotain uutta, mutta saa nähdä saanko miten paljon aikaiseksi - sen verran tuo aurinko tuolla ulkona houkuttelee, että vähäiseksi taitaa ns. toimistohommat jäädä :) Mutta katsellaan!


17.6.2011 | 18:53
Hei taas! Pahoittelen suuresti päivitysten vähäisyyttä (hirveästi ei ole tosin Pokémonin saralla tapahtunutkaan), mutta tällä hetkellä elän melko kiireistä aikaa. Armeijan viimeisiä viikkoja tässä vietellään, ja tekivätpä sitten niin ilkeän tempun että vähensivät noita viikonloppuvapaita sen verran, että täällä kasarmilla on tullut jumitettua viikko jos toinenkin. Juhannuksen tienoilla on tiedossa kuitenkin pidemmät lomat, jonka jälkeen kotiutumiseen onkin enää muutama hassu viikko.

Tämän jälkeen luulisi Munchlax Manian hiljaiselon olevan ohi, koska heinä- ja elokuu ovat kohdallani aikalailla tyhjillään: eli vapaata ja lomaa! Mitä nyt mahdollinene muutaman viikon varastoduuni jossain välissä, jotta saan edes vähän rahaa säästöön. Mutta tällöin luulisi olevan aikaa päivitellä sivuakin, ja oikeastaan minulla onkin muutama projekti työn alla, jotka voisivat mahdollisesti nähdä päivänvalon jo ensi kuussa.

Mukavaa silti nähdä, että kävijöitä löytyy näin hiljaisenakin aikana. Kesäähän on kulunut jo jonkin verran, mutta onneksi paljon on vielä jäljellä! Hauskaa kesän jatkoa ja palaillaan taas!


15.5.2011 | 18:33
Huhu, kahden viikon kiinniolo takana ja pian pitäisi lähteä takaisin armeijan harmaisiin ja olla jälleen useampi viikko kiinni. Leirillähän tuo aika tulee vietettyä - toivotaan, että säät suosivat. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että Munchlax Maniaa en pääse päivittämään juuri ollenkaan seuraavan muutaman viikon ajan. PokéVotekin jää tällä kertaa päivittämättä, kun mahdollisuus päästä koneelle on kutakuinkin nolla prosenttia. Mutta ei hätää, päivittely jatkuu kunhan pääsen seuraavan kerran lomille :)

Nähdään muutaman viikon päästä, hui, sittenhän ollaan jo ihan kesän korvilla!


1.5.2011 | 18:04
Hauskaa vappua kaikille!

Toivottavasti se on ollutkin hauskaa :) Itselläni ainakin! Lisäksi kaikki tuntui ikään kuin loksahtavan paikoilleen juuri tälle viikonlopulle ihan yksityiselämänkin puolella, kun sain tuohon armeijaankin vähän selvyyttä. Eipä sitä vuotta tarvitsekaan enää kärvistellä, vaan jo muutaman kuukauden päästä meikäpoika pääsee takaisin siviiliin. Mukavata :)

Nyt koittaa kuitenkin rankka aika leireine kaikkineen (yhhh), ja lomiakin on vähemmän kuin yleensä. Tästä syystä MM:n päivittely voi olla vieläkin hidastempoisempaa mitä se tällä hetkellä on. Tietokoneelle on kyllä mahdollista päästä, ja pyrinkin ensi viikonloppuna jossakin välissä vaihtaa ainakin PokéVoten ehdokkaat, jotta se pystyy rullaamaan normaalissa tahdissa. Mutta katsellaan miten tämä tästä etenee.


25.4.2011 | 15:31
Ah ihanuutta! Kevät! Ulkona paistaa aurinko ja linnut laulaa, kaiken lisäksi on lämmin. Munchy tykkää!

Viimeiset pari kuukautta ovat muuten olleet aikamoista ylä- ja alamäkeä, joten kevät ja kesän tulo onneksi piristää tähän hätään vähäsen. Henkilökohtaiset ongelmat painavat päälle, terveys uhkaa olla vaakalaudella niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla ja sitä rataa. Kaiken tämän keskellä pitäisi jaksaa tuo armeija käydä, joka sekin tosiaan määrätyi 12 kuukauden hommaksi eikä kiinnostaisi pätkääkään.

Pääsiäinen menikin sitten mukavasti mahataudissa, joten paljon ei tuosta keväästä ja lämmöstä nautittu. Lisäksi MM:n päivittäminen on muiden hommieni lomassa jäänyt vähemmälle, mutta tähän tulee varmasti muutos lähiaikoina.

Seuraavien viikkojen aikana oman tilanteeni luulisi kuitenkin paranevan, kun vihdoin tulee tehtyä kunnon päätöksiä. Armeijaan tulee todennäköisesti hankittua jonkinlaista lykkäystä, kun ei se millään sovi tämänhetkiseen tilanteeseen, ja lisäksi opiskelutkin tuntuvat kaikkoavan aina vain kauemmas ja kauemmas. Työ- ja rahatilanteen kun saa vielä kuntoon, niin johan saa Munchykin lisää virtaa. Sitä odotellessa :)

Mukavaa (myöhästynyttä) pääsiäistä ja kesän odotusta kaikille kävijöille, ensi kertaan!


6.3.2011 | 19:03
Viikko vierähtänyt viime blogimerkinnästä, ja jälleen on viikko ja viikonloppu armeijan leivissä takana. Vielä ensi viikko pitäisi kestää, ennen kuin pääsee jälleen lomille. Pikkuhiljaa alkaa jo hajottamaan ja sitä rataa, mutta eipä se auta muuta kuin kestää.

Päivittelin äskettäin jälleen PokéVoten, joten se rullaa vielä aivan normaalisti. Ensi viikonloppuna yritän päivitellä kaikki muut puuttuvat asiat (esimerkiksi Kuukauden Pokémonin ja mahdolliset uutiset) sekä jatkaa muita keskeneräisiä (ja uusiakin) osioita. Katsoo nyt, miten paljon ehdin yhdessä viikonlopussa tekemään - varsinkin, kun saan silloin (toivottavasti) käsiini Pokémon Black-pelin, jota tulen varmastikin pelaamaan niin paljon kuin mahdollista.

Osalla kävijöistä peli lieneekin jo hankittuna - miltäs on vaikuttanut? :)

Ensi viikonloppuun sitten, näkyillään!


28.2.2011 | 18:38
Noniin, nyt on kasarmilla vietetty viikonloppu ohi, mutta surukseni minun tulee ilmoittaa, että näillä näkymin ensi viikonloppukin on kiinni. Lisäksi sain kuulla, että palvelusaika on todennäköisesti sen 362 vuorokautta eli kokonaisen vuoden, joten päivityksiä tulee harvakseltaan aina sinne ensi tammikuuhun saakka. Voi itku!

Tänään sain kuitenkin PokéVoten päivitettyä ja päivitän sitä jälleen joskus viikonlopun tai ensi viikon tuntumissa. Heti seuraavilla lomilla yritän pistää kaiken muun epämääräisen takaisin järjestykseen.

Pokémon Black- ja White-pelien julkaisu lähenee ja nytkin on tullut uutta informaatiota, pääasiassa englannistettuja nimiä sun muita - tyypillisiä juttuja. Näistä EN tule enää erikseen uutisoimaan, koska pelit julkaistaan ihan pian (apua, 4.3. on jo ensi perjantai!) ja ne tulevat silloin ilmi kaikille kuitenkin.

Harmittaa, kun en omaa peliversiotani pääse heti viikonloppuna pelaamaan, mutta jos seuraava viikonloppu on lomaa, niin täytyy käydä heti peli ostamassa ja yrittää nauttia siitä niin paljon kuin mahdollista.


20.2.2011 | 18:11
Noin kuukausi on vierähtänyt viimeisimmästä blogimerkinnästä, ja nyt sitä vietetään jo ties monennettako lomaviikonloppua. Hyvä tsägä on käynyt lomien suhteen, kun miltei joka viikonloppu päässyt armeijan harmaista takaisin siviiliin, ja se kyllä tuntuu aina yhtä hyvältä! Tässä pikkuhiljaa alkaa kuitenkin tämänkin viikonlopun lomat loppumaan, kun pian pitäisi lähteä matkustamaan takaisin kasarmille.

Armeija ei ole tähän mennessä tuntunut oikein missään - ehkäpä mulla oli siitä vähän suuremmat odotukset, kuin mitä se oikeasti onkaan. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että siellä viihtyisin. Päinvastoin, olisi kyllä sata kertaa mukavampaa olla kotona ja löhöillä vaan ilman, että joku käskyttää vieressä tai että pitää palella ulkona -35 asteen pakkasissa. Saapa nyt nähdä, alkaako asenne pikkuhiljaa muuttumaan tästä eteenpäin, mutta tällä hetkellä on vähän sellanen hällä väliä-fiilis päällä.

Ensi viikonlopun tulen olemaan kiinni ja pahimmassa tapauksessa jopa seuraavankin, joten voi olla, että Munchlax Maniaa päivitän seuraavan kerran vasta kolmen viikon päästä! Täytyy vain toivoa, että pääsisin hengähtämään hetkeksi edes jossakin välissä, jonakin päivänä tai jonakin iltana. Kyllä mulla on sellainen ässä hihassa, että tietokoneelle on mahdollista päästä, mutta silloinkin päivitykset ovat todennäköisesti minimaalisia (esimerkiksi vain PokéVote, mahdollisesti uutiset kanssa). Olen jo muutamilla lomilla päivitellyt vaivihkaa muitakin osioita ja aloittanut uusiakin projekteja, mutta ne näkevät päivänvalon vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.

Kivaa on ollut huomata, että kävijöitä käy täällä vielä suhtkoht aktiivisesti, vaikken päivittäin olekaan "onlinessa" :) Näkyillään taas, kahden-kolmen viikon kuluttua, maaliskuun puolella kuitenkin! Hauskaa kevään odotusta kaikille, sehän on jo ihan nurkan takana!


22.1.2011 | 18:14
Ensimmäisillä lomilla löntystellään, mutta harmikseni kasarmille pitäisi palata jo maanantaina. Armeija on ollut jo tässä vaiheessa melkoista ylä- ja alamäkeä - välillä sitä tuntuu jaksavan, välillä taas ei millään. Mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa ja oikealla asenteella lutviudu :)

Sain päiviteltyä uutisia hieman ajantasalle, ja lisäksi päivitin PokéVoten kategorioiden ehdokkaat. Käykääpä siis tsekkaamassa! Freebok temppuili aiemmin pahemman kerran, mutta nyt en ole huomannut juurikaan ongelmia, joten toivottavasti niitä viekkuviestejäkin tulisi aina silloin tällöin - jos täällä nyt ketään käy!

Seuraavaan kertaan, moikkamoi!


9.1.2011 | 22:23
Hellurei kaikille kävijöille!

Joulu oli ja meni, uusi vuosi samaten, ja nyt ollaankin jo hyvässä vauhdissa läpi vuotta 2011! Hyvää uutta vuotta kaikille - taisin aiemmin unohtaa tätä toivotella :)

Nyt on vuorossa kuitenkin TÄRKEÄ ilmoitusasia! Ja se on seuraavanlainen:

Huomenna MM:n loistava ja paras ja yleensäkin mahtava webmasteri Munchy lähteepi sotimaan armeijan leipiin. Poissa olen puolesta vuodesta täyteen vuoteen - se on tällä hetkellä vielä vähän auki, jotta miten kauan siellä oleskellaan. Armeija-aikana sivun päivitykset jäävät kuitenkin erittäin vähäisiksi, ellei jopa nollalukemiin, kuten varmaan osasitte jo päätellä. Onhan minulla toki vapaatakin aina silloin tällöin, ja mahdollisesti pääsy myös koneelle, mutta uskaltaisin veikata tämän ajan kuluvan kaikkeen muuhun kuin sivujen päivittämiseen. Toki yritän tulla päivittämään sivuja aina ajantasalle niin usein kuin mahdollista, joten kävijät - älkää kaikotko minnekään! :)

PokéVoten kanssa käy nyt sellainen harmillinen juttu, että perinteinen viikottainen äänestys voi venyä nyt useamman viikon kestoisiksi, ellei jopa kuukausienkin. Kannattaa kuitenkin sitä aina tsekkailla silloin tällöin, koska jos jotain tulen päivittämään, niin sitä ainakin, jotta äänestykset pysyisivät hyvässä sykkeessä koko ajan.

Olisi mukavata, jos vieraskirjaankin ilmestyisi tänä aikana viestejä (vaikka Freebok temppuileekin nyt oikein olan takaa!), jotta tiedän, etteivät sivut jää ihan kuoleman porteille ;)

Mitäpä muuta tässä selittelemään, hauskaa alkuvuotta kaikille kävijöille ja nähdään taas hieman vapaammissa merkeissä jossakin vaiheessa! :)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.